Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

No faktycznie, moze zbyt ogolnie. Głownie chodzi mi o nieprzemakalość i antypoślizg. Nie muszą być zanadto ciepłe.

Nie za wysokie, takie za kostke max Calkiem ladne takie ecco biom terrain się mi wydaja, ale nie wiem jak z jakoscia, zeby to nie byly buty na sezon.Tylko to juz gorny pulap budzetu.

Mam podobne ecco - też goretex, skóra jaka, tylko wyższe o kilka cm, bardziej jak biom hike.

Jeśli masz ganiać za dzieckiem w kopnym sniegu to te kilka cm robi różnicę - dużo mniejsza szansa na śnieg za cholewką ale stopie jest w nich dużo cieplej.

Od około 4 lat sprawują się bardzo dobrze. Goretex co nieco daje, ale cudów się nie należy spodziewać.

Za około 300 można kupić materiałowe trekkingi w Makro Cash, są całkiem solidne  do tego spray nano protector do impregnacji i na saneczkarstwo dziecięce zupełnie Ci to wystarczy, Podobnie Decathlon.

Pomiędzy Ecco a decathlonem czy Makro masz jeszcze np. hanzel.pl

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sądzicie o Desert Boots'ach ?? Np. takich oto...

7874222400_1_1_1.jpg?timestamp=139030493

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne kopyto i kolor.

Kwestia jakości zamszu i żywotności zależy od producenta.

Jak to np. Massimo Dutti to długiego życia bym nie oczekiwał. Za wygląd i krótką żywotność można zapłacić najwyżej 50% ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to np. Massimo Dutti to długiego życia bym nie oczekiwał. Za wygląd i krótką żywotność można zapłacić najwyżej 50% ceny.

Tzn. że ich buty są słabe - średnie czy jakie ?? Pytam, bo nie miałem. Wrażenie wykonania jest porządne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Massimo Dutti nie wydaje się jakąś szczególną marką, nie spodziewałbym się więcej niż po zarze.

Raz o mało nie kupiłem jednych butów do których kusiła mnie full skóra i w sumie śmieszna cena ale jak się przyjrzałem to darowałem sobie ten sklep. 

Edytowane przez Bartosz 86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. że ich buty są słabe - średnie czy jakie ?? Pytam, bo nie miałem. Wrażenie wykonania jest porządne.

Zamsz jest średni, wykonanie też.

Regularna cena nie odpowiada jakości.

50% już tak.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie cudeńka sobie dzisiaj sprawiłem. Cieszą jak cholera :D.

post-49157-0-24559300-1391629569_thumb.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratki Bartek :)

U mnie z nowości takie Aku :

post-27475-0-07731700-1391630075.jpg

Są to już kolejne buty tej marki, które sobie sprawiłem i jestem bardzo zadowolony.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamsz jest średni, wykonanie też.

Regularna cena nie odpowiada jakości.

50% już tak.

Czyli uważasz, że to są buty warte 200 zł ?

Czyli Twoim zdaniem, jakie marki są warte 500? Albo inaczej, co jest dobrej jakości (W tym typie butów) ale nie jest Church'em czy Johnem Lobb'em ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaki impregnat polecacie do nubuku-zamszu? interesuje mnie jakiś cudowny spray po którego zaaplikowaniu woda będzie spływać z butów jak po kaczce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe. Mógł byś w konstruktywny sposób uzasadnić ?

I przy okazji napisać, jakie marki twoim zdaniem robią lepsze buty od MD, więc są warte ceny sklepowej butów MD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przy okazji napisać, jakie marki twoim zdaniem robią lepsze buty od MD, więc są warte ceny sklepowej butów MD ?

Za 500zł ciężko.

Markowski na przecenach:

http://www.markowski-chausseur.fr/le-coin-des-affaires-en.html

160Euro Meermin.

Takie buty pożyją długo i będą świetnie wyglądały.

Proponuję poczytać temat:

http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1952-buty-troch%C4%99-taniej/page-127

http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1799-zastanawiam-si%C4%99-nad-kupnem/page-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za linki Remy... ten 1 trochę winnej kategorii cenowej (delikatnie mówiąc)...

natomiast problem z pozostałymi jest taki, ze to typowe Deserty - a takie mi się jakoś nie podobają.

Na plus tych z MD przemawia kopyto i ich ogólny wygląd - tzn. nie typowy Desert... i chyba jednak zaryzykuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za linki Remy... ten 1 trochę winnej kategorii cenowej (delikatnie mówiąc)...

natomiast problem z pozostałymi jest taki, ze to typowe Deserty - a takie mi się jakoś nie podobają.

Na plus tych z MD przemawia kopyto i ich ogólny wygląd - tzn. nie typowy Desert... i chyba jednak zaryzykuje.

Ładne te MD.

Sam kupiłem zamszowe tassel loafer w MD w cenie ile są warte- 50%.

Podeszwa bardzo delikatna, wręcz papierowa, zatem musiałem ją podzelować.

Nie używałem ich zbyt często (mam trochę podobnych butów) zatem ciężko opisać jak się zużywają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie chcesz przekraczać 500zł. to kup chociażby coś z Ecco albo Clarks - znajdziesz podobne wzory. 

Szybko oduczyłem się kupować buty w takich sklepach i uważam że nie warto, zważ że na wyprzedażach sprzedadzą je za 50% a moze i 30% tej ceny - to daje do myślenia ile są warte. 

Edytowane przez Bartosz 86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie chcesz przekraczać 500zł. to kup chociażby coś z Ecco albo Clarks - znajdziesz podobne wzory. 

Szybko oduczyłem się kupować buty w takich sklepach i uważam że nie warto, zważ że na wyprzedażach sprzedadzą je za 50% a moze i 30% tej ceny - to daje do myślenia ile są warte. 

Dokładnie tak samo jak w Ecco czy Clarksie :)

Clarsky jedne mam, a Ecco to stylistyczna masakra. Kiedyś miałem dostęp do 70% zniżki na ta markę a i tak nic nie kupiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź Ecco Biarritz, mam je już 3cią wiosnę/lato(jako jedyne buty na te sezony) i nadal bardzo dobrze/doskonale sie trzymają - jeszcze 4ty rok powinny dać radę. Ba, nawet raz przez tydzień służyły mi za buty na plażę i jako klapki pod prysznic, bo zapomniałem zabrać klapek ;D

Edytowane przez Jakub Mróz

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remy dzięki ;)  właśnie o cos takiego mi chodziło! juz kupiłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiają się czasem Sahara lub Ryder Churchs'a w TkMaxx(nie lubię łazić po galeriach…) ?

Btw. Trochę offtop, ale mam na sprzedaż prawie nowe Church's Perth UK7F(Timberland noszę 43-43,5 a Ecco 41, natomiast Nike nosiłem 43 - stopa 27-27.5cm i pasują mnie idealnie) w cenie 900zł z oryginalnymi workami przeciwkurzowymi w kolorze czarnym, ze skórzaną podeszwą - cena nowych około 400gbp 3 lata temu na wspomnianym wyżej herringshoes.

IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak samo jak w Ecco czy Clarksie :)

Clarsky jedne mam, a Ecco to stylistyczna masakra. Kiedyś miałem dostęp do 70% zniżki na ta markę a i tak nic nie kupiłem :)

To prawda, stylistyka ecco czasem przyprawia o ból głowy, ale z całej oferty jakieś 10% nadaje się do przemyślenia - nie wiem jaką kolekcje mają obecnie. 

Koledzy napisali TKMaxx - kilka razy tam byłem i trafiłem na genialne buty w dobrych cenach więc może też warto zobaczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ecco to problem z jakością i reklamacjami.

O ile na początku swojej obecności Ecco trzymało jakość to od pewnego czasu jest kiepsko.

Kilka lat temu znajomy kupił jedne z droższych modeli Ecco.

Coś mu się rozpruło, rozkleiło a sklep nie uznał reklamacji.

W przypadku niektórych angielskich marek (butów), chyba Charles Tyrwitt, można zwrócić używane buty z powodu niezadowolenia i oni oddadzą pieniądze.

O kwestii załatwienia reklamacji nie wspomnę.

Inny świat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy ostatni raz kupiłem Ecco było bardzo ok ale to było juz kilka lat temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi