Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Martensy, pomijając już ich wygląd, to przecież buty na pół życia, to szkoda Ci na nie wydać 5 stów?

To już niestety buty na 1,5 sezonu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno robia je w chinach. ale mozna dalej kupic made in uk. nie mialem jeszcze zadnych martensow, poprosilem o real foto. ciekawe co odpisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Martensy to ze starymi mają wspólną już tylko nazwę. Dziś to jakieś popłuczyny. Koledze popękały po 3 miesiącach chodzenia. Ja w swoich Highlanderach śmigałem 6 lat i żyły by dalej gdybym nie rozpuścił podeszwy prawego buta w ognisku, jak byłem ze szwagrem na rybach.

@pitzmaker - jak chcesz made in UK to tylko SOLOVAIR.

PS

Przedwczoraj wkurzyłem się niemiłosiernie. Sklep StreetSupply zrobił wyprzedaż. NB670 były za 265zł!!! Serwery aż się paliły, jak już udało mi się dastać, została ostatnia para 26cm :(

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyczytalem w internetach ze solovair to dr martens produkowany w anglii, glowna produkcja "oryginalnych" martensow skupila sie w chinach i filipinach, to mnie malo interesuje. co mozecie powiedziec o solovair? kosztuja okolo 450zl, tyle samo co martensy. wygladaja tak samo, i sa z tych samych materialow, przynajmniej w teorii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Solovair należy do NPS, więc nie jest to Dr Martens produkowany w Anglii :) Faktem jest, że do połowy lat 90 NPS była producentem (lub podwykonawcą) Martensów na ich licencji.

Potem opatentowali nazwę Solovair i robią pod dziś dzień pod swoją marką.

Co do jakości, większość moich kolegów, którzy kiedyś nosili Matensy teraz śmigają w Solovairach i ponoć są nie do zdarcia.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Każdy but, każdej firmy zrobiony w kolabo z R. Fiegiem znika szybciej niż się pojawia w sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś upierałem się że nigdy nie kupię Conversów ...

I kupiłem :)

post-13699-0-60672700-1407744650_thumb.jpg

Super wygodne, lekkie i stopa w ogóle się nie poci.

Idealne na upały do pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/sol08-oiled-bb-solovair-angielskie-glany-r-11-45-i4472876379.html

http://allegro.pl/sol08-oiled-sc-solovair-angielskie-glany-r-11-45-i4456593371.html

Witam, czy bardziej obeznani koledzy mogliby wyjasnic mi roznice w tych modelach? "Moj" google niewiele wie. dodam ze rozmiarowka (ten sam rozmiar) jest inna w cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

http://allegro.pl/sol08-oiled-bb-solovair-angielskie-glany-r-11-45-i4472876379.html

http://allegro.pl/sol08-oiled-sc-solovair-angielskie-glany-r-11-45-i4456593371.html

Witam, czy bardziej obeznani koledzy mogliby wyjasnic mi roznice w tych modelach? "Moj" google niewiele wie. dodam ze rozmiarowka (ten sam rozmiar) jest inna w cm.

Pierwsze to wersja z blachą, drugie bez blachy.

EDYTA:

Jest top nawet w opisie aukcji.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki, zmylil mnie wyglad, myslalem ze blacha zawsze jest przeszywana i nie doczytalem, jelen ze mnie sorry :P

+ a rozmiarowka- to standardowe, czy jakis blad przy wpisywaniu, chcialbym rozmiar okolo 30.5 cm (podobno buty tego typu kupuje sie o pol cm wieksze) i nie wiem czy brac 11 czy 12.

Edytowane przez pitzmaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja miałem i z blachą i bez. Z blachą brałem Martensy zawsze pół rozmiaru większe niż 1460.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Bez blachy jest (jak dla mnie) większy komfort przy chodzeniu. Te z blachą mają noski i podeszwę bardziej podniesioną ku górze i podczas chodzenia stopa nienaturalnie jest ułożona, przez co szybciej się męczy. Niestety te z blachą lepiej wyglądają na nodze, no ale to już kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktore bys mi subiektywnie polecil na 1sze glany/martensy.? Nie nosilem nigdy butow tego typu, ale podobaja mi sie juz od dluzszego czasu. Nie sa tanie wiec nie chce zle wybrac. Dobrze ze uswiadomiliscie mi ze dr martens to nie jest juz dobra marka, zaplacilbym tyle samo, a kupil chinski wyrob.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zaczął bym od klasyki, niestety klasyka to model 1460, a to jest Dr Martens :D

Kup co Ci się bardziej podoba. Skóra jest taka sama w obu modelach, w tej wersji ponoć nie do zajechania. Zapytaj kolegi kkwpk, bo on ma chyba któreś z tych butów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamowilem modele z blacha, dzisiaj przyszly. fajne sa! ciekawe jak bedzie z trwaloscia skory zaraz za blacha, prosto z pudelka widac juz tam wyraznie gdzie jest koniec metalu. jako ze sklep zgubil moj przelew i spoznil sie z wysylka dostalem gratis wosk, mam nadzieje ze wytrzymaja dlugo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Jak raz na jakiś czas nawilżysz skórę, szczególnie między noskiem a sznurówkami to starczą na lata ;) O ile nie gra się glanami w piłkę cegłą to jedyne co się niszczy z czasem to właśnie skóra pękająca w miejscu zgięcia jeżeli jest wysuszona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś sam nosiłem takie buciory, ale od obecnie produkowanych Martensów (miałem 3 pary) znacznie lepszej jakości skórę mają Grindersy http://grinders.co.uk/home/

Do dzisiaj mam jednak wyłącznie Red Wingi, chyba model „Traveler” - to już w ogóle klasa, ale nie ta półka cenowa.

dsc2455.jpg

Edytowane przez vcore

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie kupilem martensow tylko solovair, czytalem wlasnie o tej slabszej jakosci dr martens , niz ta, z ktorej slyna. 

dsc2455.jpg

Fajne, choc nie moj kolor.

O takie mam.

big__MG_2278.JPG?lm=1377009574

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo kiedyś Martensy były Made in UK i te faktycznie były nie do zdarcia (miałem i druga połówka też miała i służyły wiele lat) potem jak pojawiły się made in daleki wschód, moje akurat z Tajlandii to jakość już nie ta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w większości produktów- specjalnie skracają czas życia butów.

Wysłane z Tapatalk przez A1457

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas są możliwe do kupienia Martensy "made in UK" http://www.drmartens.com/uk/Mens/Mens-Made-in-England/c/Mens-Made-in-England

Polecam tez sklep http://www.britboot.co.uk/engine/shop/category/Dr+Martens/Made+in+England

Albo po prostu wybrać sie na Camden ;)

czasem cos "cyka" a czasem cos "pika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w 2010 roku będąc na wycieczce w Londynie,wpadłem na sklep dr martensa,obejrzałem wszystkie modele,i nie mogąc wyjść z niczym,skusiłem sie na model 1460 vintage,od zwykłych 1460 różniły się rodzajem skóry,ta skóra w moich jest bardziej miękka.Po czterech lat nadal w nich śmigam,są za***iste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1460 vintage to z tego co wiem model wciaz produkowany w uk, drozszy od zwyklego 1460, wyczytalem tak na forum jakims.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi