Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby Pustynna Tarcza była prawdziwa to możesz dać znaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda zegarek nie jest nowym nabytkiem, ponieważ w moim posiadaniu znajduje się od nastu lat ale cały ten czas przeleżał w szufladzie. Leżał tak długo, że zapomniałem co to jest i że go w ogóle mam. Dopiero teraz sobie o nim przypomniałem i praktycznie odkryłem na nowo :) Poważnie zastanawiam się czy nie zanieść go na przegląd/spa i nie zacząć nosić na co dzień. Bransoleta oczywiście też do wymiany.

DSC_0693.jpg

DSC_0695.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ulubiony w oryginale jak widzę. Dać do zegarmistrza, wypolerować kopertę i szkiełko i cieszyć się. No chyba, że nie chcesz, to chętnie go przygarnę. Plljotów 55g nigdy za wiele :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Witam, też się pochwalę co przyniósł dziś do mnie listonosz :)

Zegarek zakupiony od kolegi z forum...

post-69581-0-45272200-1393847911_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jeszcze listonosz nie chodził za to sam musiałem iść na pocztę po paczuszkę.

post-67292-0-33946100-1393857791_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny pędzel. Widać że w oryginle.

No nie do końca !!! mam katalog pędzli i jednak cos mi tu nie pasuje-włosie na końcu wskazuje że był uzywany i nie jest to NOS :lol:  :lol:  :lol:

Żartuje oczywiście - fajnye pędzlicho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie do końca !!! mam katalog pędzli i jednak cos mi tu nie pasuje-włosie na końcu wskazuje że był uzywany i nie jest to NOS :lol:  :lol:  :lol:

Żartuje oczywiście - fajnye pędzlicho

Faktycznie do zgodności pędzla z katalogami można się przy.......ić,ale co do zegarka z paczki to chyba nie

post-67292-0-68310200-1393863855_thumb.jpg

post-67292-0-61221100-1393863873_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ulubiony w oryginale jak widzę. Dać do zegarmistrza, wypolerować kopertę i szkiełko i cieszyć się. No chyba, że nie chcesz, to chętnie go przygarnę. Plljotów 55g nigdy za wiele :)

Z tego co się orientuję wartość materialna tego poljota jest zdecydowanie niższa niż jego wartość dla mnie. Zresztą nie mogłem się powstrzymać i zegarek jest już w spa. Widziałem jak wygląda po pierwszym szlifie szkła i teraz jestem już zakochany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuję wartość materialna tego poljota jest zdecydowanie niższa niż jego wartość dla mnie. Zresztą nie mogłem się powstrzymać i zegarek jest już w spa. Widziałem jak wygląda po pierwszym szlifie szkła i teraz jestem już zakochany ;)

Przepolerujesz stalową kopertę do lustrzanego połysku, to również zyska na wyglądzie. Jeśli to pamiątka rodzinna, to bardzo ładna. Ja zacząłem przygodę z zegarkami od dziadkowego starta i tak już 3 miesiąc :)  Uzależniony od zegarków i forum...

post-29341-0-50129800-1390122328_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, też się pochwalę co przyniósł dziś do mnie listonosz :)

Zegarek zakupiony od kolegi z forum...

W jakim kolorze jest tarcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mayor

Bardzo ładne chrono. Gratuluję nabytku.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez dołączam się do gratulacji dla mayora

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że stan taki se, bo to naprawdę ładny model, ale z kronikarskiego obowiązku pokazuję ;)

DSCF0284_zpsd428a783.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki koledzy za gratulacje.Sorry za przynudzanie ,ale własnie otworzyłem dekielek i pozwolę sobie jeszcze na pokazanie maszynowni i prawidłowo zresetowanego stopera. Według  numeru seryjnego zegarek wyprodukowany w 1962 roku

post-67292-0-19500900-1393880119_thumb.jpg

post-67292-0-46513800-1393880134_thumb.jpg

post-67292-0-93014900-1393880144_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poljocik, ciut prostszy niż powyższy;)

imag0909.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny Poljocik przecudne giloszowanie tarczy.Tylko gdzieś czytałem, ze patrzenie na tarcze giloszowane w ten deseń uszkadza wzrok.Dobra rada szybko się go pozbądź u mnie będzie miał fajne towarzystwo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imag0909.jpg

ale urody i tak mu nie brakuje ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imag0909.jpg

Mam, niemal identycznego, tyle że Polaka tzn. Bałtyka z identyczną tarczą. Jedyni minus tej tej pięknej tarczy, to to, że masakrycznie trudno ją sfotografować. Giloszowanie nie jest równomierne, co tylko dodaje jej atrakcyjności. Gdybyś chciał się pozbyć, daj znać fajnie było by mieć parkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocnemu Zawodnikowi, który jako pierwszy z tej tarczy stworzy "trójkę" (w ładnym stanie) stawiam czarnego Smirnoffa :rolleyes:

W skład "trójki" wchodzi oczywiście ten Poljot, Stoliczny no i Bałtyk.

Ja też biorę udział (w tym momencie nie mam żadnego) :angry:

Czas ważności propozycji - do końca maja 2014r.

Warunek dodatkowy - Zwycięzca mnie częstuje.. :D

post-60300-0-99414300-1393888289_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian, Stolicznego takiego jeszcze nie widziałem, a Poljota po raz pierwszy widzę dzisiaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to mam jakiegoś pecha do tej tarczy.

Takie Stoliczne uciekły mi już ze dwa, sensowny Poljot na pewno jeden, no i Bałtyk w mocnym stanie też jeden.

Dlatego uważam za trudne skompletowanie takiej "trójki" - stąd też postanowiłem ufundować "płynny" wyraz szacunku za takie osiągnięcie (w ostateczności Zwycięzca może spożyć beze mnie) :huh:

Poniżej, poglądowe zdjęcie S. z jednej z takich aukcji

post-60300-0-24576500-1393889565_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorz jestes szybki w zakupach ale uważaj :P Stolicznego mam, Bałtyka też. Poljota poszukuję :)

Edit

Ciekawostka - mój Stoliczny nie ma napisu 17 kamieni pod nazwą a na pewno nie są wytarte. Jutro wstawię zdjęcie.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi