Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

Jako, że nie było mnie długo na Forum ,czas na pokazanie kilku nowych nabytków :)

Jako pierwsza pojawiła się niby-zwykła Rakieta na 2609HA, ale z tarczą podobną jak w diverach:

post-25327-0-78879000-1564245092_thumb.jpg

Zegarek pomimo tego, ze nie jest jakiś specjalnie rzadki, to urzeka stanem zachowania (zwłaszcza luma na indeksach i wskazówkach).

Kolejny nabytek to Impex od Krisa, będący eksportową wersją Poljota na werku 2609 ("Bocian"). Co ciekawe koperta jest stalowa, uwagę zwraca też ładny kształt sekundnika:

post-25327-0-79011900-1564245293.jpg

No i swego rodzaju wisienka na torcie czyli limitowana rocznicowa wersja Amfibii "1967":

post-25327-0-73059000-1564245431_thumb.jpg

Zegarek kupiłem w sumie "na wariata" :D Jak się pojawił na e-bayu to podałem swoją cenę ale byłem pewien, że mnie ktoś przebije, a tu niespodzianka :D

Oczywiście to produkcja noworuska, koperta jest tylko pozornie taka sama jak w "zwykłych" beczkach od Meranoma. Różnice postaram się opisać z temacie o Amfibiach.

No i na koniec dalej coś w klimacie "wodnym", czyli Wodołaz na Mołnii 3602:

post-25327-0-00708900-1564245721_thumb.jpg

Zegarek sprawia dobre wrażenie wielkością i jakością wykonania koperty, tarczy i wskazówek. Nie posiada zakręcanej koronki jak niektóre Wodołazy ale akurat mi to nie przeszkadza, bo nie używam zegarków będąc w wodzie :)

Super zakupy. Stan Rakiety klasa! Sam długo już szukam w takim stanie.

Jako, że nie było mnie długo na Forum ,czas na pokazanie kilku nowych nabytków :)

Kolejny nabytek to Impex od Krisa, będący eksportową wersją Poljota na werku 2609 ("Bocian"). Co ciekawe koperta jest stalowa, uwagę zwraca też ładny kształt sekundnika:

Cześć. :) 

Impex-Poljot podoba mi się szczególnie. Kiedy kiedyś była jeszcze w człowieku fantazja, żeby zebrać wszystkie stalowe Poljoty, wydawało mi się, że obok Poljota de luxe Atom, to już taka wisienka na torcie. 

Taką Amfibię upolowałem na znanym portalu :)

Najładniejsza Amfa obok kompresora. 

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Szukałem stalowego Wostoka z tarczą podobną do Mira i trafił się Mir bez tarczy serwisowej, a drugiego dobry człowiek dał w promocji. ;)  :) 

post-102926-0-32843500-1564322092_thumb.jpg

Same piękności na tej stronie :) Fajne rzeczy, chciałbym. Najbardziej tę Rakietę (raz prawie chyba taką bym kupił) i złoconą parkę :D 

Ciut podobna do Twojego Majaka.... ;)

To z tej samej fabryki to podobna. :) 

Ale koperta bardzo ładna i w dobrym stanie, poszukuje takiej do innego Majaka.

Piękny Rezonator, Piotrek! Też od jakiegoś czasu poluję na ten model w dobrym stanie (i dobrej cenie) :-)

Edited by paul221

Dziękuję Ci Pawle. Przy tym modelu raczej okazji cenowej należy się wystrzegać, bo można się wkopać...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

U mnie taki maluszek; dawno nic mnie tak nie ucieszyło :) aż poszedłem na spacer się pobawić nową zabawką.

post-22779-0-86077400-1564579985_thumb.jpg

xxx

Fajna ta zabawka :D

U mnie taka kostka zawitała :)

Ciekawy Wostok. Ile ma w uszach?