irekm 1050 #3301 Napisano 26 Września 2017 Zmiana pogody = zmiana obuwia Sent from my SM-G950W using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3302 Napisano 26 Września 2017 Nie mam wiedzy co sie z nia dzieje, niepotrzebną pakuje i wrzucam do takiego kontenera. Ja mam dlatego sam odwożę, gdzie jest potrzeba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #3303 Napisano 26 Września 2017 Eh. Może nie doprecyzowałem. Chodziło mi o odświeżenie butów sportowych po codziennym użytku. Już coś znalazłem na Alle, przetestuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3304 Napisano 26 Września 2017 W Polsce na osiedlach są kontenery PCK do ktorych można wrzucać zbędną odzież.Jeśli ktoś chce się pozbyć ubrań to oczywiście może je tam wrzucić ale trzeba mieć świadomość że dorabia się jakiegoś prywatnego przedsiębiorcę który żyje z tego że wrzuca te ubrania dalej do sprzedaży do lumpexów. Smutne trochę bo sporo ludzi myśli że w ten sposób pomaga ubogim... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3305 Napisano 26 Września 2017 O widzisz, dziękuje za informację. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #3306 Napisano 26 Września 2017 Też mi się obił ten temat o uszy, ale to wytłumaczcie mi co tam robi logo PCK? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3307 Napisano 26 Września 2017 Kiedyś to należało do PCK, zrezygnowali, ktoś to kupił a naklejki zostały.Można znaleźć sporo informacji na ten temat w sieci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3308 Napisano 26 Września 2017 Są kontenery PCK, co się dzieje z rzeczami z tych kontenerów - nie wiem. Często jest tak jak napisał _Kwiatek_ - ale na kontenerze chyba musi być odpowiednia adnotacja, kilka razy widziałem naklejki, że kontener jest prywatną własnością firmy itd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #3309 Napisano 26 Września 2017 Kiedyś o tym czytałem i jeśli dobrze pamietam, to do PCK nigdy nie należało, ale na 100% pewny nie jestem, więc się nie upieram.Natomiast część zysków kiedyś do nich trafiała, ale po jakimś czasie przedsiębiorcy znudziło się przekazywanie nawet tej niewielkiej części, bo i po co- naklejki zostały, ludziom w głowach została świadomość, że pomagają- smutne jest to jego żerowanie na niewiedzy i checi pomocy nieświadomych, dobrych osób 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3310 Napisano 26 Września 2017 Są kontenery PCK, co się dzieje z rzeczami z tych kontenerów - nie wiem. Często jest tak jak napisał _Kwiatek_ - ale na kontenerze chyba musi być odpowiednia adnotacja, kilka razy widziałem naklejki, że kontener jest prywatną własnością firmy itdJest tak jak piszesz, znalazłem artykuł i tu cytat: Pojemniki na odzież używaną wryły się w świadomości społeczeństwa jako miejsca charytatywnej zbiórki ubrań dla podopiecznych Polskiego Czerwonego Krzyża. I kiedyś faktycznie tak było. Później jednak PCK podpisał umowę z firmą Wtórpol, która zajmuje się gromadzeniem i przetwarzaniem tekstyliów i przez kilka lat swój udział w zbiórce odzieży ograniczał do użyczenia loga dla pojemników oraz poboru odpowiedniej za to zapłaty. Pieniądze szły na cele statutowe, a zebranymi ubraniami zarządzał Wtórpol. W 2008 roku współpraca ta została zerwana. Ostatnio jednak znowu ją nawiązano, a logo PCK zaczęło wracać na pojemniki na odzież używaną. Jedne z nich należą więc do Polskiego Czerwonego Krzyża, a inne do Wtórpolu (sygnowane jako Fundacja Eco Textil). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #3311 Napisano 26 Września 2017 Kontenery PCK? Jakaś firma płaci za logo, zbiera rzeczy a później sprzedaje do lumpeksów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #3312 Napisano 26 Września 2017 Te na zdjęciu niżej to? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu TapatalkaRedskins kupione na Zalando 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #3313 Napisano 26 Września 2017 Nie są. Tak zdjęcie wyszło. Ponadto one są wąskie na dole a obuwie jest dość szerokie za kostka i tak je unosi lekko do góry. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Buty bardzo ładne, lubię takie okrągłe czubki. Spodnie faktycznie wydają się być za długie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3314 Napisano 26 Września 2017 Nie lubię za krótkich a w sumie kupiłem najkrótsze jakie były czyli na długość 30. Mam niestety ten problem że jestem niski 173cm a do tego mam krótkie nogi tak czy siak wolę 3cm za długie niż skracane. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3315 Napisano 26 Września 2017 Serio masz 173? Wydawałeś się niższy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3316 Napisano 26 Września 2017 Jak bozia rozdawała wzrost to stanąłem w kolejce po długość W przeciwieństwie do Ciebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3317 Napisano 26 Września 2017 Ale chyba też się nie załapałeś?! Czy zabrakło? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #3318 Napisano 26 Września 2017 Ale chyba też się nie załapałeś?! Czy zabrakło? Nie ma o co kopii kruszyć. Czy się to komuś podoba lub nie, każdy mężczyzna w sumie ma dwa metry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #3319 Napisano 26 Września 2017 Ale chyba też się nie załapałeś?! Czy zabrakło? Dali mi moje i twoje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3320 Napisano 26 Września 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 884 #3321 Napisano 27 Września 2017 Jeszcze takie soviety wpadły: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
b_easy 867 #3322 Napisano 27 Września 2017 Ja mam tak że na zimę spodnie mam krótsze (chino) Jeansy nie wyglądają dobrze po skróceniu.Tak to wygląda z Norwegian Split Toe Boot (Meermin). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3323 Napisano 27 Września 2017 Z chinosami (fajny krój) jest "problem" jak z damskimi legginsami , noszenie to przywilej, nie obowiązek , komicznie wyglądają panowie na ulicach - chude nogi, rubensowskie biodra , brzuch wystający i za mała o rozmiar marynarka.Mnóstwo takich widać na ulicach.... takie Timberland 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #3324 Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Z chinosami (fajny krój) jest "problem" jak z damskimi legginsami , noszenie to przywilej, nie obowiązek , komicznie wyglądają panowie na ulicach - chude nogi, rubensowskie biodra , brzuch wystający i za mała o rozmiar marynarka.Mnóstwo takich widać na ulicach.... Mam odwrotny problem- uda ciut powyżej średniej powodują że chino np. z Massimo Dutti to dla mnie leginsy. Wchodzę i pytam ile mają na dole. Jak 17-19 cm to dziękuję...Ze względu na brak brzucha kupienie spodni najczęściej daje taki efekt że jeżeli w udach są ok, to w pasie mam tyle miejsca że pięść wchodzi. Edytowane 27 Września 2017 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3325 Napisano 27 Września 2017 Takie trendy, mam podobny problem, większość dostępnych modeli (niby mój rozmiar) a dają się wciągnąć ledwo powyżej kolan, a jak już , to piszę szczerze, trudno się poruszać w takim z obawy o samokastrację..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach