Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

aktualnie najtańszy z SUBów, liczony w optymistycznym wariancie tzn. po cenie $ do PLN kosztuje około 7800 PLN.

Dość często jednak ceny dla nabywców z Europy sa znacznie wyższe

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aktualnie najtańszy z SUBów, liczony w optymistycznym wariancie tzn. po cenie $ do PLN kosztuje około 7800 PLN.

Dość często jednak ceny dla nabywców z Europy sa znacznie wyższe

A to przepraszam :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może narażę się Doxowiczom....szczególnie jednemu :)...ale nie wiem za co te 7800 PLN doprawdy. A macałem zegarki na 3 podstolikach. Jesli brać za miarę że tag heuer carrera podstawowa 8 tys to tak cena za Doxę wydaje się OK. Ale jeśli ktoś trochę zegarków się nanosił to nie ma nad czym cmokać.

Poza tym Doxa uniwersalnym zegareczkiem nie jest....stylistyka jest jasno ukierunkowana, prestiż ? no nie wiem ! To tool watch, na drogi zegarek klubowy chyba nie najlepszy pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z firmą Sinn pokombinować ? Ale nie nurek ale jakieś chrono ??Zawsze to łatwiej od Niemców...odpadają sprawy celne itd.

Sinn dla mazdy robił zegarki więc szlak przetarty

Coś dla miłośników zarówno chrono jak i nurków :):

sn116_im.jpg

Lub coś bardziej klasycznego:

293812d1314886534-auf-der-suche-nach-der-uhr-103stsa2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pomysł z SUB-em się podoba, co prawda w założeniu miało chyba nie być typowego divera, ale na Doxę bym się skusił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego Sinna, w tej wersji, biorę w ciemno :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pomysł z SUB-em się podoba, co prawda w założeniu miało chyba nie być typowego divera, ale na Doxę bym się skusił.

I szybko byś odsprzedał. Miałeś już lepsze zegarki zapewniam Cię :) Choćby piękne chrono Fortisa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Suba, to gdyby ten zegarek (mówie o 5000t) kosztował nawet 3 tys euro, to kupiłbym go bez wahania jeszcze raz. Uwielbiam ten zegarek i wciąż mi się nie znudził, a troche go już mam. I też już się naobmacałem troche tych zegarków :)

Ale nie o tym tu mowa.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Suba, to gdyby ten zegarek (mówie o 5000t) kosztował nawet 3 tys euro, to kupiłbym go bez wahania jeszcze raz. Uwielbiam ten zegarek i wciąż mi się nie znudził, a troche go już mam. I też już się naobmacałem troche tych zegarków :)

Ale nie o tym tu mowa.

Fenomenu Doxy i Rolexa nigdy nie pojmę :)

Myślę , że pomysł z chronografem nie jest głupi. Tego typu zegarka klubowego jeszcze nie było. A co wy o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł może nie jest głupi, ale moje zdanie na temat chrono znasz.

A ten U1000 jak na chrono nie jest zły- jeżeli mnie nie odrzuca, znaczy, że może się podobać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z firmą Sinn pokombinować ? Ale nie nurek ale jakieś chrono ??Zawsze to łatwiej od Niemców...odpadają sprawy celne itd.

Sinn dla mazdy robił zegarki więc szlak przetarty

Coś dla miłośników zarówno chrono jak i nurków :):

sn116_im.jpg

Lub coś bardziej klasycznego:

293812d1314886534-auf-der-suche-nach-der-uhr-103stsa2.jpg

Sinn to taki sam prestiż jak Doxa albo i mniejszy. Lepiej wziąć prostą bazę wyżej spozycjonowanej marki niż chrono lub inny wypas przeciętniaka. Moim zdaniem oczywiście.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem zegarek powinien być bardziej klasyczny . Najlepiej jakby miał ponadczasowy design - są takie.

vulcainnauticalp1040845.th.jpg

vulcainnauticalp106sml.th.jpg

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli będzie to Nautical, to ja automatycznie odpadam z gry - nie podoba mi się ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może narażę się Doxowiczom....szczególnie jednemu :)...ale nie wiem za co te 7800 PLN doprawdy. A macałem zegarki na 3 podstolikach. Jesli brać za miarę że tag heuer carrera podstawowa 8 tys to tak cena za Doxę wydaje się OK. Ale jeśli ktoś trochę zegarków się nanosił to nie ma nad czym cmokać.Poza tym Doxa uniwersalnym zegareczkiem nie jest....stylistyka jest jasno ukierunkowana, prestiż ? no nie wiem ! To tool watch, na drogi zegarek klubowy chyba nie najlepszy pomysł.

hahaha

na podstolikach to się tam kolego z Rocco zabawiacie i to pod wpływem :) :) :)

a co do zegarka klubowego, to gdyby była to doxa :) to znacie moje zdanie, natomiast jesli chodzi o innego producenta to również jestem za tym, że lepiej wejść w modele "bazowe" producentów z wyższej półki niż zaawansowane od średniaków.

Jak dla mnie idealne byłyby marki cenione, rzadko spotykane i oferujące zegarki w rozsądnych cenach jak np Azimuth.

Ciekawy byłby też Tudor lub Bell&Ross jednak w ich przypadku to już mniej niszowe produkcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że powinien być to klasyczny zegarek utrzymany w stylu sportowej elegancji. Niekoniecznie typowy garniturowiec, ale coś, co można założyć na co dzień, do sportowej marynarki, także do garnituru na mniej zobowiązujące okazje. Jak dla mnie nurki i chronografy odpadają. A Nautical też mi się nie podoba. Myślę, że ciekawą opcją mógłby być jakiś regulator. zegarki tego typu nie są oklepane i mają charakter. Na co dzień widuje się mnóstwo nurków, pilotów, chronografów, a bardzo rzadko regulatory. Sinn ma fajne w ofercie. Azimuth zdaje się też

Gdyby to było coś w tym stylu, gdzie zamiasta napisu REGULATEUR byłoby klubowe logo... Nie maiłbym nic przeciwko

post-23302-0-87491300-1316103903_thumb.jpg

post-23302-0-53017200-1316103917_thumb.jpg

post-23302-0-74888100-1316104188_thumb.jpg

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaha

na podstolikach to się tam kolego z Rocco zabawiacie i to pod wpływem :) :) :)

a co do zegarka klubowego, to gdyby była to doxa :) to znacie moje zdanie, natomiast jesli chodzi o innego producenta to również jestem za tym, że lepiej wejść w modele "bazowe" producentów z wyższej półki niż zaawansowane od średniaków.

Jak dla mnie idealne byłyby marki cenione, rzadko spotykane i oferujące zegarki w rozsądnych cenach jak np Azimuth.

Ciekawy byłby też Tudor lub Bell&Ross jednak w ich przypadku to już mniej niszowe produkcje

W stosunku do Doxy nie oczekujemy obiektywizmu z Twojej strony :) ...Tudor jestem na tak ale wątpię aby się z tą firmą udało. Bell& ross stylistyka kompletnie mi się nie podoba wszystko na jedno kopyto...chodź zegarki są super wykonane.

Propozycja chronofila.....z Regulatorem bardzo dobra ale może nie koniecznie te modele które pokazał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może któryś z Meistersingerów?

Np :

http://uhrforum.de/meistersinger-singular-t63847

Zegarek miałem okazje oglądać ostatnio w Niemczech - świetny jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pociągnę temat Azimuth'a, jak dla mnie propozycji niezmiernie ciekawej i unikatowej:

bit2l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

bit3.jpg

aaapm.jpg

aaaaiu.jpg

regulretrominjournuitb.jpg

Co do Tudora to skoro uważacie, że nie pdjęli by rozmowy w sprawie limitacji to pewnie macie rację :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem zbyt podobny do pierwszej edycji zegarka klubowego, czyli Stowy.

Tutaj więcej zdjęć Meistersingera Singulara :

http://www.thewatchobserver.co.uk/-watches-buyers-guide-tests-reviews-photos-retail-price-compare-/-MeisterSinger-Singular-.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I szybko byś odsprzedał. Miałeś już lepsze zegarki zapewniam Cię :) Choćby piękne chrono Fortisa.

Fortis to jedyny zegarek, którego żałuję, że sprzedałem, był/jest świetny.

Jajackową Doxę chrono widziałem ostatnio na spotkaniu podstolika, był to mój pierwszy kontakt z SUB-em i muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczył. Nie sądziłem tylko, że na żywo będzie z niego taki kawał pancernika :)

Jeśli chodzi o propozycje z jednowskazówkowcami, to hmmm..., średnio mi się podobają.

Tudor - super, ale myślę, że nierealny, B&R jest ok, i myślę, że dałby się fajnie zmodyfikować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortis jest świetny ale w ofercie ma zegarki zbyt podobne do zeszłorocznej edycji. Moim zdaniem - powinno być bardziej klasycznie. Sportowy garniturowiec czy klasyczny sportowiec. Dlatego moja propozycja Nauticala. Modny powrót do klasyki w zegarkach sportowych. Piękna klasyczna linia. Dodatkowe funkcje. Tabele dekompresyjne równie potrzebne jak chronograf. Ale już budzik , który brzmi jak dzwon! Wg mnie stosunkowo prestiżowy ale też niezbyt popularny. Omega ,moja kochana, zbyt oczywista. Panerai byłby pewnie idealny ale raczej nie mamy szans :). Dlaczego Vulcain? Bo nieoczywisty. Bo nie ZA popularny. Bo w zeszłorocznym projekcie już był blisko sukcesu. Trochę idę na łatwiznę...Co Wy na to?

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadku Vulcaina jak i Meistersingerów niestety odpadam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto jest za ? Za czymkolwiek :)

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za. Zarówno w przypadku Meistersingera (Michał- ja ostatnio również jestem pod ogromnym wrażeniem tych zegarków, imho świetny pomysł, niestety nie orientuję się jakie są szanse na realizację), jak i w przypadku Vulcaina (może Nautical nie jest moim faworytem, ale ma niezaprzeczalny urok, jest bardzo charakterystyczny, no i należy do tańszych modeli tej manufaktury, co pewnie też nie pozostaje bez wpływu). Myślę, że jesteśmy w stanie osiągnąć konsensus, kwestia zbadania możliwości realizacji pomysłu u poszczególnych producentów.

I'm timeless like a broken watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.