Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

To duże to rakieta. W de luxie sekunde masz od kirowa albo wczesnych polotów 17 jewels (2409)

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękność Bogdan :)

U mnie udało się w końcu poskładać dzięki uprzejmości Grzesia - ogromne dzięki Poljota- chodź koperta powinna być złota - tylko skąd ja wziąć udało się nabyć pozłacaną i złożyć Piękne Bordo po długim postoju.

Koronka z wałkiem wymaga jeszcze dopieszczania ale radość mnie rozpiera.

Drugi to De Lux w przyzwoitym oryginalnym mam nadzieje stanie

977de8c3ed737e3907b71af323ef0be6.jpg

4528a228c5fdb80e5f72993c875dc961.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi dziś wpadł taki. Ze stop sekundą.

post-27093-0-80725300-1493477304_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje ja wychodzę

Piękny

Dziękuję. Ale jakoś do mnie on nie przemawia :( i czuję że częściej będzie w szufladzie niż na ręku...

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorz - pokaz serce - to stalowy 31659.

Piękny nabytek :)

Proszę bardzo.

post-27093-0-90566100-1493480094_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz dziękuję. Długo myślałem czy go zabrać... Ale stal, stop sekunda, i wszystko działa i zeruje... Więc się skusiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grześ, Gratuluję Szturmana ;)  długo pewnie cię będzie cieszył, takie sprzęty zawsze są na czasie i nigdy się nie znudzą ;) 

Tomek, fajnie ci Poljocio wyszło i elegancko  to wygląda ;) niech ci służy ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

A u mnie takie , podpowie co to ten duży ? i mała ciekawostka na palec , w automacie chyba wskazówki nie takie

O dużym już napisano powyżej, ale dla pewności sprawdź mechanizm, czy tam na pewno jest 2623.

A ten mały to pierścionkowa Czajka. Uprzedzając pytania - nie jest ze srebra, nie jest też ze stali.

To stop jubilerski srebropodobny stworzony na potrzeby tych pierścionkowych i wisiorkowych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat ta czajka jest z złocona , a rakecie jest werk 2623 i o ile to miał być wartowniczy czy wachtowy jak tam by nie nazwał to coś zbyt łatwo przesunąć dolną koronkę od ruchomego ringu bo przy noszeniu łatwo przestawić mimo że lekko schowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Akurat ta czajka jest z złocona , ...

Złocona czy nie, konstrukcja pierścionka to stop jubilerski do łatwego formowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Były w kilku (3?) rozmiarach. Palce masz przecież o różnej średnicy.

A jeśli masz za grube serdelki to kupujesz wisiorek nie pierścionek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas pokazać dwa Wostoki z dwóch różnych okresów produkcji :)

1. Ciemnozielona Amfibia z pudełkiem ale niestety bez papierów, stan bardzo bliski NOS, raczej nie była noszona:

post-25327-0-47956300-1493496143_thumb.jpg

2. Komandirski K-35 24H - wspominałem już, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wykonania - werk na razie nie przejawia żadnych nieprawidłowości :)

post-25327-0-18757500-1493496301.jpg

Jeszcze przed zakupem podejrzewałem, że ten kształt koperty nie będzie w moim guście, ale jeśli chodzi o werki 24-godzinowe od Wostoka, to w zasadzie nie było alternatywy (co jakiś czas pojawiały się limitowane Amfibie 24H, ale aktualnie ich nie było). Z tego powodu zakupiłem już u Meranoma zestaw do modyfikacji - zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Jeśli ktoś chciałby kupić Wostoka z tej serii, to od razu mogę zasugerować wymianę bezela lub całej koperty - co prawda bezel wygląda atrakcyjnie, ale za bardzo wystaje poza obrys koperty i łatwo nim zahaczać o ubranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara Mega stan Marku, nowa . Nad nową myślałem też. Mi się bardzo podoba.Od kogo ją brałeś? I jakie mody zamówiłeś ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara Mega stan Marku, nowa . Nad nową myślałem też. Mi się bardzo podoba.Od kogo ją brałeś? I jakie mody zamówiłeś ? 

Komandira chciałem kupić u Meranoma, ale cenowo wychodziło niewiele taniej, a czas oczekiwania na przesyłkę to w najlepszym wypadku 2 tygodnie. Dlatego kupiłem na Allegro od sprzedającej mającej jeszcze wiele innych noworusów. Co do modyfikacji, to zamówiłem kopertę typu 420. Ponadto dokupiłem bezel stalowy z podziałką 24-godzinną i pełną koronkę stalową (te, które są montowane seryjnie mają jedynie "kapturek" z blachy stalowej).

Koperta 420 jest mniejsza niż oryginał i ma pasek 18 mm zamiast 22 mm, ale ja mam stosunkowo wąski nadgarstek i noszenie 420-ki będzie dla mnie wygodniejsze niż tego oryginalnego olbrzyma z K-35 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi