Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale coś w tym jest. Wracam po tygodniu z trasy i pierwsze po jedzeniu to otwieram walizeczkę z zegarkami i siem na nie lampię jak gupi na kawałek zesra a żonka czeka i czeka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yorki  :D  szczerze zazdroszczę ilości  miejsca na zegarkowe fanaberie ;) całość wygląda obiecująco i z niecierpliwością oczekuję na ukazanie kompletnego i wypełnionego po brzegi mebelka :D

Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł na rozwiązanie problemów osób usiłujących przechowywać w gablotkach, zegarki naręczne bez pasków ;)

Pomysł i wykonanie bardzo proste. Ameryki nie odkryłem, ale wydaje mi się, że jest to pomysł godny pochylenia się nad nim ;)

Wiadomo, że zegarek jak dostanie fajną szatę to wygląda o niebo lepiej niż golas :rolleyes:  zrobiłem ręcznie  namiastki pasków z jedną dziurką do zawieszenia na dowolnym "czymś" ja kilka zegarków zawiesiłem po prostu pośród kieszonek ;)

post-46446-0-88047300-1443379960.jpg

Wydaje mi się, że po przygotowaniu gablotki specjalnie pod tego typu zawieszki, to może wyglądać całkiem fajnie i rozwiązuje odwieczny dylemat " na czym zawiesić" ;)

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo pomysłowe, mnie się podoba niesamowicie :) Całka gablotka wypełniona takimi 'mini paseczkami' musi robić wrażenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Dla mnie trochę jak za krótki krawat ;) ale zgodzę się, że lepsze niż wytłaczanki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za dobre słowo :D 

Krawat :wacko:  jak dla mnie to trochę przypomina muchę Kor....M...... :D

Nic specjalnego nie odkryłem, ale myślę, że warto nadtym się pochylić ;) jest przy tym trochę roboty aby takie frendzelki powstały, ale jak spraktykowałem przez ostatnich kilka dni, jest to całkiem wygodny sposób zawieszania zegarków, szczególnie wtedy jeśli co jakiś czas chce się je nakręcić ;) 

Jeśli jeszcze przed pierwszymi  śniegami zdąże coś postrugać, to może jakiś projekcik popełnię B) z przeznaczeniem na te krawato/muchy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się może wyłamię, ale dla mnie zegarek zasze musi mieć pasek. Próbowałem kiedyś przechowywać zegarki bez pasków, ale stwierdziłem, że to nie to, bo zegarek z pełnowartościowym paskiem ładniej wygląda, po drugie w każdej chwili można go załążyć, po trzecie nawet jak zegarek jest tylko w gablotce to z paskiem łatwiej go wziąć do ręki.

Ale macie rację lepsze te "frendzelki" niż kompletnie goły zegarek.

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja np. mam tylko czesc zegarków na paskach a reszta, ta rzadsza jest zabunkrowana zeby sie nie porysowała i co by kolory tarcz nie wyblakły  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę czasu to trwało ale , przegródki zrobione , poduszeczki uszyte , pierwsza część kuferka gotowa . :)
Zostało tylko wykombinować mocowanie zegarków na wieczku.

post-48480-0-11010700-1443710382_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurde...ale kolekcja. Gratulacje. Ile ty tego piękna masz? Aż mnie przytkało i żółć się na pewno uleje. ;)  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pierdziu!!! :o  :wub: Yorki toś mi popsuł wieczór :angry:  :)

I weź tu człowieku rano zdecyduj, który założyć :unsure:

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazywanie takich zdjęć jest niehumanitarne, nieetyczne, niemoralne, a ich oglądanie jest zdecydowanie niezdrowe.

Ponadto, posiadanie takiej ilości zegarków powinno być karalne.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazywanie takich zdjęć jest niehumanitarne, nieetyczne, niemoralne, a ich oglądanie jest zdecydowanie niezdrowe.

Ponadto, posiadanie takiej ilości zegarków powinno być karalne.

Jestem za! Do tego jako karę powinien oddać naddatki, które nie zmieszczą się w gablotach. Bo ma wrażenie, że może braknąć miejsca dla wszystkich, a przynajmniej mam nadzieję. Może trafią na rynek :P. Apel do zarządzającyhc forum mamy za mało emotikonów, by oddać zazdrość :)

Edytowane przez spoxx2006

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yorki - poszalałeś i szalejesz :) czy na pewno ci na nie wszystkie miejsca wystarczy ;) ile ty jeszcze ich masz , ''w czym je wczesniej trzymałeś'' jak to Enkil napisał :P

Gratki Gratki Gratulejszyn :D 

Edytowane przez somerto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam bym się jeszcze nad banem zastanowił, tak profilaktycznie, z czystej zawiści (tu trzeba moderatorów podjudzić, bo kto to widział, żeby ktoś miał więcej zegarków od nich), bo obawiam się, że on jeszcze więcej tego wrzuci i 99% forum będzie miało kompleksy i słabe samopoczucie i samoocenę niską. A tu jesienne deprechy tuż, tuż. Obym był złym prorokiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Powoli się mebluje.....

I Czajka, taka ładna niebieska na centralnym miejscu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Same zawistniki tu są :-P

To zdjęcie z pierwszego etapu meblowania, teraz wygląda to inaczej ale powoli, powoli nie wszystko na raz. Na koniec tej sagi będzie opis i zdjęcie całości :-)

Czajka niebieska wciąż jest na honorowym miejscu :-D a wcześniej oczywiście jak każdy szanujący się kolekcjoner trzymałem swoje zegarki w wiadrze :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w czym je wcześniej trzymałeś??

wytapatalkowane...szukam tarczy do amfibii beczki

Pewnie w takich workach sądząc po ilości zegarków  :blink:  :blink:  :blink:  ale zbiorek nie ma co !!!!!

post-68206-0-71768200-1443720248_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi