Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega Borewicz07 ma rację, ten zegarek Pawła musiał należeć do kogoś kto zadekował się na tyłach, przy tej okazji jak kto chce poczytać o tym jak było na froncie polecam: Przez wojenną zawieruchę Borysa Gorbaczewskiego.

Dzisiejsze zegarki jakby z wykopalisk, podpowiedzcie gdzie kopać to oskardy pójdą w ruch...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wysyp :D Listonosz nazbierał, boi chyba nie chciało mu się paczek pojedynczo przynosić ;)

Ale po kolei, te jeszcze z targu:

post-67402-0-15695400-1569936159_thumb.jpg

I takie dwie skrzynki, w jednej prowizorycznie siedzą już zegarki, w drugiej prowizorycznie (słowo klucz :P ) trupki, części i narzędzia:

post-67402-0-63228900-1569936165_thumb.jpg

A to już dzisiejsze paczuszki:

post-67402-0-89751100-1569936169_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wysyp :D Listonosz nazbierał, boi chyba nie chciało mu się paczek pojedynczo przynosić ;)

Ale po kolei, te jeszcze z targu:

attachicon.gifDSC_0710.JPG

I takie dwie skrzynki, w jednej prowizorycznie siedzą już zegarki, w drugiej prowizorycznie (słowo klucz :P ) trupki, części i narzędzia:

attachicon.gifDSC_0711.JPG

A to już dzisiejsze paczuszki:

attachicon.gifDSC_0716.JPG

Bardzo ciekawe modele - wszystko dla siebie czy będziesz coś sprzedawał z tego?

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I pomyśleć, że w takim stanie przetrwał Wielką Wojnę Ojczyźnianą. Pewnie dekował się na tyłach i NKWD go nie namierzyła,

Kupiłem go w Niemczech okolice Lipska

Za to ten dzisiaj przyszedł - kupiony od 50cent

Cały ze srebra - dużo radzieckiego srebra B)

post-68206-0-50639000-1569938164_thumb.jpg

post-68206-0-00154200-1569938177_thumb.jpg

post-68206-0-95298700-1569938190_thumb.jpg

post-68206-0-85725200-1569938217_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto odpowiedź :D

post-67402-0-04044100-1569938554.jpg

A tak serio to raczej większość zostanie. Białego Wostoka chyba mam dubla, więc pewnie pójdzie w świat za jakiś czas. Kręcą mnie subsekundy, stąd Pobiedy, Kamy, biały Wostok i Pobieda od ZiMa. Do tego wypusty 1. Moskiewskiej sprzed ujednolicenia też mnie interesują, więc Sportiwne na pewno włączę do kolekcji. Wołnę chciałem mieć i to jest moja pierwsza. Nie wiem jeszcze jak będzie z Poljotami, ale one tu chyba są najmniej ciekawe, szczególnie jeśli chodzi o stany.

A Wostok w kocie łapki? Mój pierwszy radziecki, jeszcze z czasów studiów, był w takiej kopercie i jakoś mam do niej słabość. Może to minie, może nie... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto odpowiedź :D

attachicon.gifmy-precious-scary-cat.jpg

A tak serio to raczej większość zostanie. Białego Wostoka chyba mam dubla, więc pewnie pójdzie w świat za jakiś czas. Kręcą mnie subsekundy, stąd Pobiedy, Kamy, biały Wostok i Pobieda od ZiMa. Do tego wypusty 1. Moskiewskiej sprzed ujednolicenia też mnie interesują, więc Sportiwne na pewno włączę do kolekcji. Wołnę chciałem mieć i to jest moja pierwsza. Nie wiem jeszcze jak będzie z Poljotami, ale one tu chyba są najmniej ciekawe, szczególnie jeśli chodzi o stany.

A Wostok w kocie łapki? Mój pierwszy radziecki, jeszcze z czasów studiów, był w takiej kopercie i jakoś mam do niej słabość. Może to minie, może nie... ;)

No i wszystko już wiadomo. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem go w Niemczech okolice Lipska

Czyli jednak przeszedł szlak bojowy. Nie doceniłem go. A tak przede wszystkim, to gratuluję bardzo ciekawego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi listonosz takie przyniósł :)

Bransa w pancerniku za mała :( robili większe czy muszę kombinować?

post-108248-0-69498100-1569946416_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była większa, ktoś skrócił.

Mam całą w formie projektu na kiedyś, mogę odsprzedać

Edytowane przez Brat Pit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była większa, ktoś skrócił.

Mam całą w formie projektu na kiedyś, mogę odsprzedać

Dzięki, będę pamiętał, wcześniej jednak spróbuję coś dosztukować :) może zdążę przed Twoim projektem gdyby nie wyszło ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Przemek

Jakoś mi umknęła... pewno temu że mało przeglądam all..ro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu odnalazłem w domu rodzinnym bardzo styranego Wostoka z resztkami szkiełka, z powycieraną kopertą leżał sobie od nieokreślonego czasu na dnie szuflady. W garażu, pomiędzy śróbkami, kluczami wszelakiej maści i szpargałami. Zegarek ów należał do mojego ojca i jak widać po stanie, nie był oszczędzany. Służył prawdopodobnie na codzień. Znając ojca to nie zdejmował go pewnie ani do pracy z młotkiem, ani przy rąbaniu drewna. Biorąc pod uwagę stan szkiełka, które już się kompletnie wykruszyło, oraz stan tarczy (szczególnie koło indeksu na godzinie 5) został tam czymś trafiony. I prawdopodobnie od tego czasu leżał nieużywany. Strzelam, że ok. 25 lat. Jako, że posiadam już leciwego Wostoka, którego udało się przywrócić do życia postanowiłem, że może i z tym coś zrobię. Wiedziałem , że wiele nie zdziałam w kwestii renowacji i przywrócenia do stanu "fabrycznego" , więc postanowiłem zakupić ładnego takiego samego. Łatwej powiedzieć niż zrobić , ale dla chcącego nic trudnego. Długo szukałem no i jest! Nawet 2 sztuki się znalazły w jednym czacie. Tymczasem stary opatulony gąbeczkami czeka w swojej puszce na pomysł co z nim zrobić... Ciekawostka: nadal jest na chodzie i trzyma czas...

Wrzucam fotki obu dla porównania. Może nie jest to super rzadki okaz, ale sentyment zwyciężył. 

Jeżeli macie pomysł co zrobić z poobijanym piszcie.

post-110583-0-78536300-1570033246_thumb.jpg

post-110583-0-51384900-1570033284_thumb.jpg

post-110583-0-59738800-1570033385_thumb.jpg

post-110583-0-09254000-1570033476_thumb.jpg

post-110583-0-31694400-1570033507_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek (wostok) bardzo fajny. Ja na twoim miejscu, zrobił bym serwis mechanizmu, kopercie porządne szorowaniu i nowe szkiełko, natomiast tarczę dobrze osuszyć (bo w garażu na pewno złapała wilgoć), ewentualnie obmieść pędzelkiem i nienaruszoną pozostawić w zegarku. Założyć pasek taki na jakim ojciec go nosił i schować do pudełka :)

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Przemek

Jakoś mi umknęła... pewno temu że mało przeglądam all..ro :)

Dziękuję

Ja prawie wog(edycja)uóle nie przeglądam allegro, link do aukcji wysłał mi kolega :)

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję

Ja prawie wogule nie przeglądam allegro, link do aukcji wysłał mi kolega :)

1231.gif

:P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek (wostok) bardzo fajny. Ja na twoim miejscu, zrobił bym serwis mechanizmu, kopercie porządne szorowaniu i nowe szkiełko, natomiast tarczę dobrze osuszyć (bo w garażu na pewno złapała wilgoć), ewentualnie obmieść pędzelkiem i nienaruszoną pozostawić w zegarku. Założyć pasek taki na jakim ojciec go nosił i schować do pudełka :)

Tak też zrobię. Co do wilgoci to tarcza była sucha. I jest nadal. Mechanizm działa i "na oko" korozji żadnej nie widać. Więc czyszczenie i oliwienie jak najbardziej, nowe szkło i do pudła.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P :P :P

W obecnych czasach załatwił bym sobie zaświadczenie o dysortografii, w moich, w szkole po prostu miałem kupę pał z dyktand :)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję

Ja prawie wog(edycja)uóle nie przeglądam allegro, link do aukcji wysłał mi kolega :)

To Ci się udało bo bardzo fajna Rakieta- gdyby kiedyś Ci odbiło i chciałbyś sprzedać to biorę ;):D

Wiem co sobie pomyślisz...Nadzieja matką głupich haha

Ostatnio fajne masz trafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi