Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

@rtur

Zegarek Klubowy 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Vulcain jest w porządku. Tylko który model ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym chętnie widział presidenta.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja bym chętnie widział presidenta.

Ja też. Ale bez datownika, bo zawsze psuł mi design tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vulcain z alarmem i wodoszczelnoscia 300m (niestety szkoda, ze bez daty) za 8000PLN ... czemu nie ... z przyjemnoscia wezme.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też. Ale bez datownika, bo zawsze psuł mi design tego modelu.

Mnie tam datownik nie przeszkadza, ale jeżeli dojdzie do jego realizacji, to będę się upierał przy jasnej wersji tego zegarka.

Artur, mógłbyś się dowiedzieć jaka byłaby ostateczna cena za ten zegarek, przy załóżmy 25 sztukach? Wspomnij też o modyfikacji, na co moglibyśmy sobie pozwolić? Choć ja tarczy bym absolutnie nie ruszał, co najwyżej z tyłu zegarka zaznaczył, że jest to klubowa limitacja. A może zrobimy też specjalne, limitowane (klubowe) paski do tego zegarka? Myśle, że byśmy się dogadali z Kainem, Pietro, Filipem, czy Przemkiem.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli uda się zrealizować projekt na bazie Vulcain 50s Presidents' (obojętne czy z datą, czy bez) to w to wchodzę. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest absolutnie fantastyczny, proszę zwrócić uwagę na budowę koperty. Tutaj więcej zdjęć :

http://www.thewatchobserver.co.uk/-watches-buyers-guide-tests-reviews-photos-retail-price-compare-/-Vulcain-Cricket-50s-Presidents-Watch-.html

Gwarantuje, że na żywo wygląda jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest absolutnie fantastyczny, proszę zwrócić uwagę na budowę koperty. Tutaj więcej zdjęć :

http://www.thewatcho...nts-Watch-.html

Gwarantuje, że na żywo wygląda jeszcze lepiej.

Na żywo nie widziałem, więc nie wiem.

Na fotkach niczego fantastycznego w tej kopercie nie widzę, a ten pojedynczy przycisk zupełnie mi nie leży

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem pod duzym wrazeniem super , i powtarzam to od samego poczatku ze Vulcain to dobry kierunek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowałem za tym, by zegarek był tańszy niż 8K.

Z tego co pamiętam (może się mylę bo nie mogę znaleźć wątku) zegarek rok temu miał być dość "drogi", a wyszedł "dość tanio", więc przydało by się więcej danych.

Jednocześnie tak sobie "głośno myślę", że może udałoby się stworzyć u danego producenta np Vulcaina, dwa zegarki limitowane, dla tych, których stać na wydanie 8-10 czy nawet więcej i dla tych którzy mogą wydać 4-5 tys.Może w ten sposób udałoby się zachęcić i forumowiczów i daną firmę do stworzenia specjalnej edycji.

Piotr z Krakowa moim zdaniem ma dobry tok rozumowania.

Proszę mnie dobrze zrozumieć, bo z jednej strony rozumiem tych, którzy mają i chcą wydać na zegarek ok 10K ale jednocześnie rozumiem tych , którzy tej kasy nie mają. Wiem, ktoś może powiedzieć,że mogę kupić zegarek z edycji 2011, ale nie przypadł mi on do gustu. Dlatego moim zdaniem przydałoby się więcej danych.

pozdrawiam

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Zegarek jest absolutnie fantastyczny, proszę zwrócić uwagę na budowę koperty.

Tarcza ze szlifem słonecznym też niczego sobie. Jednak jakoś trudno mi uwierzyć, że Vulcain zrobi ten zegarek za 8000 pln. Przy aktualnym kursie CHF dałoby to jakieś 2200 CHF. TO JEST NIEREALNE. Naprawdę... zejdźmy na ziemię. Te zegarki w regularnej cenie sprzedawane są za około 5000 CHF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na fotkach niczego fantastycznego w tej kopercie nie widzę

Zobaczysz na żywo, to zrozumiesz o czym mówie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza ze szlifem słonecznym też niczego sobie. Jednak jakoś trudno mi uwierzyć, że Vulcain zrobi ten zegarek za 8000 pln. Przy aktualnym kursie CHF dałoby to jakieś 2200 CHF. TO JEST NIEREALNE. Naprawdę... zejdźmy na ziemię. Te zegarki w regularnej cenie sprzedawane są za około 5000 CHF.

Nie no jasne, przy tym zegarku, to zapomnijmy o kwocie 8 tys zł. Obym się mylił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Pisałem to wcześniej, powtórzę raz jeszcze. Uważam, że przy kwocie 8000 pln, wyżej Omegi nie podskoczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to kwota 8 tys zł jest już progiem nie do przeskoczenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A to kwota 8 tys zł jest już progiem nie do przeskoczenia?

Dla wielu osób tak. Spójrz na wynik ankiety. Choć z drugiej strony właściwie nie wiadomo o czym jeszcze mówimy. Producenta brak, designu brak, ostatecznej ceny brak. Trochę to wszystko chaotyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. To co proponujesz? Ustalić najpierw rzeczywisty budżet wokół którego będziemy się poruszać, czy rozmawiać z producentami? Może najpierw ustalmy budżet, będziemy mieć jasną sytuacje kto jest chętny i na co możemy liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym proponował, żebys na sam początek skontaktował się z Darkiem, i z nim ustalił co i jak - jeśli to ma być zegarek Klubowy.

potemm sam chętnie pomogę.

P.S. Jaka OMEGA kosztuje 8k ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek wcześniej napisał, że jest na tak. A kontaktować się w sprawie szczegółów może dalej pomysłodawca, czyli Artur. Ja jestem tylko jednym z zainteresowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pomysł z Vulcainem się podoba, sam zegarek widziałem na żywo i uważam, że jest świetny.

Z tym, że 8k pln to zbyt mało w tym przypadku, ale mam nadzieję, że jeśli projekt bardziej się wyklaruje znajdą się chętni, żeby wziąć w nim udział nawet jeżeli będzie kosztował trochę więcej.

Co do propozycji carlito, żeby nie ruszać tarczy - a może właśnie ruszyć - np. zmienić kolor, jak w IWC Inge Laureusa - z czarnego smętnego zegarka zrobili zupełnie coś co wygląda o niebo lepiej od pierwowzoru. Ale chyba za wcześnie na takie dywagacje.

Liczę, że wkrótce poznamy więcej szczegółów, w którym kierunku idzie projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, świetny pomysł z tym kolorem, niebieski szlif w tym Vulcainie wyglądałby świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

P.S. Jaka OMEGA kosztuje 8k ??

Kwarcowy Bond :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę z nikim rozmawiać nie mając 25 chętnych . Powtórzę to po raz setny - zeszloroczny Vulcain mógł kosztować ok 8k. Był to Nautical. Zmieniony pod nas - z jaskrawym kolorem tarczy. Jeśli pojawi się w tym wątku 25 chętnych zapytam w Vulcain . Teraz nawet przy zakladanym za niskim budżecie jeszcze ich nie ma. Wiec nie można nic precyzowac. Mam nadzieję , że to zrozumiałe

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie znajdziesz tylu chętnych bez konkretnych informacji od danego producenta. Cena, model, możliwość modyfikacji itd itd.

Ustalmy budżet, będzie to jakiś krok do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę z nikim rozmawiać nie mając 25 chętnych . Powtórzę to po raz setny - zeszloroczny Vulcain mógł kosztować ok 8k. Był to Nautical. Zmieniony pod nas - z jaskrawym kolorem tarczy. Jeśli pojawi się w tym wątku 25 chętnych zapytam w Vulcain . Teraz nawet przy zakladanym za niskim budżecie jeszcze ich nie ma. Wiec nie można nic precyzowac. Mam nadzieję , że to zrozumiałe

..i bez sensu (moim zdaniem)

chcesz 25 chętnych na kota w worku - powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.