Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gablotka całkiem fajna i masz teraz szerokie pole do działania. Ciekaw jestem efektu końcowego :D

W hurtowniach z materiałami dosyaniesz za grosze cieniutki filc w różnych kolorach np. czarnym, czerwonym i kilku innych. ;)

Istnieje coś takiego jak klej w spreyu, który fajnie coś takiego przyklei, ale tu trzeba dobrze wszystko zabezpieczyś, żeby wszystkiego na około nie pokryć klejem.

Głębokość  tej gablotki wydaje się bardzo mała więc półki i ekspozytory odpadają.  Jakoś zwolennikiem wieszania zegarków za paski nie jestem.

Proponuję kupić płaskie mosiężne haczyki i wykorzystać je na uchwyty do klamerek. Można takie haczyki zrobić też samemu. Gwoździ i zszywek raczej nie polecałbym ze względów estetycznych ;)

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haczyki bardzo fajny pomysł, ale co myślisz o kolorze? Wydaje mi się, że najlepszy byłby jakiś stonowany, jasny kolor, ale kompletnie nie mam pomysłu, aby to współgrało z resztą. Niestety obramowanie jest srebrnego koloru i czy czarny lub czerwony będzie pasował?

Edytowane przez TabaQ

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz w sklepie jakie masz kolory filcu do wyboru i wybierz najwłaściwszy. Czarny będzie ok.   Czerwony chyba też, ale na pewno są też inne kolory.

Polecam taki filc bo jest tani (chyba 25zeta za mb) i fajnie się go obrabia. To jest filc wykorzystywany chyba do wykańczania kołnierzy w płaszczach, kurtkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też korzystałem z tego weluru, tylko filc będzie trwalszy.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyłączam się do pytania na temat koloru. Czerwonego nie biorę pod uwagę. Będę miał sporą kasetę, troszkę podobną do kasety Jonasza, tylko bez pionowych przegród. Córka już obiecała mi ozdobić ją pięknie metodą decoupage. Na wnętrze dziki plan jest taki, żeby dać piankową otulinę na rury, która będzie obszyta eleganckim materiałem. I tu zastanawiam się nad pięknym kruczoczarnym welurem, lub kremowym, jasnym płótnem. Co byście poradzili? Większość zegarków mam na ciemnych paskach. Brąz i czarne. Czy nie będzie się to zbytnio zlewać z czarnym obszyciem?

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję kupić płaskie mosiężne haczyki i wykorzystać je na uchwyty do klamerek. Można takie haczyki zrobić też samemu. Gwoździ i zszywek raczej nie polecałbym ze względów estetycznych ;)

Tajtek a możesz podesłać link do takich haczyków? Szukam już od jakiegoś czasu i nie mogę takich trafić.

Loituma, ja mam obszyte kremowym i brązowym i wg mnie kremowy wygląda najlepiej.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajtek a możesz podesłać link do takich haczyków? Szukam już od jakiegoś czasu i nie mogę takich trafić.

Loituma, ja mam obszyte kremowym i brązowym i wg mnie kremowy wygląda najlepiej.

Nigdy takowych nie potrzebowałem, więc żadnego linku nie mam.

Widywałem takie haczyki gdzieś na mieście. Jak sobie przypomnę to dam znać, a póki co :P szukajcie ludeczkowie ;)

ps. nie jestem pewien, ale całkiem możliwe, że w tym sklepie na miejscu

http://www.arte-msp.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=5

mają tam bardzo duży wybór różnych fajnych rzeczy do takich zabawek. Na stronie internetowej wybór jest mały. ;)

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem np. takie coś, bez szału ale zawsze do przemyślenia

http://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/okucia/okucia-do-wnetrz/haczyki-do-obrazow/

http://wieszanieobrazow.pl/89/Haczyk-F.html

http://www.okazje.info.pl/szukaj/haczyk-tesa-1/ceny.html

te nity szewskie mogą się okazać całkiem przydatne:

http://www.hurtszewski.com/obuwia-otworem-mosidz-starzony-hb01-opakowanie-20szt-p-3967.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Tajtek. Wygląda to lepiej niż myślałem. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Tajtek. Wygląda to lepiej niż myślałem. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Pochwal się co i jak wykorzystałeś. Te haki szewskie mogą okazać się strzałem w dziesiątkę. Są tanie i występują w różnych kolorach, kształtacch i rozmiarach np. tak na szybko

http://www.hurtszewski.com/haki-obuwia-szybki-monta-c-107_355.html

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te haczyki do obuwia faktycznie wyglądają fajnie. A co z kolorem wypełnienia? Napiszecie swoje sugestie? 

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolor dna to jest w/g mnie indywidualna sprawa -co kto lubi tak ma.

Jak dla mnie to do srebrnej obudowy to albo kolor szary, albo jak pisał gregch kolor beżowy też byłby chyba niezły.

Jak macie jakieś wątpliwości to najlepiej zapytać swoich obecnych lub potencjalnych "mażonek" :D  co jak co ale na kolorach to panie znają się najlepiej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak macie jakieś wątpliwości to najlepiej zapytać swoich obecnych lub potencjalnych "mażonek" :D

Tak, tak. To jest konieczne. Przecież jak się jej nie będzie podobało to jest duże ryzyko utraty.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne szkatułki pewnie coś wybiorę na swoje skarby dzięki.

Pozdrawiam

Jonasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Odradzam zakup oferowanej wcześniej szkatułki na zegarki jest za mała.

Pozdrawiam

A to dlaczegóż ?

Szkatułka ma pierwszą otwieraną komorę wysokości 3,7 mm

pozostałe szufladki mają gł. 3,2 ,,

jeśli wyłożymy twardą gąbką techniczną 2 x 10 mm  i powycinamy gniazdka na zegarki beż kopert do do jednej szuflady bez przegródek a mam takie wszystkie można ułożyć 10 naszych złotek :D , a jeśli wolelibyśmy na pasku to bez poduszek ale też w wyciętych gniazdkach zmieści się jakieś siedem sztuk ,naręcznych zegarków .

szuflad jest 4 to jeśli zrobimy nawet pół na pół to i tak mamy 2x10 =20 skarbów , i 2 x 17 = 14 skarbów , czyli razem 34 skarby dość luźno spakowane .

Jak na dno pójdzie gąbka to pokarzę jak to się ma :D

Potrenuję to zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Chętnie obejrzę po zaadoptowaniu, ja mam zegarki na paskach i szuflady okazały się za płytkie.

Pozdrawiam

Jonasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj skończyłem adaptację jednej z szuflad szafki nocnej i wyszło super mieszkanko dla sikorów, niestety po włożeniu wszystkich miejsca zabrakło i drugą szufladę chyba też przerobię ;-) 5388cdecc46434512e08515bac0892db.jpgdaf2139108d3334f905b6f0091d71eab.jpg4381bb11fba636de3c9605d53ca85986.jpg

Tapnięte z fona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bardzo to estetycznie wyszło - taka robota to mnie się podoba bo wchodząc bałem się o kolejne wytłoczki po jajach  :D

Super robota - gratuluje pomysłowości i manualnych zdolności  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no bez jaj ;-) dzięki za dobre słowo. Na żywo wygląda naprawdę dobrze.

Tapnięte z fona

Edytowane przez Arti FJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi