Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

50 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Bardzo rzadko mam czas żeby coś pokazać ale dziś muszę 🙂

I muszę napisać kilka słów więc sorki jeśli ktoś się znudzi. 

Bazar wschodni funkcjonuje już 8 miesięcy  -  dziś odebrałem dwa zegarki kupione tutaj - Poljota 29j od @Mikas  i Szturmanskiego od @Elob500

I chciałbym żeby wszyscy tu wiedzieli, że to były łatwe, lekkie, przyjemne zakupy z których jestem bardzo  zadowolony.

Stan zegarków nawet lepszy niż pokazują zdjęcia,  koledzy jak pokazali zegarki z paskiem to z paskiem wysłali. Pakowanie bez zastrzeżeń, czas oczekiwania - nie było czasu oczekiwania bo zegarki kupiłem w weekend a dziś odebrałem.  

Panowie - dziękuję. Interesy na bazarku wschodnim to czysta przyjemność. 

Zdjęcie zbiorcze bo jeszcze dwa inne przyszły dzięki koledze @renqien ale to już zagraniczne zakupy. Radek - dzięki bardzo 🙂

IMG_20240521_164117.thumb.jpg.d388a088892932b44e7591c6f7d9c7de.jpg

napiszesz coś o tym z podwójną datą? cóż to za wynalazek?

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, rk7000 napisał(-a):

Raky - to włoska firma zegarkowa działająca pod koniec lat 80 tych i na początku 90 tych. Ten zegarek to akurat Sława 27j  🙂

IMG_20240521_112401.thumb.jpg.c5b4368c41cf0342b0abad7876cda92b.jpg

IMG_20240521_112007.thumb.jpg.053f50b02fc2ae203bd03fe09338b110.jpg

IMG_20240521_112158.thumb.jpg.a42a47356624c4d8fb1d1f61b42a1d1f.jpg

dzięki!

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Qba. napisał(-a):

Takie już dosyć rzadko spotykane Poljoty z mechanizmami kirova w przyzwoitym stanie. 

Kiedyś trudno było znaleźć zegarek w zestawie ze szkłem z lupką. Dzisiaj bardzo dużo widzę... Ciekawe czy oryginalne szkła czy chińskie? Podobno też same lupki przyczepia się do szkła?

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak widziałem gdzieś na aukcji lupkę, która jest naklejana na szkło. W sumie ciekawy patent 🙂 

Ps. w powyższych Poljotach na szczęście są oryginalne. Ale sekundniki chyba powinny być z grotem na końcu.  Chociaż widuje z grotem i bez. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.05.2024 o 12:03, Qba. napisał(-a):

dosyć rzadko spotykane Poljoty

I weź tu wytłumacz żonie, że to dwa zupełnie różne zegarki, i że obydwa trzeba mieć w kolekcji :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, JanekTheFizyk napisał(-a):

I weź tu wytłumacz żonie, że to dwa zupełnie różne zegarki, i że obydwa trzeba mieć w kolekcji :P

Pokazujesz jeden i potem udajesz że ten drugi to ten pierwszy 🤪

2 godziny temu, JanekTheFizyk napisał(-a):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, gniotewski napisał(-a):

Taka historia. Znałem kiedyś takiego co tak robił... Jego żona zbierała kwiatki ale od dopiero niedawno się dowiedział, że jeden kwiatek to 50 takich zegarków. Okazało się, że żona też była kolekcjonerką.

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanabyłem droga kupna takie Kamandirskie o średnicy koperty 37mm bez koronki. To jakaś damka jest? 

IMG_20240528_171252.jpg

Edytowane przez tofiks_th

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Zanabyłem droga kupna takie Kamandirskie o średnicy koperty 37mm bez koronki. To jakaś damka jest? 

Eeee... Koledzy mnie pewnie poprawią, ale to moim zdaniem składak jest.
Koperta z wostoka, środek z komandira Sił Kosmicznych.

- Czas? Czas jest najprostszą rzeczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za informację. Kupiłem do noszenia, a wizualnie podoba się. Koperta w dobrym stanie, podobnie szkiełko. Wyrzucę tylko te bransolete z blaszek. Dupka taka🤔

IMG_20240528_175339.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Progfan_87 napisał(-a):

Składak to fakt ale żeby od razu damka i to na 37mm?

Mam świadomość , że jeszcze nie tak dawno 37mm to był męski rozmiar, odnoszę się do dzisiejszych standardów😀, bez blaszek od razu lepiej. 

IMG_20240528_181512.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, JanekTheFizyk napisał(-a):

To są takie same koperty, które pasują do niektórych precyzyjnych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo wisiała, w końcu cena poszła w dół do akceptowalnej. Chciałem taką od dłuższego czasu, kiedyś wpadła mi niesprawna w trupkach i od tego czasu się sadziłem. 45 minut pracy ze szkiełkiem i jest do noszenia.

u8jb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wołna. Ładnego egzemplarza nigdy nie odpuszczę :) O dziwo stan w zasadzie jak nówka, wg mnie nigdy nie noszona, wymagała tylko wymiany szkła bo oryginał był totalnie spękany ze starości i nieprzezroczysty i chyba z tego względu nikt się nią nie zainteresował. Na dodatek ciekawostka bo to rzadki przypadek wersji tarczy bez napisów z ilością kamieni.

DSC08020.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, kchrapek napisał(-a):

Wołna. Ładnego egzemplarza nigdy nie odpuszczę :) O dziwo stan w zasadzie jak nówka, wg mnie nigdy nie noszona, wymagała tylko wymiany szkła bo oryginał był totalnie spękany ze starości i nieprzezroczysty i chyba z tego względu nikt się nią nie zainteresował. Na dodatek ciekawostka bo to rzadki przypadek wersji tarczy bez napisów z ilością kamieni.

Wostoki i precyzyjne kupowało się w takim stanie ale Wołny nigdy nie trafiłem... To w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, art_69 napisał(-a):

Wostoki i precyzyjne kupowało się w takim stanie ale Wołny nigdy nie trafiłem... To w Polsce?

Czechy. Tam nie licytują (lub nisko) zegarków z uszkodzonym szkłem. Nie wiem dlaczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi