Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MamCzas

"Polskie" majstersztyki wystawiennicze na Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

hołm mejd tudzież pan około-zegarmistrz miał kopertę i trafił się werk z cyferem z Błonia = kasa. Cena sroga. 

Błonie nie-Super z naszą ulubioną wersją alternatywną tarczy http://allegro.pl/blonie-super-20-au-box-bcm-i3781917027.html

Co za bój-co za cena! P.S ale nigdzie nie napisał ,że to oryginał :D

Miło Cię usłyszeć przyjacielu! :)

Koperta rzeczywiście ładna ;) -szkoda że nie "od kompletu".......

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zegarek ,a cena jeszcze ładniejsza.

A tarcza wygląda na odnawianą ,ale pewny nie jestem.

http://allegro.pl/blonex-polski-16-jew-stan-rewelacia-takich-niema-i3753786061.html

Tym razem się sprzedał - wystarczyło, że sprzedający zrezygnował ze starej ceny 700 zł i oddał do licytacji :) Ta cena z licytacji też niczego sobie!

http://allegro.pl/blonex-polski-16-jew-stan-rewelacia-takich-niema-i3774770932.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem się sprzedał - wystarczyło, że sprzedający zrezygnował ze starej ceny 700 zł i oddał do licytacji :) Ta cena z licytacji też niczego sobie!

http://allegro.pl/blonex-polski-16-jew-stan-rewelacia-takich-niema-i3774770932.html

Cena według mnie wysoka ,ale w tym stanie wart.

Gdybym nie miał tylko ciut gorszego ,to licytowałbym wyżej.

Ale mój tylko ciut gorszy i kupiony za 170 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny fakt, jeśli tarcza faktycznie nie malowana to ciekawy okaz i to na 16 kamieniach.Nawet Koledzy z działu ,,Zegarki Radzieckie,, go wyłapali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy był on Ci, i faktycznie wart walki bo mało ich. I cena znacznie bardziej adekwatna niżeli w przypadku wcześniej przeze mnie przytoczonego "wariata".

Cook- Bracie!  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis jest dobry :D .Wskazówki chyba od starej Delbany. Koperta też jakoś dziwna bez krawędzi, może po słabej renowacji, albo tak wygląda na zdjeciach.

Edytowane przez matma66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis jest dobry :D .Wskazówki chyba od starej Delbany. Koperta też jakoś dziwna bez krawędzi, może po słabej renowacji, albo tak wygląda na zdjeciach.

Dokładnie tak to wygląda, koperta wyślizgana jak zelówki akwizytora - renowacja "na poziomie" a nawet pionie.. bo to jednak mało Blonex'owo wyglądająca koperta...

A tutaj historia o tym jak zmęczony życiem Wostok postanowił zostać "jak" Błonie, Błonex a nawet jak Jantar :D http://allegro.pl/zegarek-jak-blonie-blonex-jantar-niski-nr-2209-i3800494738.html

Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu absolutny numer 1

Reklama Błonia  z Warsz. katalogu ilustrowanego ,wyrwana 1 karteczka za śmieszną kaskę 249zł ,kup teraz

Pani na zwróconą jej uwagę ,że to oszustwo i polowanie na frajera odpowiedziała krótko -nie obserwowac ,nie kupowac i po temacie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu absolutny numer 1

Reklama Błonia  z Warsz. katalogu ilustrowanego ,wyrwana 1 karteczka za śmieszną kaskę 249zł ,kup teraz

Pani na zwróconą jej uwagę ,że to oszustwo i polowanie na frajera odpowiedziała krótko -nie obserwowac ,nie kupowac i po temacie :D

Z podniecenia zapomniałem wleic

http://allegro.pl/show_item.php?item=3812828662

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji ,gdyby ktoś szukał takiej reklamy to jest ona w:

post-56002-0-20773600-1387629171_thumb.jpg

A tym drugim jest inna reklama :

post-56002-0-74822300-1387629238_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-56002-0-29444800-1387629338_thumb.jpg

Nie weszło .
Można trafic na Allegro w antykwariacie za kilkanaście złoty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ot i cała misterna operacja - "miliony z Błonia" poszła się kochać przez dekonspirację :D a taka ładna, unikatowa była...

A tutaj dość "doceniony" Błoń.. szkoda ,że mało co się zgadza - pozłota poiszła - co to za pozłota w tym modelu?

, tarcza zmęczona, wskazówki nie bałdzo z Super Błonia.. 

http://allegro.pl/zegarek-blonie-super-polski-i3800438719.html

Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Patyna czasu, jakimś pumeksem była chyba myta :D

Patyna strzelam że z wody z ludwikiem (ponoć błoniaczki od tego ciemnieją, a w tym - mam wrażenie - chyba nawet napis zmyło i ktoś dopisywał bo wygląda niezbyt ostro), koperta z deklem to polskiej fabryki chyba na oczy nawet nie widziała, mechanizm sklejka (mostek nie od tego modelu) i co najwyżej bym się zastanowił nad wskazówkami, choć też niezbyt wiarygodnie wyglądają (szczególnie czarny sekundnik, mimo że kształt dobry). Mistrz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patyna strzelam że z wody z ludwikiem (ponoć błoniaczki od tego ciemnieją, a w tym - mam wrażenie - chyba nawet napis zmyło i ktoś dopisywał bo wygląda niezbyt ostro), koperta z deklem to polskiej fabryki chyba na oczy nawet nie widziała, mechanizm sklejka (mostek nie od tego modelu) i co najwyżej bym się zastanowił nad wskazówkami, choć też niezbyt wiarygodnie wyglądają (szczególnie czarny sekundnik, mimo że kształt dobry). Mistrz :)

Dwie ofiary już ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najciekawsze jest to, że zegarek podobno z roku 1958, a zatem mamy tutaj do czynienia z egzemplarzem pochodzącym z jakiejś "przedprodukcyjnej" produkcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

A najciekawsze jest to, że zegarek podobno z roku 1958, a zatem mamy tutaj do czynienia z egzemplarzem pochodzącym z jakiejś "przedprodukcyjnej" produkcji. 

Pewnie przeczytał, że decyzja o rozpoczęciu produkci zegarków zapadła 1956, a rok później kupiono licencję to taka data będzie super. A to że pierwsza partia wyszła w 1959, o późniejszych Zodiakach nie wspominając... ;)

Co ciekawe założenie, że to cyfrówka, i chodziło o 1968 też go nie ratuje, bo zodiaka przestali produkować chyba w okolicach 1964 w wyniku protestu szwajcarskiego Zodiaca (ostatnia reklama Zodiaka jest w kalendarzu z 1965), a 1966-1967 to już w ogóle zamknięcie błoniowskiej linii zegarkowej w fabryce.

Tym bardziej wyjątkowy i kolekcjonerski model ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Licytowałem ten zegarek, żałowałem że nie udało mi sie kupic a teraz czytam że coś z nim nie tak. 

Co tzn ze warszawska tarcza?

Szukam jakichś 2-3 ładnych Polaków w dobrym stanie,, ten wygladał niezle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Licytowałem ten zegarek, żałowałem że nie udało mi sie kupic a teraz czytam że coś z nim nie tak. 

Co tzn ze warszawska tarcza?

Szukam jakichś 2-3 ładnych Polaków w dobrym stanie,, ten wygladał niezle :)

Warszawska tarcza, czyli zrobiona przez kreatywną osobę, czasem nawet na wzór oryginału. Nazwa wzięła się stąd, że swego czasu przodowali w tym ponoć warszawscy zegarmistrzowie. W każdym razie tarcza jest nieoryginalna, więc trochę szkoda kupować :) Jak chcesz coś kupić i nie wtopić polecam gorąco książkę Mellera o Błoniach - lektura na jedną noc a przynajmniej nie kupisz jakiegoś marnego składaka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warszawska tarcza, czyli zrobiona przez kreatywną osobę, czasem nawet na wzór oryginału. Nazwa wzięła się stąd, że swego czasu przodowali w tym ponoć warszawscy zegarmistrzowie. W każdym razie tarcza jest nieoryginalna, więc trochę szkoda kupować :) Jak chcesz coś kupić i nie wtopić polecam gorąco książkę Mellera o Błoniach - lektura na jedną noc a przynajmniej nie kupisz jakiegoś marnego składaka :)

Dzięki, może i sięgnę po książkę!!:) no to miałem farta, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi