Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie jakiś czas temu wpadł taki Komandirek - 

post-60883-0-79832200-1412591849_thumb.jpeg

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po otrzymaniu tej Sławy planowałem przeznaczyć ją na wymianę - ale.. okazało się, że obydwie posiadane przez mnie Sławy nie są jednak takie same!

Ewidentnie różnią się sposobem giloszowania czy też rodzajem faktury tego wew. niebieskiego ringu. Różnice są na tyle istotne, że raczej nie można założyć, że jest to jakiś rodzaj błędu fabrycznego ale raczej po prostu inna tarcza.

Tym samym można powiedzieć, że mamy do czynienia z dwiema wersjami ^_^

Wersja I

attachicon.gif127s4845 - Kopia.JPG

attachicon.gif127s4841 - Kopia.JPG

Wersja II

attachicon.gif192s8460 - Kopia.JPG

Różnią się też sekundniki - muszę zatem znaleźć coś w katalogach..

A ja mam u siebie w takiej Sławie jeszcze inny sekundnik :). Dłuższy, dochodzący aż do tej zewnętrznej "kratki "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O proszę, muszę jeszcze naprawić tę Sławę i wymienić szkiełko, ale sam sekundnik widać:

2djs3rd.png

A tym Łuczem się jeszcze nie chwaliłem. Raczej nieczęsto spotykany wzór tarczy (przynajmniej ja takiego nie widziałem)

hwyfso.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łuczyk fajny, aczkolwiek szkoda, że kolor niebieski, podobnie jak czerwony, nie wytrzymuje próby czasu i pęka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne są te automaty Slavy....a odmiana niebieska najbardziej mi się podoba, niestety nie udało mi się jeszcze na nią trafić w fajnym stanie....Nightdream Komandir też super! Gratuluję nabytków! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie taki Komandir zagościł:

post-61474-0-32434900-1412534945_thumb.jpg

Szkiełko tylko wyszlifować i będzie super.

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tak, ale liczę na swojego zegarmistrza :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łuczyk fajny, aczkolwiek szkoda, że kolor niebieski, podobnie jak czerwony, nie wytrzymuje próby czasu i pęka :(

Zielone tarcze (w nie-deluxe'owych kopertach) też mają takie spękania; chyba tylko śliwkowe nie miały tej wady.

Raketa  DIVER kwarc

Kwarc owszem, ale z tym "diverem" to bym nie przesadzał :) Rakiety divery (z zakręcaną koronką) były w wersjach mechanicznych. Kwarcowa wersja jest stylistycznie mocno podobna do tych mechanicznych, ale raczej nie ma wodoszczelności. Co nie zmienia faktu, że te kwarce są stylistycznie bardzo atrakcyjne i wcale nie łatwe do zdobycia (a już działające to można uznać za rarytasy). Były jeszcze odmiany z sekundnikiem z grotem i inną wersją tarczy. A te plastikowe bezele występowały też z pomarańczowymi napisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielone tarcze (w nie-deluxe'owych kopertach) też mają takie spękania; chyba tylko śliwkowe nie miały tej wady.

Tu chyba nie do końca...mam takie Łucze dwa, oczywiście w niedeluxowych kopertach, ale tych większych (kwadratowych z lekka) i obie tarcze są bardzo ładne....jedna jest zupełnie nowa, bo i zegarek to kompletny NOS. Zgadzam się co do fioletowych, ale w niedeluxowych kopertach, bo w deluxie też miałem spękaną, tyle, że znalazł nabywcę, a ja w tym samym czasie łyknąłem nos'a :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malutkie spa i gotowe. Całkiem ładny Poljot :wub:

attachicon.gifDSC03590.JPG

Ten Poljot to tak naprawdę eksportowy Stoliczny i przydałby mi się do kompletu (lewy górny róg zdjęcia)

DSCF3661b.jpg

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji pokażę ostatnio kupionego Zima, do którego kupię sprawny balans, albo najchętniej cały mechanizm.  

Mechanizm oznaczony jako: Zim 2602, dekielek zegarka sygnowany: 142594.

post-68564-0-02131400-1412622522.jpg

post-68564-0-55087000-1412622528.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakiety  :)

Ta jest na 2209  :)

img-4701.jpg

Siostry już normalne na 2603

img-4703.jpg

img-4702.jpg

siostry tak ale te na 2603 jednak różne. może ktoś dokładniej wie z jakich lat pochodzą ale różnią się indeksami i opisem. sam zbieram ten model i zauważyłem że pierwsza ma indeksy pozłacane nacinane i brak napisu 16 kamieni oraz troszkę grubsze cyfry, zaś druga indeksy malowane pozłacane w paseczek , napis 16 kamieni oraz delikatniejsze smuklejsze cyfry. wydaje się że pierwsza jest ze starszej produkcji tak mi się zdaje. ogólnie było chyba 4 wersje kolorystyczne : w chromie jasna i ciemna tarcza oraz w złocie jasna i ciemna. do tego biorąc pod uwagę wersje z nacinanymi indeksami robi się więc 8 szt do zebrania. aha bardzo ładne . gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzisiaj listonosz dostarczył mi ten nabytek (powszechnie znany, ale u mnie jeszcze dotychczas nieobecny). Nawet nie zdążyłem ustawić daty...... :)

post-44579-0-33021900-1412670456_thumb.jpg

Edytowane przez AWG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt, Stolicznyje są dosyć rzadkie. W moim są drobne rysy na kopercie i - szczególnie - szkle, ale po przepolerowaniu szkiełka będzie wyglądał niemal jak nowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stolicznyje

Mimo drobnych uchybień - śliczny i z papierami - komplecik jednym słowem. GRATULUJĘ.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi