Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Męskie czy nie - spodobały się i przyleciały wprost od forumowego kolegi :)

Obydwa fajne i w sumie można powiedzieć, że kultowe ;) No i obydwa, z racji rozmiarów i kolorystyki, można traktować jako unisex-y, więc możesz je z Daktarinem na zmianę nosić :D

Ale, żeby nie było tak pięknie: Wostok z koronka "na drugiej"ma chyba nieoryginalny sekundnik - wszystkie, z którymi się spotkałem (w tym mój) mają srebrny sekundniczek. Choć oczywiście czarny pasuje lepiej kolorystycznie. Koperta natomiast pochodzi z Wostoka "gajowego", oryginalna powinna mieć cieńsze uszy. Ale i w tej kopercie zegarek prezentuje się znakomicie ;)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Hmmm, a ten tak pasuje... no cóż... jakby ktoś posiadał prawidłowy na zbyciu to chętnie przygarnę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

I koperta tez??? Hmmm... no to wycofuje chęć zmiany sekundnika. Taki mi się podoba i taki zostanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, a ten tak pasuje... no cóż... jakby ktoś posiadał prawidłowy na zbyciu to chętnie przygarnę :)

I koperta tez??? Hmmm... no to wycofuje chęć zmiany sekundnika. Taki mi się podoba i taki zostanie :)

Nie masz powodu do zmartwień, bo obydwa nieoryginalne elementy w gruncie rzeczy pochodzą z Wostoków serii 2403, ale z innych wersji kolorystycznych. A tak jak już wspomniałem - czarny sekundnik lepiej pasuje do czarnych wskazówek minutowej i godzinowej. Nie wiem co kierowało projektantami tego Wostoka, że w oryginale dali srebrny mały sekundniczek :)

EDIT: A tak, dla porównania, wygląda mój egzemplarz tego dziwnego Wostoka:

post-25327-0-32581000-1410284248.jpg

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Mimo wszystko dzięki za uświadomienie :) kupując na forum jakoś z założenia zakładam oryginalność. Tak czy inaczej mam urodziwego frankena :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam aż koleżanka pokaże zdjęcia nadgarstkowe ze sławą medyczną :)  bo sie kiedyś chwaliła że kupiła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławę kupiła Beria  :)

Wiem Fanka  od kogo masz te zegarki zapewniam Cię że sprzedający  był pewny że jest to oryginał. Ja oglądałem je również i nawet przez myśl mi nie przeszło że może być inna koperta zwłaszcza że widziałem tą czerwoną dwunastkę już w takiej jak Twoja. 

edit

Sthool  - był jeszcze na pewno inny  rodzaj tych Wostoków z koronką na 2, pamiętasz je? Tamte w jakich kopertach były?

Strzelam troszkę w ciemno ale kojarzę jasną tarczę ale bez czerwonej 12

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta jest chyba od slavy... ale ja się nie znam :)

Sława swoje bransolety sygnowała napisem SŁAWA ...  Nie spotkałem się też z bransoletami Sławy na teleskop  (nie licząc przeróbek )  wszystko w typie " do pancernika"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem Fanka  od kogo masz te zegarki zapewniam Cię że sprzedający  był pewny że jest to oryginał. Ja oglądałem je również i nawet przez myśl mi nie przeszło że może być inna koperta zwłaszcza że widziałem tą czerwoną dwunastkę już w takiej jak Twoja. 

edit

Sthool  - był jeszcze na pewno inny  rodzaj tych Wostoków z koronką na 2, pamiętasz je? Tamte w jakich kopertach były?

Strzelam troszkę w ciemno ale kojarzę jasną tarczę ale bez czerwonej 12

Właśnie miałem pisać, że chyba za wcześnie wydałem osąd, że ten Wostok to składak - pogrzebałem trochę w Internecie - te Wostoki z czerwoną 12ką występują zarówno w wersji takiej jak ma Fanka, jak i takiej jak mój Wostok. Żeby było śmieszniej, to te czarne małe sekundniczki mają jeszcze kółeczko na "przeciwwadze" :) Koperta w pierwszej chwili skojarzyła mi się z Wostokiem "gajowego", ale wygląda na to, że czerwone 12-ki też w niej występowały.

Mój Wostok "czerwona 12-ka" też na początku nie dawał mi spokoju - więc też poszukałem w necie  i natknąłem się na niejeden egzemplarz w takiej właśnie konfiguracji.

A Wostoków z koronka na 2-ej to było co najmniej kilka modeli, w tym jakieś "cerkiewne" czy z postaciami bajkowymi, ale najpopularniejsze to są właśnie "gajowy" i "czerwona dwunastka". Wpisanie w wyszukiwarkę hasła "Wostok 2403" ukazuje wiele z nich.

Podsumowując - Fanka niczego nie musi modyfikować, bo to prawdopodobnie oryginał :) Pojęcie "franken" w odniesieniu do tego Wostoka jest nader krzywdzące.

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie miałem pisać, że chyba za wcześnie wydałem osąd, że ten Wostok to składak - pogrzebałem trochę w Internecie - te Wostoki z czerwoną 12ką występują zarówno w wersji takiej jak ma Fanka, jak i takiej jak mój Wostok. Żeby było śmieszniej, to te czarne małe sekundniczki mają jeszcze kółeczko na "przeciwwadze" :) Koperta w pierwszej chwili skojarzyła mi się z Wostokiem "gajowego", ale wygląda na to, że czerwone 12-ki też w niej występowały.

Mój Wostok "czerwona 12-ka" też na początku nie dawał mi spokoju - więc też poszukałem w necie i natknąłem się na niejeden egzemplarz w takiej właśnie konfiguracji.

A Wostoków z koronka na 2-ej to było co najmniej kilka modeli, w tym jakieś "cerkiewne" czy z postaciami bajkowymi, ale najpopularniejsze to są właśnie "gajowy" i "czerwona dwunastka". Wpisanie w wyszukiwarkę hasła "Wostok 2403" ukazuje wiele z nich.

Podsumowując - Fanka niczego nie musi modyfikować, bo to prawdopodobnie oryginał :) Pojęcie "franken" w odniesieniu do tego Wostoka jest nader krzywdzące.

Ano właśnie. Ja też się mocno zdziwiłem, że mówicie, że to franken, bo takiego Wostoczka, w takim wydaniu koperta i wskazówki widziałem u zegarmistrza, w stanie nos.

Nie kupiłem, bo są drogo chciał... (prawie by starczyło na lodówkę) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Wooow. Na Was Panowie to jednak można liczyć :) cieszę się - ciekawa dyskusja, nowe wiadomości a zegarek niezmiennie uważam za wyjątkowy :)

Tylko szansa na wygraną franken września poszła w.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie skromnie - jeszcze przed SPA

post-41034-0-05038100-1410292768_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daktariny - zazdraszczam Wam  :)

Każde z Was cos dla siebie wybierze a wysyłka ta sama :D

No i w "...co zakładacie..." Też raz jedno raz drugie może foty robić  - te dziś prezentowane to na obecne standardy faktycznie unisexy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Wostok "czerwona 12-ka" też na początku nie dawał mi spokoju - więc też poszukałem w necie  i natknąłem się na niejeden egzemplarz w takiej właśnie konfiguracji.

Dokłądnie w takiej kopercie też były..nawet na stronie SlavnegoHansa jest taka ...sekundnik jest może i czarny ale kształt jak najbardziej prawidłowy. Widziałem jeszcze wersję z dwunastką nie czerwoną tylko tak jakby wykropkowaną szarą cyfrą 12  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszy nabytek-czystopol z zakazem mo,czeka go czyszczenie,szkiełko pęknięte więc wymiana na nowe.Ale i tak już mi sie podoba :-)

post-70077-0-03205700-1410331672.jpg

Edytowane przez somerto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny! Też na takiego poluję ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszy nabytek-czystopol z zakazem mo,czeka go czyszczenie,szkiełko pęknięte więc wymiana na nowe.Ale i tak już mi sie podoba :-)

Piękny jest...To jedna z moich pozycji, którą muszę mieć kiedyś w swojej kolekcji. A Twój dodatkowo w świetnym stanie zachowania. GRATULUJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję rk,

u mnie nareszcie pierwsza lodówka:

2mxg5na.png

No i Łuczyk kwarcowy w stanie idealnym.

2a5c9d5.png

Edytowane przez papax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połowa wczorajszej przesyłki.

Zielono mi :)

Noooo... Roman!  Gratulacje.

Na bogato!

I obydwie w rzadkich stanach tarcz - czyli bez odprysków! Nieźle, nieźle..

A tak w ogóle to WT chyba nie widziałem w tym wątku już co najmniej kwartał (o ile mnie pamięć nie zawodzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiona od kolegi z forum piękna Slava :wub:

Dzięki Rekiniasty.

Slava pierwsza klasa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne Sławy Panowie. Papax jak Ty w 21 wieku żyłeś bez lodówki? :D  Ciepłe piwo - fujjjj :lol:

Noooo... Roman!  Gratulacje.

Na bogato!

I obydwie w rzadkich stanach tarcz - czyli bez odprysków! Nieźle, nieźle..

A tak w ogóle to WT chyba nie widziałem w tym wątku już co najmniej kwartał (o ile mnie pamięć nie zawodzi)

Dzięki  :)

WT to i na allegro ciężko trafić a jak już się pojawi to cena kosmos.

Ta jest drugą jaką mam i na pewno zostanie. Czajak też zostanie,  już ją miałem ale zamieniłem, teraz znowu mam  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nooo... Człowiek nie zagląda kilka godzin a tu takie cuda. Gratuluję wszystkim na raz i każdemu z osobna. :)

Do mnie dziś także zawitała dostawa, z allegro.

Murzyński rolex, którego pozazdrościłem jednemu panu ;)

1ba1d4698917ecf969b5fe88f14a5948.jpg8ef6bf3ba5cfad9320c02e71c5d45dbc.jpg32d0ca2ade5b30d1a6b564f9abe9b6ad.jpg

Foto bez szkiełka, bo do wymiany .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi