Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Treevill - jak zawsze jestem pełen podziwu dla Twojej wiedzy :)

@oprzemyslaw - :)

@Tajtek - :)

U mnie dziś poranek też dostarczył trochę nowych nabytków, na razie uporałem się z trzema: Komandirski (rozstaję się z nim, bo jakoś mi nie leży), Amfibia :) no i mały piękny poljocik z pięknym werkiem :)

post-41034-0-84169400-1421503158_thumb.jpg

post-41034-0-19421900-1421503165_thumb.jpg

post-41034-0-92838600-1421503174_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, choć noworus, choć, jeśli jesteś purystą, to wymień wskazówki, bo te występowały w Szturmanach z tą małą, obłą kopertą. W tej kopercie występowały  proste wskazówki bez wypełnień. No chyba że to w ogóle składak ze zwykłego poljota 3133 23 kamienie, ale wtedy to inna historia. W każdym razie ja bym tego pewnie nie ruszał

W każdym razie super się prezentuje!

edit: w tej kopercie z tym ringiem. Bo był jeszcze inny ring, z sekundami i tam rzeczywiście występowały takie wskazówki minutowa i godzinowa. Choć ta od chrono i tak była prosta

Edytowane przez Sursum

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W prawdzie kiedyś pokazywałem już ten zegarek, ale wtedy zdjęcie było robione na szybko i do końca jeszcze nie był mój. Teraz prezentuje się godnie ;)

Mniam :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, choć noworus, choć, jeśli jesteś purystą, to wymień wskazówki, bo te występowały w Szturmanach z tą małą, obłą kopertą. W tej kopercie występowały  proste wskazówki bez wypełnień. No chyba że to w ogóle składak ze zwykłego poljota 3133 23 kamienie, ale wtedy to inna historia. W każdym razie ja bym tego pewnie nie ruszał

W każdym razie super się prezentuje!

edit: w tej kopercie z tym ringiem. Bo był jeszcze inny ring, z sekundami i tam rzeczywiście występowały takie wskazówki minutowa i godzinowa. Choć ta od chrono i tak była prosta

To jeszcze rusek tylko tarcza podmieniona. Oryginalna jest i czeka na założenie.

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ostatnio wpadło kilka sztuk, ale jakoś wyjątkowo cieszy mnie ta, piękna złocona Rakieta na 21 kamykach, która dołączyła do wcześniej kupionych dwóch. Musiała przeżyć piekło, bo koperta była tak zagloniona, że nie byłem pewien czy nie ma ubytków złocenia. Okazało się, że po umyciu i doczyszczeniu, jest kompletna, bez przetarć, ubytków, rdzy czy większych zadrapań (AU20) :) Tarcza była szaro-zielona, ale udało się ją dopieścić. Mechanizm świeżo po czyszczeniu i chodzi idealnie :D Przepraszam za jakość zdjęć, ale dopiero dotarłem do domu i nie zdążyłem pstryknąć przy świetle dziennym ;)

post-60883-0-43008700-1421518060_thumb.jpeg

post-60883-0-34201500-1421518061_thumb.jpeg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pochwalę się i ja. Takiego Cornavina nabyłem na alle....Trza go będzie ubrać.Chyba uszyję coś sam ,choć dotychczasowa jedna próba d*py nie urywa,ale jaka satysfakcja........Zdjęcie paska na zdjęciu poniżej.

post-69665-0-99853900-1421519418_thumb.jpg

Edytowane przez Miś Uszatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha,zapomniałem żem. Koleżanka małżonka była na rynku i Pan miał Cornavina, w którym szkło było w tak marnym stanie ,że ledwie można było rozpoznać markę ,po chwili targów wzięła go za 20 zeta i od razu zaniosła do naszego nadwornego zegarmistrza .Po wymianie szkła ukazał się taki oto całkiem całkiem . Tylko na kopercie drobne punkciki w okolicy godziny 5, natomiast dookoła tarczy to tylko cień.W rzeczywistości wygląda dużo lepiej. Postanowiłem ,spróbować coś uszyć sam,bo czasu ci u mnie teraz dostatek.Może następne paski będą lepsze   :wub:.Wojtek.                                                          Przepraszam za jakośc zdjęc,ale w tej chwili nie bardzo mam czym focić.

post-69665-0-81341000-1421520214_thumb.jpg

post-69665-0-03711000-1421520353_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia kiepskiej jakości ale udało mi się jeszcze dzisiaj nabyć Zwiezdę z działającym werkiem i piękną Pobiedę na zimowskim werku z wysokim mostkiem :)

post-41034-0-35158800-1421521093_thumb.jpg

post-41034-0-24687700-1421521233_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia kiepskiej jakości ale udało mi się jeszcze dzisiaj nabyć Zwiezdę z działającym werkiem i piękną Pobiedę na zimowskim werku z wysokim mostkiem :)

post-41034-0-09863900-1421521264_thumb.jpg

post-41034-0-72197400-1421521304_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne zegarki pokazaliście koledzy dzisiaj, wszystkim gratuluję, ale przyznam się szczerz, że po raz pierwszy widziałem takie rozwiązanie z datą jak w pokazanej przez @Gregorian Slavie. Bardzo ciekawe rozwiązanie.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tydzień robicie powtórkę ?

no mam nadzieję, bo będę miał parę ciekawych zegarków po spa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie

Cudne zegarki pokazaliście. Szczególnie mnie drażnią :)  Łucze od Hansa i gregch-a. Ładne i rzadki modele.

Rakiety od Romana też cudne.

Sputniki, Sławy :)  kieszonki, Amfiie. Dwie Rakiety z kamienną tarczą :wub: . Bardzo rzadki stalowy Poljot od Trevila,

Rakieta Olimpijska - Roman zaszalał :o  Komandirski.

Szczerze wszystkich gratuluję. Ja to się zaś w nowościach trochę opuściłem. Czekam jednak na przesyłkę z ciekawostką i moim kolejnym TOP-owym zegarkiem.

A dzisiaj pokaże takiego krabika. Pamietacie że coś podobnego brało udział w turnieju :)

DSC_0237.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris...gdzie on ma napis ІПЧЗ им КИРОВА? Sądzę, że to albo malowanka, gdzie ktoś zmył mu tarczę i zrobił napisy, albo powstał później na wzór tych starszych ;) Masz jakieś źrodło?

Edytowane przez Nightdream

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę takiego znaleźć, ale nawet gdyby to była malowanka, to bardzo przeze mnie od teraz pożądana :) Piękny :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa...tego widziałem, ale poza inną kopertą ma też insze wskazówki... Który jest "prawdziwy"? Mnie się bardziej podoba Twój :P Zastanawiam się jednak tak już serio: czy czasem ta tarcza nie jest od złotego, nie złoconego, ale złotego i jeśli doczytuję dobrze, to co napisał Slavny Hans, to ta tarcza jest we właściwej kopercie u niego niestety....głowy jednak nie dam; takie ot tam dywagacje :D

Edytowane przez Nightdream

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi