Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

OK, będę pewnie w stanie wpłacić taką zaliczkę. Jeśli jednak w tym powtórnym głosowaniu (wśród osób, którzy ją wpłacili) wygra ostatecznie opcja polska (mi raczej niepasująca), czy gwarantujecie mi zwrot?

nie, ależ skąd :)

a tak serio, to najlepiej, jakby te zaliczki wplacały osoby, które są zdecydowane wziąć zegarek niezależnie od tego, jaki napis w końcu będzie. Chodzi o to, żeby odsiać także tych manipulantów, którzy gotowi są wpłacić zaliczkę, by ją poźniej odzyskać. Normalnie nie zakładałbym sytuacji, że ktoś dla tych napisów zaryzykuje wpłate zaliczki, ale jak widać, emocje wokół tego są ogromne, Dla mnie osobiście te napisy, choć ważne, nie będą czynnikiem determinującym decyzję.

Ale wszystko jest do uzgodnienia, na pewno celem nie jest oskubanie kogokolwiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie, ależ skąd :)

Zostanie oficjalnie przepita..znaczy się przeczytana ;)

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Chorwat podniósł kwestię, która mnie paliła wcześniej, jak odpowiadałem treborowi444, ale nie wiedziałem, jak sformułować :)

Nie mniej faktycznie najlepiej, jak w 100% chętni wpłacą, a reszta poczeka do rozstrzygnięcia, bo oddawanie zaliczek, nie załatwi kwestii manipulacji ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i słusznie prawicie :)

Czekam w takim razie spokojnie na rozwój wydarzeń i kolejne wizualizacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zaliczki moim zdaniem jest za wcześnie. Bo trzeba by znać cenę produktu - ale nie przybliżoną,tylko konkretną. Na razie za dużo niewiadomych - werk, koperta, szkiełko, producent. A zaliczkować,żeby głosować to moim zdaniem nieporozumienie.

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego postanowiliśmy, że zrobimy to na samym końcub;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zaliczki powinny iść np w parze z nr i można wtedy odstąpić nr.

Nowa osoba wpłaca rezygnującemu równowartość a rezygnujący przenosi na nią nr a wszystko pod kuratelą prowadzących.

Wypowiadać się mogą wszyscy ale decyzje podejmują ci co weszli w temat.

Jeżeli ktoś rezygnuje z projektu odsprzedaje zainteresowanym numerek i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na tym etapie by calkiem pokićkało sprawę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Numerki powinny byc dopiero po pokazaniu wersji prototypowych.

Zaliczka przy kwocie powiedzmy 1000 zł:

- 100-200 zł- masz wgląd i głos w dalszej pracy nad projektem [zaliczka do zwrotu, gdy ostateczny wygląd zegarka nam sie nie podoba]choc tu chyba bedzie juz wiadomo na czym stoimy

- kolejne 300 zł- widzisz już prototyp, zaklepywanie numerków

- reszta kwoty 500-600 po zobaczeniu produktu finalnego

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejszy jest wygląd zegarka. To co na nim napisane to sprawa drugorzędna. Przecież treść napisu nie ma wpływu na cenę produktu. Zróbcie wizualizację i wtedy się okaże kto jest wstępnie zainteresowany. Ja ogólnie jestem za tym co widziałem we wcześniejszych postach. final1am.jpg

Interesuje mnie cena końcowa, rozmiar, szkło, koronka, mechanizm, pasek. Apeluję do pomysłodawców zaproponujcie coś od siebie bo czekając na głos ogółu do niczego nie dojdziemy. Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może tylko minimalne kropki na indeksach i koncówki wskazówek z luma ??? :)

Oczywiście to tylko propozycja i jeśli będzie to 'kawał kosztów" to odpada.

To nadal jest niewielka ilość zestawów unikalnych tarcz i wskazówek. To nie jest niewielka modyfikacja juz istniejących, a koszty wykonania nie rozłożą sie "na ilość".

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podyskutujmy:

teraz są numerki

post-45237-0-28677100-1329765823_thumb.png

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że o ile to będzie możliwe, to chcialbym, żeby te grawery były możliwie głębokie i groszkowane, żeby fajniej łapaly patynę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie 2 i 5 - licząc od lewej góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Licząc od góry

drugi rząd - drugi to jest to !

Ostatni rząd od góry , drugi i trzeci od lewej- nawiązujący do kadłuba 303 tez bardzo fajny

Srodkowy dekiel w górnym rogu też fajny :)

Makaron- ponumeruj projekty :lol:

imo te z sylwetkami samolotów nie bardzo, z tymi gwiazdami i pasami takie jakieś amerykanskie

edyta: 2, 5, 8, 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makaron- ponumeruj projekty :)

właśnie to zrobilem :)

imo te z sylwetkami samolotów nie bardzo, z tymi gwiazdami i pasami takie jakieś amerykanskie

ano bo właśnie autor perwowzoru logo D303 TEŻ wzorował się na fladze USA, więc te nawiązanie jest wpisane w tradycję :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie "1".

MacAron, rozumiem, że nr 35 już pozamiatany? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajmy se spokój z amerykanami..a skupmy się na Maciejowce i kosach kosynierskich..tez autor sie na nich wzorował

wdzac znak 303 większość osób wie o co chodzi. dając dekiel w desen 3 i 4, daje stówę ze będą skojarzenia z amerykańskim lotnictwem, mimo napisów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynka.Gerlach będzie na tarczy, na dekielku jak dla mnie nie musi już wtedy być.

Brakuje mi jeszcze propozycji "czystej formy" czyli samych cyferek kodu oryginału i P.A.F.- taki projekt był wcześniej ładnie pokazany.

A szkiełko na dekielku będzie w ogóle brane pod uwagę?

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajmy se spokój z amerykanami..a skupmy się na Maciejowce i kosach kosynierskich..tez autor sie na nich wzorował

wdzac znak 303 większość osób wie o co chodzi. dając dekiel w desen 3 i 4, daje stówę ze będą skojarzenia z amerykańskim lotnictwem, mimo napisów

Ale można powiedzieć, że historia zatoczyła piękne koło. Wpierw Polacy walczyli w wojnie o niepodległość USA, następnie amerykańscy ochotnicy w polsko-bolszewickiej (i wtedy powstał ten znak), a w końcu Polacy z wspólnym wrogiem na brytyjskim niebie. To tak na marginesie, nie żebym namawiał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

projekt 2 i 5 ale bez nazwy producenta chyba, że przenosimy ją z tarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mówiąc o jasnej tarczy mamy na myśli ciepły odcień, coś mniej więcej takiego:

b0a36ebda7620118.jpg

Każdy dobry uczynek zostanie zawsze ukarany. Niby to wiem, a ciągle wpadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podyskutujmy:

teraz są numerki

post-45237-0-28677100-1329765823_thumb.png

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że o ile to będzie możliwe, to chcialbym, żeby te grawery były możliwie głębokie i groszkowane, żeby fajniej łapaly patynę

Dla mnie nr 2. W nr 1 napisy trochę za duże.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale można powiedzieć, że historia zatoczyła piękne koło. Wpierw Polacy walczyli w wojnie o niepodległość USA, następnie amerykańscy ochotnicy w polsko-bolszewickiej (i wtedy powstał ten znak), a w końcu Polacy z wspólnym wrogiem na brytyjskim niebie. To tak na marginesie, nie żebym namawiał :)

To dajcie jeszcze ruska gwiazdę tez byli sojusznikami..czasami sie zastanawiam skąd te pomysły i co wy palicie..jaki to majeranek ? :):lol:

Nie robimy zegarka o kole historii a o 303

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mówiąc o jasnej tarczy mamy na myśli ciepły odcień, coś mniej więcej takiego:

b0a36ebda7620118.jpg

nie :)

To dajcie jeszcze ruska gwiazdę tez byli sojusznikami..czasami sie zastanawiam skąd te pomysły i co wy palicie..jaki to majeranek ? :lol::)

Nie robimy zegarka o kole historii a o 303

Tomtom, masz dziwny sposób prowadzenia rozmowy. Napisałem to „na marginesie” i zaznaczylem to.

Jakbyś czytał wybiórczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Dla mnie 2 i 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.