Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już pisał autor wątku ciężka przeprawa będzie :)

Dlatego to musi być zegar przez duuuuuże "Z" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierzysz , że nie czytałem Twego postu pisząc swój ?? :)

To dowód na to ze mamy wspólny cel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh :)

zaczęło się :)

Artur życzę "siły" w realizacji projektu.

Z całym szacunkiem, ale klubowy Glycine to niezbyt udany projekt. O gustach się nie dyskutuje a to tylko moje zdanie i dlatego go nie kupiłem.

A myślisz, że tym razem zegarek trafi w gust wszystkich? Mylisz się :). Nie da się dogodzić wszystkim.

Nauczony doświadczeniem :) proponuję najpierw wybrać kilka marek chętnych wykonać taki zegarek, zagłosować,. Wybrać model i na tym etapie zakończyć demokrację. Stworzyć projekt i spróbować zebrać chętnych. Inaczej będzie never ending story

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do innych producentów, to może niech każdy zainteresowany wymieni swoich trzech ulubionych (wskazany producent musi posiadać w ofercie zegarki w przedziale cenowym 8-12 tys zł), i wtedy się podzielimy obowiązkami kto gdzie mailuje/dzwoni z zapytaniem o możliwość zrobienia dla nas takiego zegarka.

Producenci, którzy uzyskają największą ilość głosów, będą mieli pierwszeństwo, jeżeli Ci się nie podejmą zrobienia dla nas takiego zegarka, to wrócimy do producentów, którzy dostali po jednym głosie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Tak, pora na coś z wyższej półki - zdecydowanie.

Temat był wałkowany wielokrotnie i zawsze kończyło się na niczym. Dlaczego teraz miałoby się udać ?. Ja już się zniechęciłem do tego projektu. Jeżeli czujecie chęć zakupu zegarka z tzw. wyższej półki, po prostu go kupcie i po problemie :). Może zamiast szukać nie wiadomo gdzie, lepiej pogadać z Chronos-Art ?. Myślę, że Paweł byłby w stanie zrobić 25-50 zegarków według ustalonego projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest Mariusz problemem kupić zegarek "z wyższej półki", jakich wiele. Nam chodzi o limitowany zegarek z logo klubu :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie jest Mariusz problemem kupić zegarek "z wyższej półki", jakich wiele. Nam chodzi o limitowany zegarek z logo klubu :)

No to w czym problem ?. Jest Atelier Cabinotiers :). Zrobią wszystko co sobie zażyczycie... repetycja minutowa, karillon, tourbillon, wieczny kalendarz, mapa nieba, równanie czasu. Co chcecie... do wyboru do koloru. Ceny od 35000 zł (za najprostszy klasyczny model) do miliona złotych i więcej :). Za 8 tysi to nie wiem komu z wielkich będzie się chciało poświęcać swój czas ?. Ja w tej cenie widzę tylko średniaków typu Omega. Na IWC czy Jaegera to już trzeba szykować kwotę powyżej 12000 - 13000 zł. Taka prawda.

Uważam, że z projektem należy iść w niszowe marki. I chętnie widziałbym tu którąś z naszych krajowych firm. Chronos-Art, Copernicus, Polpora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w czym problem ?. Jest Atelier Cabinotiers :). Zrobią wszystko co sobie zażyczycie... repetycja minutowa, karillon, tourbillon, wieczny kalendarz, mapa nieba, równanie czasu. Co chcecie... do wyboru do koloru. Ceny od 35000 zł (za najprostszy klasyczny model) do miliona złotych i więcej :). Za 8 tysi to nie wiem komu z wielkich będzie się chciało poświęcać swój czas ?. Ja w tej cenie widzę tylko średniaków typu Omega. Na IWC czy Jaegera to już trzeba szykować kwotę powyżej 12000 - 13000 zł. Taka prawda.

Uważam, że z projektem należy iść w niszowe marki. I chętnie widziałbym tu którąś z naszych krajowych firm. Chronos-Art, Copernicus, Polpora...

A poproszę o trzymanie się założeń! Za bardzo odbiegacie od tematu! Może za rok poszukamy w markach prestiżowych - na ten czas "tylko" półka wyższa . Temat dla tych co się na to zgadzają.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Półka wyższa czyli ?. Masz jakieś konkretne typy co do producentów ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Półka wyższa czyli ?. Masz jakieś konkretne typy co do producentów ?.

Wszystko zaczęło się od Vulcaina.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zaczęło się od Vulcaina.

Fajnie, ale czy w związku z tym tylko Vulcain wchodzi w grę?

Trudno jednoznacznie deklarować chęć zakupu droższego zegarka, jesli nie jest określony model, ani nawet firma

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, ale czy w związku z tym tylko Vulcain wchodzi w grę?

Trudno jednoznacznie deklarować chęć zakupu droższego zegarka, jesli nie jest określony model, ani nawet firma

Nie, nie tylko. Ale jak zaczniemy na tym etapie szukać to znowu nic nie wyjdzie. Potrzebuję chętnych na 100 % na zakup za wymienioną kwotę w ciemno właśnie. Powiedzmy ze wskazaniem na Vulcaina. Wiem , że to trochę dziwne ale nauczony doświadczeniem wiem , że inaczej się nie da. Liczę na wiarę w projekt a nie w sam zegarek. Proszę czytać cały wątek

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie tylko. Ale jak zaczniemy na tym etapie szukać to znowu nic nie wyjdzie. Potrzebuję chętnych na 100 % na zakup za wymienioną kwotę w ciemno właśnie. Powiedzmy ze wskazaniem na Vulcaina. Wiem , że to trochę dziwne ale nauczony doświadczeniem wiem , że inaczej się nie da. Liczę na wiarę w projekt a nie w sam zegarek. Proszę czytać cały wątek

No cóż, prawda jest taka, że Artur chce spełnić swoje marzenie, którym jest zakup limitowanego Vulcaina. Po co zatem cała ta szopka pod tytułem "Zegarek Klubowy 2012", lepiej chyba nazwać ten wątek "Klubowy Vulcain 2012". Przepraszam ale nie mogłem powstrzymać się od złośliwego komentarza czytając takie posty jak powyżej. Obiecuję, że już nie zabiorę głosu aby nie zaśmiecać inicjatywy zakupu Klubowego Vulcaina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak czytam takie posty jak Michala 73 to normalnie zaczynam sie bac bo moga nas jeszcze z klubu wyrzucic to robi sie niebezpieczne i zastanawiam sie czy przystapic do tego przedsiewziencia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, prawda jest taka, że Artur chce spełnić swoje marzenie, którym jest zakup limitowanego Vulcaina. Po co zatem cała ta szopka pod tytułem "Zegarek Klubowy 2012", lepiej chyba nazwać ten wątek "Klubowy Vulcain 2012". Przepraszam ale nie mogłem powstrzymać się od złośliwego komentarza czytając takie posty jak powyżej. Obiecuję, że już nie zabiorę głosu aby nie zaśmiecać inicjatywy zakupu Klubowego Vulcaina.

Artur spełnia swoje marzenia sam i nie potrzebuje nikogo aby kupić coś limitowanego. Czasem może karty kredytowej :). Nie będę złośliwy i nie odniosę się do cytowanych bredni . Liczę , że dotrzymasz obietnicy. Powtarzam po raz kolejny - nie chcę tu dyskutować z osobami , które nie mają zamiaru brać udziału w projekcie. Szukam tylko zainteresowanych realizacją zegarka klubowego 2012 z półki wyżej niż zeszłoroczny. Nie interesują mnie komentarze tego typu jak powyższy. Szukam pasjonatów chcących doprowadzić do końca projekt . I zależy mi na prestiżu choć niektórych to śmieszy. Zależy mi na dobrej marce. I nie musi to być Vulcain.

W zasadzie chyba powinienem założyć wątek i chętnych do zabrania głosu poprosić o wpłatę 8K :)

Jesteśmy klubem czy nie? Więc bez złośliwości proszę o konstruktywne komentarze, sugestie, propozycje.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak czytam takie posty jak Michala 73 to normalnie zaczynam sie bac bo moga nas jeszcze z klubu wyrzucic to robi sie niebezpieczne i zastanawiam sie czy przystapic do tego przedsiewziencia :)

Zimny prysznic! Może by tak przejść do podziemia??

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałem głos na tak, lecz obawiam się, że w 8000 PLN to się nie zmiesci.

Wejdziesz w projekt przy wyższej kwocie?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za czymś bardziej wyrafinowanym :)

Wchodzisz?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Union ?

Jesteś skłonny wydać taką kwotę?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie wyglądają Vulcain Aviatory ref; 100108.141LF 100108.142LF

Czyli tak czy nie?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ten czas nawet trochę naciągając mamy następujących potencjalnie zainteresowanych:

1.antygraffitex

2.TIK TAK

3.carlito1

4.piotrkrakow

5.Beny6

6.dariusz chlastawa

7.chronofil

8.Anubis

9.jacus

10.zbyszekk

11.ja

Czyli jeszcze tylko 25 osób :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, mam wrażenie, że jesteś za bardzo w gorącej wodzie kąpany, spokojnie, zwolnij troche, bo jeszcze ludzi odstraszysz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, mam wrażenie, że jesteś za bardzo w gorącej wodzie kąpany, spokojnie, zwolnij troche, bo jeszcze ludzi odstraszysz :)

Jestem cholerykiem :). Nie obrażam się. Ludzie mnie lubią. Wszędzie na świecie gdzie jestem promuję Polskę . Jutro jadę na Śląsk o 5.41 :) rano. Wiozę lokalny alkohol ;), słoninę , ser z Korycina.... ludziom których poznałem 20 dni temu na wakacjach . Strasznie się angażuję , nie mam dystansu i tu masz rację. Mam nawet pewność , że są w klubie chętni na dobry , szacownej firmy, zegarek klubowy. Darkowi jako prezesowi nie wypada się za bardzo narzucać . Więc daję tub swoją "gębę" do bicia aby zrealizować ten wspólny plan. Na spotkaniu klubowym, o którym pisałem , widziałem ten błysk na widok Tag Heuera , czy wykładu AP. Więc jednak wysoko , oj wysoko. Deklaruję chęć wydania określonej kwoty bo czuję się jednym z Was. Bez względu na to co to będzie. Ale z drugiej strony- Panerai daje propozycję Paneristi - zrobimy Wam limitację i pyta czy kupicie??? Nie o to chodzi!!! Mamy szansę zadać pytanie np.firmie Vulcaine czy nam coś zrobi i oddajemy pole ... :P.Jestem w gorącej wodzie kąpany i proszę o zapisy chętnych na PROJEKT a nie na konkretny zegarek. Chyba nawet powiem zero tolerance czy cuś :D

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dlaczego tak bardzo się uparłeś na Vulcaina? Jeżeli jesteś tak zdeterminowany, co Ci się bądz co bądz chwali, to może napiszesz/zadzwonisz też do innych producentów. Z doświadczenia wiem, że nie ma co się spieszyć, co nagle to po diable :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale dlaczego tak bardzo się uparłeś na Vulcaina? Jeżeli jesteś tak zdeterminowany, co Ci się bądz co bądz chwali, to może napiszesz/zadzwonisz też do innych producentów. Z doświadczenia wiem, że nie ma co się spieszyć, co nagle to po diable :)

Czytaj uważnie :). Nie jestem uparty na Vulcaina. Z nimi już rozmawialiśmy i tyle. Zależy mi na dodaniu wartości klubowi poprzez limitację w firmie z wyższej niż dotychczas półki. OTWARTYM na wszelkie sugestie i firmy jestem. I niech moc będzie z nami :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.