Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

Fajna ta zabawka :D

U mnie taka kostka zawitała :)

Mi ten model Wostoka chyba zawsze będzie się kojarzył z tym jak ktoś tu go pokazał w wersji z błędem na tarczy (cyfry wykonane prawidłowo, napis "Wostok" do góry nogami) :D

U mnie taki maluszek; dawno nic mnie tak nie ucieszyło :) aż poszedłem na spacer się pobawić nową zabawką.

Piękny, niewiele z tych kompasów jest na polskim rynku. 

Mnie natomiast trafiło się wczoraj oryginalne zdjęcie z 1 Moskiewskiej Fabryki Zegarków z roku 1987. Co przedstawia, można przeczytać na rewersie. 

post-97171-0-74003400-1564665282_thumb.jpg

post-97171-0-77077900-1564665292_thumb.jpg

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Pobied jest mnóstwo, ale dla mnie trzy są na podium: stalinowska czerwona dwónastka, petrodworecka "TTK" i właśnie...

śliczna miedzianka! :) luma wygląda na "nówkę" jeśli tak, to co się stało z godzinową?

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Pobied jest mnóstwo, ale dla mnie trzy są na podium: stalinowska czerwona dwónastka, petrodworecka "TTK" i właśnie...

śliczna miedzianka! :) luma wygląda na "nówkę" jeśli tak, to co się stało z godzinową?

E, nie. Luma oryginalna, kawałek z godzinowej się wykruszył. Kolor zawdzięczamy podkręceniu rzeczywistości przez aparat w telefonie.

Ja to zawsze się zastanawiam czy ta stara luma, w zegarkach z lat 50, jest radioaktywna - przekona mnie tylko jak ktoś zmierzy licznikiem Geigera. W końcu w Polsce zakazali stosowania tych materiałów a na Ukrainie nie.

Edited by art_69

Tu przykład, nie wiem czy wałek czy nie ;)

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

A faktycznie, zuan czy tam yuan

Sorki, że pomyliłem działy :-)

Zmyliło mnie logo Wostok-a i napis na dole tarczy

Pozdrawiam

Tu przykład, nie wiem czy wałek czy nie ;)

Trzeba jeszcze umieć przeliczać jednostki albo umieć je interpretować...

Edited by kchrapek

I tak powinny wyglądać przepiękne zegarki radzieckie z zaznaczonym na nich upływem czasu.

Ja mam tylko ojca. ;):D

Edited by art_69

To był pierwszy, radziecki wintydż, jaki kupiłem. Do tej pory żałuję, że go potem sprzedałem. Od jakiegoś czasu rozglądam się znowu za "deluxem" z taką właśnie tarczą :)

Edited by paul221

To był pierwszy, radziecki wintydż, jaki kupiłem. Do tej pory żałuję, że go potem sprzedałem. Od jakiegoś czasu rozglądam się znowu za "deluxem" z taką właśnie tarczą :)

Coś podobnego zalega mi w domu. Bez żalu mógłbym się rozstać. Problemem jest to, że jestem na wakacjach poza domem. Ale jeżeli Ci się nie spieszy i możesz poczekać ...

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Dziękuję bardzo, miło z Twojej strony. Napisałem do Ciebie PW  :)

Edited by paul221