Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

parigot

Jaka dobra whisky/whiskey na piatek wieczor mozesz polecic?

Rekomendowane odpowiedzi

Castle skocz wiski, sprzedawana glownie do barow dobra voda ma myszach. :lol:

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kolega prowadzi bardzo fajną stronę na temat whisky, polecam:

http://www.milerpije.pl/

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laphroaig jest super, choć aromat zabija - mi to akurat najbardziej pasuje zwykła 10Y (za to Talisker - odwrotnie, aromat super, smak zabija).

Z amerykańskich świetny jest Wild Turkey Rare Breed, ciekawy Booker's (dla hardkorowców), z tanich całkiem przyzwoity czarny Jim Beam.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie za bourbonami nie przepadam, wyjątkiem jest Woodford Reserve i JD z tym, że to już Tennessee Whiskey. Ale i tak wolę szkockie SM, oczywiście nie wszystkie jak leci, nie wszystkie są warte zachodu.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na ogol uwielbiam rum np. Havana 7 plus limonka i lod, jezeli nie rum to jd, jim beam, ale dzis dostalem pyszny prezent, mianowicie glenmorangie signet i sie za ko cha lem. Cos pieknego... Tylko cena zabija... Ok 800zl... Mam to szczescie, ze pracuje jako manager baru i barman, wiec czesto mam takie gifty :):)

..,.,..,...♫♪♫♪♪♪♫♫♪..,.,,.,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na opis wrażeń smakowych tego Glena. Co do ceny to spokojnie można ją kupić za 650zł a na duty free za ok. 115 €.

A tak przy okazji, czy ktoś z Was ma dostęp, lub wie gdzie nabyć Glenfiddich Excellence?

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy a Singleton SM 12YO? Da się to pić? Bo ja z mocniejszych trunków to jestem fanem Metaxy, Becherovki i tego typu wynalazków, z Rudej pasuje mi JW Black, Czerwony łeee :) Lubię też Grantsa (szczególnie Sherry Oak Cask) i Jamesona.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge porozm z handlowcem LVMH o tym excellence :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge porozm z handlowcem LVMH o tym excellence :]

Byłbym niezmiernie zobowiązany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy a Singleton SM 12YO? Da się to pić? Bo ja z mocniejszych trunków to jestem fanem Metaxy, Becherovki i tego typu wynalazków, z Rudej pasuje mi JW Black, Czerwony łeee :) Lubię też Grantsa (szczególnie Sherry Oak Cask) i Jamesona.

Pić się da prawie wszystko, pytanie tylko po co?

Osobiście nic w Singletonie mnie nie urzekło, pamiętam tylko orzechowe nuty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też polecam Laphroaig 10YO :-) Bardzo fajny, intensywny single melt. Jako obrazową recenzję przytoczę słowa mojej żony, która jeśli już to pije JD z colą: "ojej! to smakuje tak jakbym lizała świeżą, (dębową) deskę!" :-)

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja najbardziej lubię czerwonego Johny Walkera, już ten czarny jest dla mnie za "myszowaty". Kiepski ze mnie smakosz wniosek z tego, ale lubię napić się czasem whiskey, czasem nawet z colą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można mieć nadzieję, że nawrócisz się i wkroczysz na właściwą ścieżkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Red label... Bleeeehhhhhwww... ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może polska wódka, którą w dębowych beczkach starzą górale. Tu 16YO:

251e7d99-4f23-9ab5.jpg

Smak i aromat adekwatne do nazwy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z ostatnio testowanych polecam Balvenie 12 DoubleWood,delikatna o miodowym posmaku,pyszna! Następna która będzie testowana to Laphroaig większości pewnie już znany.A z jakiego szkła Panowie degustujcie się singlami?Ja piję z oficjalnej szklanki do whisky Glencairn Glass i naprawdę jestem pod wrażeniem i szczerze każdemu polecam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawidzur a co takiego obrzydliwego jest w Red Label? Jak mi smakuje to znaczy ze jestem prostaczkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawidzur a co takiego obrzydliwego jest w Red Label? Jak mi smakuje to znaczy ze jestem prostaczkiem?

Nie, nie piłeś dobrego single malta ;) Osobiście na propozycję whisky pokroju RL czy Ballantines - odmawiam. Po prostu śmierdzi i odstrasza. Wolę już czystą wąchać. :)

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Golnij sobie jakiegoś singla np: Glenfiddich 12 lat - cena przystepna - na początek może być. Jak zlapiesz bakcyla to sam będziesz wiedział co dobre :lol:

Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z ostatnio testowanych polecam Balvenie 12 DoubleWood,delikatna o miodowym posmaku,pyszna! Następna która będzie testowana to Laphroaig większości pewnie już znany.A z jakiego szkła Panowie degustujcie się singlami?Ja piję z oficjalnej szklanki do whisky Glencairn Glass i naprawdę jestem pod wrażeniem i szczerze każdemu polecam:)

Balvenie jest zacna dystyleria - często przezemnie nabywana. A propos szklanki: ja lubię pić ze szklanki po Kasztelanskiej, bardzo fajne szkło, kwadratowe, nie za cienkie ale tez niezbyt ciężkie - ot dla mnie w sam raz - moje ulubione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może polska wódka, którą w dębowych beczkach starzą górale. Tu 16YO:

251e7d99-4f23-9ab5.jpg

Smak i aromat adekwatne do nazwy :-)

Co to za szatan? : )

Gdzie i za ile można to coś kupić?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz dawno sobie obiecałem ze spróbuje:

post-44118-0-29221500-1334330252_thumb.jpg

Moje pierwsze doznania:

-mocny zloty kolor, prawie bursztynowy

-zapach odstraszający! - na pewno nie jest to trunek który każdy polubi

-smak bardzo mocny, głęboki, miesza się tu gorycz ze słonością i na końcu welurowa słodka nuta.

Nie jest to z pewnością mój ulubiony typ whisky, jest nieco za ciężka jak dla mnie, ale dla kogoś kto lubi sobie wieczorem wypalić dobre cygaro powinna być w sam raz - sam kiedyś jak paliłem uwielbiałem takie połączenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś świetnego singla, to mój ulubiony od czasu do czasu konkuruje z nim Ardbeg.

Dla mnie Lagavulin to lizole, torf, morskie akcenty i sól - potęga! To bardzo wyrazista whisky i przez to doskonała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłeś świetnego singla, to mój ulubiony od czasu do czasu konkuruje z nim Ardbeg.

Dla mnie Lagavulin to lizole, torf, morskie akcenty i sól - potęga! To bardzo wyrazista whisky i przez to doskonała.

Jest to mocna w smaku whisky - ale zaznaczam ze nie jest to na pewno jakiś prosty, mocny, prymitywny alkohol - smak bardzo wyrafinowany, wiele różnych, ciekawych nut - aczkolwiek ze tak powiem brutalnych.

Zostaje na celowniku dawno sobie obiecana LAGAVULIN Pedro Ximenez 16yo, niestety po nią trzeba się wybrać do specjalnego sklepu w innym mieście, co w połączeniu z obowiązkami może to jeszcze trochę potrwać - ale damy rade!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.