Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wocio19

Robert Kubica - klub kibica :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Po odejściu BMW, Peter Sauber może stworzyć nowy zespól na podwalinach BMW Sauber tak jak to zrobił Ross Brown.

Nie stać go na to.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wierzyć w to co piszą, to Peter Sauber wypowiadał się, że nie ma takiej możliwości.

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chyba mówiły o tym pisemka pokroju Faktu albo dział sportowy Onetu... Skąd ty możesz wiedzieć co zrobi Ferrari i po co niby miałoby to robić. Można jedynie spekulować że Alonso wejdzie zamiast Raikkonena, ale dla Kubicy nie ma tam miejsca, niezależnie co na ten temat napiszą polscy "eksperci od F1".

Edit: poprawa babola.

Wiedzieć nie mogę, ale przypuszczać tak. Powiedz mi co zrobił w tym sezonie Kimi i Felipe? Jeżdżą przeciętnie, a nawet kiepsko. Więc podstawy do takich podejrzeń są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki z ferrari jeżdżą super jak na możliwości auta.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie pod uwagę jeden fakt "wybierając" Kubicy nowy zespół.Kto się spodziewał,że Brawn albo RedBull będą tak dominować?Kto się spodziewał,że ML i F. będą tak dołować (jeśli porównamy ostatnie lata)?Z kibiców nikt,z ludzi związanych zawodowo z F1-parę mięsięcy temu też nikt.

Nie wiadomo co bedzie w przyszłym roku, Brawn w tym sezonie jest świetny ale za rok może jeżdzic w ogonie,RedBull tak samo.Nie wiadomo na kogo postawić żeby mieć szansę na tytuł w przyszłym sezonie.Ciężki dylemat dla Robka.

Swoją drogą tak myślałem,że BMW zrobilo w zeszłym roku błąd odpuszczając sezon zamiast walczyć o 3 miejsce dla Kubicy,niewiel brakowało,chociażby jednego team order żeby Nick go przepuścił w jednym wyścigu-1 pkt zabrakło...Nie sądziłem,że los aż tak się zemści.

Kto trochę chociaż uprawiał jakiś sport to wie,że zasadą jest "liczy się tu i teraz,jest szansa coś zdobyć to robimy wszystko żeby to zdobyć bo może się już nigdy nie powtórzyć".BMW niestety dało d*py.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu
Wiedzieć nie mogę, ale przypuszczać tak. Powiedz mi co zrobił w tym sezonie Kimi i Felipe? Jeżdżą przeciętnie, a nawet kiepsko. Więc podstawy do takich podejrzeń są.

7. Felipe Massa Ferrari 22

9. Kimi Raikkonen Ferrari 18

11. Fernando Alonso Renault 13

15. Robert Kubica BMW Sauber 2

Swoją drogą tak myślałem,że BMW zrobilo w zeszłym roku błąd odpuszczając sezon zamiast walczyć o 3 miejsce dla Kubicy,niewiel brakowało,chociażby jednego team order żeby Nick go przepuścił w jednym wyścigu-1 pkt zabrakło...Nie sądziłem,że los aż tak się zemści.

Kto trochę chociaż uprawiał jakiś sport to wie,że zasadą jest "liczy się tu i teraz,jest szansa coś zdobyć to robimy wszystko żeby to zdobyć bo może się już nigdy nie powtórzyć".BMW niestety dało d*py.

BMW zapłaciło za pychę i cwaniactwo. Sądzili że dzięki KERS będą sobie spacerkiem wygrywać więc odpuścili inne ulepszenia bo miało być tak jak w poprzednich sezonach i nikt poza nimi, F i ML miał się nie liczyć. Nie jest tak jak w poprzednich sezonach a oni obudzili się z ręką w nocniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz
Weźcie pod uwagę jeden fakt "wybierając" Kubicy nowy zespół.Kto się spodziewał,że Brawn albo RedBull będą tak dominować?Kto się spodziewał,że ML i F. będą tak dołować (jeśli porównamy ostatnie lata)?Z kibiców nikt,z ludzi związanych zawodowo z F1-parę mięsięcy temu też nikt.

Nie wiadomo co bedzie w przyszłym roku, Brawn w tym sezonie jest świetny ale za rok może jeżdzic w ogonie,RedBull tak samo.Nie wiadomo na kogo postawić żeby mieć szansę na tytuł w przyszłym sezonie.Ciężki dylemat dla Robka.

Jeśli chodzi o Brawna to wróble ćwierkały, że Brawn specjalnie zraża potencjalnych klientów chcących kupić pozostałości po Hondzie, bo dobrze wiedział jaki będzie bolid i chciał go mieć pod własnymi skrzydłami. :P Gdy Brawn powiedział, że kupuje zespół mówiło się głośno o dwóch prawdopodobnych powodach tej decyzji: albo na starość stał się bardzo sentymentalny, albo ma pewność, że namiesza. :)

Co do Red Bulla to nie zapominajmy o Neweyu. To facet, który jak żaden inny potrafi stworzyć najlepszy innowacyjny bolid. To się sprawdza po każdej rewolucji w przepisach. Można było więc przewidzieć, że w tym roku Red Bull będzie świetnie sobie radziło. Pytanie było tylko jak bardzo.

Ogólnie rzecz biorąc zmiany bolidów w następnym sezonie będą kosmetyczne (większy bak), więc ci, co zrobili sobie bolid, który zwycięża w tym sezonie, w następnym nie będą raczej dołowali. Odwrotnie - ci, co zrobili kiepski bolid teraz, będą musieli go całkowicie przeprojektować. Szczególnie BMW, które zaprojektowało bolid pod KERS. I to (oraz finansowa porażka z KERSEM) było przyczyną wycofania się BMW.

Co do Saubera to on sam pieniędzy nie ma. Ale chyba powtórzy się scenariusz taki jak Hondy. To znaczy BMW zapłaciłoby znacznie więcej za zwolnienie załogi i likwidację sprzętu niż za wypożyczenie lub sprzedanie (z zapłatą rozłożoną w czasie) fabryki. Dochodzi jeszcze fakt płacenia odszkodowań za de facto zerwane umowy ze sponsorami. Sprawa jest bardzo dynamiczna, ale coraz bardziej prawdopodobne jest to, że Sauber jednak pojawi się w przyszłym sezonie. Choć raczej bez silników BMW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
..."liczy się tu i teraz,jest szansa coś zdobyć to robimy wszystko żeby to zdobyć bo może się już nigdy nie powtórzyć".BMW niestety dało d*py.

Święta prawda.

Dodam jeszcze, że wg moich obserwacji koncerny o skomplikowanej hierarchii zarządzania nie mają większych szans na zdobycie mistrzostwa w F1. Do tego trzeba polotu i daru improwizacji. Dlatego też takie BMW i Toyota mimo dużych nakładów nie odnoszą większych sukcesów. Do wielkich przegranych dołączył również Williams i nie ma się co dziwić biorąc pod uwagę wywiad jakiego udzielił jakieś trzy, może cztery lata temu Sir Frank Williams. Mówił On między innymi, że to Team jest odpowiedzialny za rozwój konstrukcji samochodu i, że gdyby jeździł dla nich sam Michael Schumacher i miałby pomysł na usprawnienie bolidu, to powiedzieliby Mu - Sorry Michael, daj nam pracować po naszemu. Tak więc, sorry Frank, ale jesteście tam, gdzie jesteście ze swoim przestarzałym niestety modelem pracy. Wbrew pozorom i Williamsowi, Anglikom nie brakuje tego tzw polotu i daru improwizacji. Wystarczy wspomnieć Ferrari za czasów Rossa Brawna, McLarena z Mercedesem, gdzie podejrzewam, że sam Mercedes podzieliłby los BMW, no i obecnie Brawn GP. A i jeszcze RBR za sukcesami którego stoi również Anglik Adrian Newey.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr
post-0-0-02213900-1331234592.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubica w Renault, ale czy to dobry ruch?!

Ze względu na kasę pewnie dla niego dobry ruch, ale myślę, że o tytule mistrzowskim można zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego zapomnieć? Ten sezon udowodnił, że zmiany w regulaminie mogą poprzewracać wszystko do góry nogami,więc przyszły sezon tez jest wielką niewiadomą. Renault to zespół, który wie jak wygrywać i jeżeli odbuduje swoją reputację po Piquet-gate, to nie widzę przeszkód, by walczyli o mistrza.

Oficjalny komunikat: http://www.renaultf1.com/en/_2009/team/index.php#/team/newsdesk/communiques/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kubica w Renault, ale czy to dobry ruch?!

Ze względu na kasę pewnie dla niego dobry ruch, ale myślę, że o tytule mistrzowskim można zapomnieć.

Ruch Kubicy nie zadobry bo kosztuje mnie kase , musze kupic sobie nowa czapke :(:)

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te z Renault, jakieś takie nieteges są :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze względu na kasę pewnie dla niego dobry ruch

Większość poważnych obserwatorów z paddocka mówi, że gdyby Robert był napalony na jak największą kasę, to poszedłby do Toyoty.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert w Cytrynce Limited auto, a Mario czekoladka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podglądnięte na forum F1

Wywiad Kubicy w BBC.

BBC: Kontrakt z Renault podpisales na rok czy dluzej?

Kub: Nie wiem.

BBC: Wiesz.

Kub: Tak wiem, ale ci nie powiem.

;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Renault zyskało sponsora - TW Steel - no to będziemy mieć Kubice paradującego w tych "uboto" podobnych sikorach. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba jeszcze nie w sezonie 2010. Obiło mi się o uszy, że ma mieć jeszcze umowę z Certiną. Nic pewnego, ale oby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Certiną to on długo pochodzi. Z tego co słyszałem to Certina jest jednym z jego (nie BMW) pierwszych poważnych sponsorów.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie rusza nowy sezon :)

Nie jestem jakimś wiernym kibicem F1, ale dzisiejszy wyścig z przyjemnością obejrzę i zobaczę jak to wszystko wygląda przy nowym regulaminie.

Jak oceniacie szanse Roberta w obecnym sezonie?

Wbije się do pierwszej trójki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie rusza nowy sezon :)

Nie jestem jakimś wiernym kibicem F1, ale dzisiejszy wyścig z przyjemnością obejrzę i zobaczę jak to wszystko wygląda przy nowym regulaminie.

Jak oceniacie szanse Roberta w obecnym sezonie?

Wbije się do pierwszej trójki?

Niestety ale z tym bolidem nie ma szans :)

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do trojki moze nie, ale do piatki ma szanse. Mnie bardzo cieszy "powrot" Alonso :)

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o klasyfikacje generalną to myślę, że w tym sezonie niestety ciężko będzie walczyć Robertowi o miejsce 1-8. Redbull, Mclaren, Ferrari i Mercedes będą mocno cisnęły i nie wiem czy Renault podoła. Ale obstawiałbym, że jest szansa na podium w tym sezonie (mam nadzieję, że nie jedno) w pojedynczych wyścigach.

Dzisiejszy wyścig bez safety car i czerwonych flag na suchym torze trwał około 1h 40 min. Regulamin z tego co wiem ogranicza czas wyścigu do dwóch godzin. Boję się, że w wziązku z zakazem tankowania i ciężkimi bolidami może dojść do sytuacji, że kilka wyścigów zakończy się z powodu ograniczenia czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bolid moze nie najlepszy,

ale Kubica powinien stanac kilka razy na podium.

3mam za to mocno kciuki!!!!

pozdrowienia dla wszystkich fanow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.