Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sąsiad

Xicorr

Recommended Posts

I bardzo ładnie to wygląda.  Żeby było śmieszniej te osoby , które widziały Sparka na żywo zwróciły uwagę najpierw na "różczkę" , a potem na samolocik na końcu wskazówki.  Jak na złość nic o datowniku 😜

Trochę się bałem napisać....ale niech tam...przeszukałem wątek i nic nie znalazłem więc trochę się usprawiedliwiam:)
Proszę powiedzcie mi jaka jest geneza powstania sparka?
Pytam z czystej ciekawości.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

To mniej więcej  pilot nspirowany Ts11 iskra. W szczególności zainsporował nas radziecki/rosyjski wskaźnik kierunku wykorzystywany m. in. w tym modelu

51 minut temu, labondz napisał:

Trochę się bałem napisać....ale niech tam...przeszukałem wątek i nic nie znalazłem więc trochę się usprawiedliwiam:)
Proszę powiedzcie mi jaka jest geneza powstania sparka?
Pytam z czystej ciekawości.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Pytaj , po to tu jesteśmy,  żeby pomagać i udzielać odpowiedzi  ;) a to inspiracja wskazówek,  jakbyś chciał się zapytać o ich archetyp  😀

ts11iskra_zegar.thumb.JPG.c2a335f51b45d0f3ae49fedeaff97365.JPG.jpg

Ładnie się ta tarcza z paskiem komponuje.

Będzie spark Chrono? Takie to średnio przydatne, wręcz słabo przydatne, jak biegam to z elektronicznym stoperem. Co ma ta komplikacja, że tak mi się podoba.

Edited by albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Wspominana przeze mnie Syrena już u mnie. Na razie sprawdzam jak się trzyma mechanizm. Widać że chrono nie zeruje poprawnie, poza tym jest ok. Jeśli Adam by miał te koperty i mechanizmy to po zmianie dekla i tarczy mógłby być super uniwersalny chronograf.e7cb31a1126d08907660b141db0d39c1.jpg

E: i wskazówek:)

W sumie to dekiel może nawet zostać, wygląda uniwersalnie. b17e3880587650fdec13c09bcee312e2.jpg

40 minut temu, arek314 napisał:

Wspominana przeze mnie Syrena już u mnie. Na razie sprawdzam jak się trzyma mechanizm. Widać że chrono nie zeruje poprawnie, poza tym jest ok. Jeśli Adam by miał te koperty i mechanizmy to po zmianie dekla i tarczy mógłby być super uniwersalny chronograf.

Porozmawiaj z Adamem w sprawie tych usterek , w końcu on najlepiej zna swój produkt i być może jakoś pomoże.  

Ok,  miałem na mysli to , że  Adam na pewno coś by Ci podpowiedział,  albo najnormalniej po prostu pomógł , a uwierz mi , ze on z takich rzeczy problemu nie robi . Z doświadczenia wiem,  ze jak tylko może,  to na pewno pomoże  ;)

Z racji tego , że powstał Fanpage Xicorra na Fb wrzucę fotki Sparka w nowym , pięknym kolorze  ;)

20201103_161008.jpg

16044171389559002886241809035384.jpg

20201103_161327.jpg

Edited by ArtiP

Zegarek dedykowany jest do konkretnej grupy użytkowników.  W Europie zapewne będzie miał większy popyt,  ale w obecnej sytuacji ciężko określić,  a nie ma co wróżyć z fusów ;) Projekt jest naprawdę ciekawy i przy takich parametrach będzie konkurencyjny cenowo , więc... powinien być hit . 

Ja bym kupił Garfisha Mini, układ taki jak w nim z tym bezelem, tylko 42mm.

Zastanawiam się nad Garfishem czasami, nadgarstki mam dość duże, ale patrząc jak rzadko zakładam Gulfmastera to boję się że będzie król szuflady za 3500 PLN..

3 godziny temu, arek314 napisał:

Zastanawiam się nad Garfishem czasami, nadgarstki mam dość duże, ale patrząc jak rzadko zakładam Gulfmastera to boję się że będzie król szuflady za 3500 PLN..

Może jakbyś wziął w jakimś fajnym kolorze , to i motywacja by była,  żeby go częściej nosić.  

Dotarła pierwsza seria kalendarzy # Xicorr  na rok 2021 . Jeśli ktoś chciałby takie cudo nabyć,  to zapraszam do mnie po kod rabatowy  do sklepu online. Dla forumowiczów jest bardzo duża zniżka  😃

W dniu 13.11.2020 o 16:27, arek314 napisał:

Garfish nie jest pewnie zegarkiem na co dzień, jednak jego akceptowalne 58 mm L2L i szeroki na 26 mm rozstaw uszu zapewni komfort noszenia. Zgodnie z informacją na stronie Xicorra, w sprzedaży ma się pojawić pod koniec 2020 lub z początkiem 2021 roku. Będzie mój !

6 godzin temu, Pore napisał:

Garfish nie jest pewnie zegarkiem na co dzień, jednak jego akceptowalne 58 mm L2L i szeroki na 26 mm rozstaw uszu zapewni komfort noszenia. Zgodnie z informacją na stronie Xicorra, w sprzedaży ma się pojawić pod koniec 2020 lub z początkiem 2021 roku. Będzie mój !

Pojawi się na początku 2021 , pod koniec roku będzie Spark :)