Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączam do swojego wyżej postu zdjęcie mechanizmu, powie mi ktoś co to za model? Pomocy

yqezuda3.jpg

Wysyłane z mojego HTC One V za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje nabytków! A Komandiry z papierami CCCP - że takie rzeczy się jeszcze zdarzją... :rolleyes:

Kablaczek - miałem podobne pytanie odnośnie moich Rakiet po dziadku z takim samym mechanizmem. Patrz tutaj

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/36981-co-to-za-zegarek-tu-pytamy-o-swoje-znaleziska-zakupy/page__st__3100

Edytowane przez biedronsky

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mapeth masz coś dzisiaj z bazarku ? Niedziela dzisiaj więc pewnie jakieś łupy masz.

:rolleyes:

Pozdrawiam

Robcyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no właśnie nie

dzisiaj jakaś lipa, mimo, że pogoda dopisała, ludzi masa, byłem dwa razy ale nic konkretnego/sensownego nie udało mi się przyuważyć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś oprócz worka zegarków taki to bardzo rzadki wostok komandirski , kolekcjonerska wiśnia do czyszczenia , polerowania itd.

post-41508-0-82506100-1352036929_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no właśnie nie

dzisiaj jakaś lipa, mimo, że pogoda dopisała, ludzi masa, byłem dwa razy ale nic konkretnego/sensownego nie udało mi się przyuważyć :(

Ano nie raz tak bywa, szkoda, bo pogoda dzisiaj dopisała i myślałem, że jakieś łupy nam pokażesz.

Może jednak niepogoda lepsza na polowanie.

Pozdrawiam,

Robcyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cook Wostok i Sława świetne, Zdzisiek Poljot rewelacja a z tym Wostokiem to będziesz miał dużo roboty, ale jest potencjał :)

Gratuluję Panowie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pięknie Panowie, pięknie - ech zazdrość to takie niskie uczucie....

A ja dziś coś takiego pokażę:

e101f51b61a6b243med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yorki_man piękna. Po mojemu jedna z ładniejszych Rakiet w dużych kopertach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yorki_man piękna. Po mojemu jedna z ładniejszych Rakiet w dużych kopertach.

Tzw Rakieta Gorbaczowa http://home.watchprosite.com/img/watchprosite/home/63/scaled/home_image.2225463.jpg - jak dla mnie straszny brzydal ... ja poluje na nia ale w wersji kieszonkowej

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam się podoba. Mówiono na nią "dworcowa" z uwagi na charakterystyczne indeksy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być i Gorbaczowa i dworcowa ;) - to jeszcze do zdobycia pozostała w srebrnej kopercie i niestety ta kieszonka, którą raz widziałem ale mi bezczelnie podkupiono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałem kiedyś Burana Sibir na żywo, tarcza przepięknie lśni i gra refleksami, w dodatku w środku głośno cyka poczciwa i solidna Mołnia 3603. Nie podoba mi się tylko logo - zbyt "nowoczesne" do zajeżdżającego breguetowską klasyką zegarka, no i indeksy "półminutowe" - moim zdaniem zbędne, powodujące nieczytelne zagęszczenie, może uzasadnione w chrono, ale tutaj niepotrzebne.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonały nie jest ale cieszy oko :D Trudno na zdjęciu pokazac ten piękny niebieski kolor ale slicznie się mieni a cykanie?! Nic nie powiem ale gra wspaniale.

Edit.

Zaskoczyła mnie też jakość wykonania, jest na bardzo wysokim poziomie.

Indeksy półminutowe mi nie przeszkadzają a logo? No cóż... ;)

Edit

To jeszcze zdjęcie tyłu

post-47356-0-04276400-1352983809_thumb.jpg

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście zegarek bardzo fajny, wymienione przeze mnie "mankamenty" to tylko moje własne, nieistotne, subiektywne odczucia. Kiedyś nawet rozważałem jego zakup. Urzekła mnie właśnie kolorystyka tarczy, od której niemal wieje syberyjskim chłodem. Zegarek lśni na nadgarstku jak świeży śnieg odbijający błękitne niebo w słoneczny dzień i nie ma tu żadnej przesady. Ale to można dostrzec wyłącznie na żywo.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny Sybir, gratki :)

Podoba mi się ten zegarek od dawna ale jakoś ciągle nie mogę się zdecydować, może wrzucisz trochę fotek do Galerii?

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny Sybir, gratki :)

Podoba mi się ten zegarek od dawna ale jakoś ciągle nie mogę się zdecydować, może wrzucisz trochę fotek do Galerii?

Dzięki. Spróbuję przy lepszym świetle zrobić jakieś zdjęcia chociaż fotograf ze mnie marny ;)

Edit.

Szlamfajer masz 100% racji - gra promieni na tarczy daje wiele frajdy. Tego niestety nie sposób ująć na zdjęciu.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... ja tych półminutowych nawet nie zauważyłem... Jakoś nie przeszkadzaiją mi wcale. Piękny zegar i tyle. logo... mogłoby być bardziej stylowe, fakt. Ale ogólnie - supcio :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rk7000 , mnie indeksy nie przeszkadzają , logo faktycznie powinno być takie jak Sibir . Gratuluję nabytku .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Koledzy.

Powiem tylko że na żywo prezentuje się o wiele lepiej:-)

Edit.

post-47356-0-91791700-1352232496_thumb.jpg

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak skromnie - takie dwie Rakietki :) - krajowa i eksportowa, obie na NOS-owych bransoletach, też Rakiety

_DSC0005.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostok (bardzo przeciętny porównując do tych waszych rarytasów :) ) mechanizm wygląda na czysty z zewnątrz trzeba go doprowadzić do wyglądu + jakiś ładny pasek.

W jakich latach był produkowany ten zegarek ?

11122.jpg

222211.jpg

ps piękny Buran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi