Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

nr 2 jest spoko. choć faktycznie bez napisu g. gerlach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radekglaz, oczywiście, że tak. Zachęcamy do udziału w projekcie Dywizjon 303, a te pozostałe dywagacje, to tak tylko.

Zinajda, moim zdaniem to nawet nie jest kwestia logo producenta na tarczy,a napis na deklu. Po prostu moim zdaniem ciężko logicznie wszystko wpasować w deklu i nie ma sensu nadmiernie go przepakowywać. Dlatego, tak jak napisałem, bez napisu jako całości i bez daty 2012 moim zdaniem. Jak już będzie znak towarowy, można go zobaczyć i spróbować wpasować, ale też bez przymusu. Dekiel musi mieć ręce i nogi, żeby nie był przepakowany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chętnie któregoś z bliźniaków teraz bym nabył :)

Dzik jest na bazarku :lol:

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zbylak, wiem, ale jest tylko 100 tańszy niż w sklepie, a póki co mam ważniejsze sprawy w budżecie niż zegarek. Z 2 tygodnie i dopiero mógłbym go wziąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^ Ten + czerwone lapki z luma zamiast niebieskich i bylo by super :)

Trochę się spóźniłem, też miałem zaproponować czerwonych zamiast niebieskich, tak jakoś mi nie pasują albo czarne z elementami czerwonymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwone w takim projekcie? :) To by zakrawało o pomstę do nieba :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyśmy robili zegarek fashion, który nie nawiązuje do historii to pewnie te czerwone wskazówki by i pasowały. W tym konkretnym przypadku nie możemy dokonywać takich zmian, zegarek musi nawiązywać do epoki i do specyfikacji.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwone są dobre w zegarze od kotła parowego :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyśmy robili zegarek fashion, który nie nawiązuje do historii to pewnie te czerwone wskazówki by i pasowały. W tym konkretnym przypadku nie możemy dokonywać takich zmian, zegarek musi nawiązywać do epoki i do specyfikacji.

RG

No fakt. Widac ze nawiazuje dosc dobrze :) ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym ... zegar w Spitfire mial czcerwone "dummy hands" do kontroli planu lotu, a normalne by lososiowe z pozlacana obraczka. Wiec moze ten czerwony tak bardzo wcale nie odbiega od histori - przynajmnie w pewnym sensie :)

post-45049-0-64736100-1329839114_thumb.jpg

Mój odnośnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@InfectedControl, nie obraź się, ale z choinki się urwałeś. O prekursorach dyskutowaliśmy dawno temu, w części pierwszej. W toku dyskusji ustaliliśmy, że będziemy robić zegarek zbliżony do specyfikacji 6B/159 (taki jaki nosili polscy lotnicy na rękach). Nie będziemy teraz z Twojego powodu zaczynać dyskusji od początku...

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@InfectedControl, nie obraź się, ale z choinki się urwałeś. O prekursorach dyskutowaliśmy dawno temu, w części pierwszej. W toku dyskusji ustaliliśmy, że będziemy robić zegarek zbliżony do specyfikacji 6B/159 (taki jaki nosili polscy lotnicy na rękach). Nie będziemy teraz z Twojego powodu zaczynać dyskusji od początku...

Z chinki to moze nie, ale fakt faktem z lenistwa nie przeczytalem cz.1 i cz.2 .

Dobra dobra, juz sie nie bede udzielal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udzielaj się jeśli masz ochotę, tylko "wciągnij się" w projekt na takim etapie, na jakim jest :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwone w takim projekcie? :) To by zakrawało o pomstę do nieba :lol:

RG

Nie mówię, że mają być dokonywane zmiany w projekcie, przeglądałem części 1-3 i nie ukrywam, że wszystkie strony dokładnie przeczytać to wymaga czasu, próbowałem zaznajomić się z projektem. W postach przewinęły się informacje o szachownicy biało czerwonej, dodatkowo imo czerwone chyba by mi się bardziej podobały jednakże jakbym zobaczył wizualizacje to by wszystko się okazało, jako iż w dyskusje włączyłem się w dość mocno zaawansowanej fazie projektu tak, nie będę sugerował jakiś zmian ponieważ pewnie zostały doskonale przedyskutowane i omówione, czerwone wskazówki to taka luźna myśl.

Na chwilę obecną nie biorę jeszcze udziału w ankiecie bo wstępnie analizuje budżet :) jak budżet pozwoli to napewno wezmę udziałbo wtedy wiem, że zegarek będę chciał nabyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

InfectedControl i szablix - witamy, świeża krew zawsze mile widziana ;) Ale nie cofamy się z tym, co wypracowaliśmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

InfectedControl i szablix - witamy, świeża krew zawsze mile widziana ;) Ale nie cofamy się z tym, co wypracowaliśmy

@MacAron, wspomniałem o tym wcześniej :huh: bo doskonale zdaję sobie sprawę iż, nagłe zmiany zdań mogą doprowadzić do tego, że projekt zakończy się fiaskiem.

(...) jako iż w dyskusje włączyłem się w dość mocno zaawansowanej fazie projektu tak, nie będę sugerował jakiś zmian ponieważ pewnie zostały doskonale przedyskutowane i omówione, czerwone wskazówki to taka luźna myśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka moja mała sugestia, MacAron albo Hendrix, zróbcie proszę posta podsumowującego co jest na obecnym etapie aktualne bo się osoby które dawno nie zaglądały do topica, albo są nowe - trochę gubią. Większą czcionka, wytłuszczenie obrazek żeby było wiadomo o co common, i że nie będziemy robić wskazówek od Spita itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było, że klony głosowały. Ja osobiście chciałbym dekiel nr 9, i tak głosowałem za napisami po polsku. Nie udzielam się na forum raczej czytuję od czasu do czasu, ale co niektórzy znają mnie z innego forum, więc mogą zaręczyć o braku klonowatości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo i 'klony" okazały się cichymi sympatykami.

Znaczy się wynik ankiety był rzetelny ;)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo i 'klony" okazały się cichymi sympatykami.

Znaczy się wynik ankiety był rzetelny ;)

Na tym etapie dalej nie ma zarysu finalnego projektu. Są owszem konkretne projekty dekla - i chwała za to ! Biorąc pod uwagę fakt, iż dekiel z reguły opiera się :-) na nadgarstku chętnie zobaczyłbym wizualizację drugiej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym etapie dalej nie ma zarysu finalnego projektu. Są owszem konkretne projekty dekla - i chwała za to ! Biorąc pod uwagę fakt, iż dekiel z reguły opiera się :-) na nadgarstku chętnie zobaczyłbym wizualizację drugiej strony.

intrygujące spostrzeżenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A szklany dekielek będzie rozpatrywany?

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A szklany dekielek będzie rozpatrywany?

Jak określimy budżet - to pewnie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.