Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko,dla mnie też czasem komórka za mała ;-) Zapytam też kolegów czy ramka wokół "szkła" jest wymienialna ,moja jest trochę "odarta ze złota".Chętnie bym taką znalazł :-)

Edytowane przez jac-st

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam też kolegów czy ramka wokół "szkła" jest wymienialna ,moja jest trochę "odarta ze złota".Chętnie bym taką znalazł :-)

Oj z tą ramką to będzie raczej ciężko, bo one w większości egzemplarzy są obdarte z farby. Zawsze można zastosować malowanie złotą farbą - najlepiej w sprayu. Ramkę wymienia się razem ze szkłem (ono jest do niej klejone), a żeby ją wymontować trzeba wyjąć mechanizm z obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły 55G z druga odmianą tarczy. Szkło zamiennik czy płaski oryginał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płaskie. ;-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Fajna ta Czajka. Ten kształt koperty przemawia do mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzisiaj "Доставка по заказам"

post-67292-0-39514300-1443206416_thumb.jpg

post-67292-0-36068200-1443206428_thumb.jpg

post-67292-0-23395700-1443206440_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny Nos z zawieszką i kartą. 1980 r. to już 35 lat, to szmat czasu. Gratuluję zdobyczy.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następny Nos z zawieszką i kartą. 1980 r. to już 35 lat, to szmat czasu. Gratuluję zdobyczy.

Dzięki,.Faktycznie zegarek w idealnym stanie, nawet nie ma tzw. rys szufladowych.,Ale do pełni szczęścia brakuje jeszcze paragonu z "Wojentorgu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyśmy mogli cofnąć się do lat osiemdziesiątych, zgromadzilibyśmy zestawy w pełnym zakresie, a tak musimy sie zaspokoić tylko niepełnymi. :D  ;) Nie wymagajmy zbyt wiele, od tamtych czasów. Wtedy nikt nie był zainteresowany gromadzeniem pełnego zestawu.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dzisiaj "Доставка по заказам"

Piękny

Wysłane z mojego SM-G355HN przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem takie Rakietki,

Polerka szkła była potrzebna, ale pewnie i tak wymienię szkło, bo w jednym miejscu jest pajączek :(

e5998149a54f4c0b9dce151fd619e529.jpg

A tutaj też szkiełko raczej do wymiany :(, tylko nie wiem czy jest do kupienia... bo jest jakieś pęknięcie od wewnątrz.

fbd800a5a54f6b3e9c06ee7e4040d052.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

@oprzemyslaw zmierz to szkło od multikalendarza i daj mi znać na PW. Coś powinienem mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda kilka dni temu już pokazywałem ten zegarek, ale teraz dzięki pomocy forumowych kolegów (szczególnie kol. Zdziśka) udało mi się go doprowadzić do stanu który mnie zadowala.

Klasyk z Petrodworca, zwany potocznie Rakietą Big Zero. Zegarek, który swą sławę zyskał za sprawą Michaiła Gorbaczowa, który go nosił, oraz w trakcie pewnego wywiadu tłumaczył na przykładzie jego tarczy czym jest pierestrojka.

gallery_74509_2476_456928.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, teraz jest w bardzo dobrym stanie :) też może kiedyś taką ustrzelę okazyjnie ;)

Taką kieszonka dotarła kilka dni temu, Wostoka kieszonkowego jeszcze nie miałem, więc pomyślałem, że jednego warto mieć, fajne niebieskie cyferki na tarczy :)

wytapatalkowane...szukam tarczy do amfibii beczki

02df65a5ec2687316ffd299a247dd46d.jpg

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się nie mogę nim nacieszyć, długo czekałem i się doczekałem niestety moim kalkulatorem nie umiem zrobić dobrego zdjęcia tarczy, która robi całą robotę w tym zegarku.

4faf2501cbb702fbbd4b50ab481f1273.jpgb9b034ffa8839a9ef9a781566d79cf8b.jpg08a9bba0a0dfbd9c31a5b558df78347c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że pokazałeś niekraba, bo nie wiem czy bym dzisiaj był w stanie się uspokoić

Ale tak serio, wszystkie świetne. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi