Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

... a sie pany do 3miasta z D303 nie wybierają :P

W sierpniu będę w Pùcczi kréz ;)

Uplift ustalenia są takie, że na razie czekamy, a nóż uda się otrzymać dodatkową próbkę koloru z fabryki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czekamy na ustalenia :-P

jutro o 14.00 w Maltance, na razie takie są ustalenia - a czasu na zmiany zbytnio nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro o 14.00 w Maltance, na razie takie są ustalenia - a czasu na zmiany zbytnio nie ma ;)

roger :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marnie,większość drogi będzie padać.Tam i nazad :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marnie,większość drogi będzie padać.Tam i nazad :(

oj tam, przesadzasz - dobrze że nie będziesz jechał pod wiatr - bo "motór" by Ci więcej palił :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie miłych obrad i smacznego browarka :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bardzo przepraszam, że milczę i milczę i milczę, ale od jutra przez 3 dni będę miał wieczorem czas, żeby sobie wszystko na koncie uporządkować, itp, także niedługo zacznie się II etap wpłat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spotkaliśmy się dziś w większym gronie - 3/4 to przyszli posiadacze 303ki.

Długo debatowaliśmy nad optymalnym kolorem tarczy:

dsc0439y.jpg

Shot at 2012-07-29

bardziej szary, czy bezowy - jesli tak to jaśniejszy czy ciemniejszy:

dsc0442y.jpg

Shot at 2012-07-29

......debatowaliśmy też nad kwestią czy zaproponowany kolor bedzie taki w realu czy jaśniejszy.

A może przez zastosowanie innego podkładu wyjdzie nie tak jak byśmy chciali.

tudzież jaki wpływ na odbiór końcowy bedzie miał szafir (lekko zielony z zasady) oraz antyrefleks.....

udało mi się zrobić kilka fotek które - imho - negują zasadność wprowadzania zmian, które dadzą nieprzewidywany efekt podczas gdy teraz jest świetnie.

Lepsze bywa często wrogiem dobrego ;)

Sami zobaczcie:

dsc0436ez.jpg

Shot at 2012-07-29

dsc0438ro.jpg

Shot at 2012-07-29

czy warto zmieniać kolor tarczy?

Czy nie jest dobrze?

Pozdr

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, decyzja na pewno nie jest łatwa, na żywo zegarek robi super wrażenie, całość pasuje do siebie. Czy zmieniać kolor tarczy? Pojawiają się wątpliwości, czy aby nie przekombinujemy i nie zepsujemy tak już teraz fajnego zegarka. Wydaje mi się że lepiej zostawić ten kolor tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie zostawiać i nic nie kombinować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem zdania, żeby koloru nie zmieniać.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostawmy - lepsze wrogiem dobrego :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieńmy :-) Naprawdę, ta kremowa tarcza obok 303 za zdjęć Grzecha to jest właśnie to!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze Zeppelinow tez maja fajny fabrycznie odcien

Moze im sie przyjzec ?

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze Zeppelinow tez maja fajny fabrycznie odcien

Moze im sie przyjzec ?

pewnie, że tak - kolor tej mołni jest super tyle, że nie dobierzesz takiego we wzornikach.

Nawet jak jest jaśniejszy lub ciemniejszy - to nie ma pewności jak to wyjdzie w realu ponieważ - z tego co mówiono - wszystko zależy od materiału (stal, mosiadź itp) oraz od zastosowanych procedur lakierniczych.

dodatkowo skoro szafir jest lekko zielony oraz to, że Gerlach dodaje do 303-ki za free antyrefleks :blink: - to jaki kolor będzie finalnie?

Czy weźmiesz na siebie odpowiedzialność przed innymi 98 osobami - że będą zadowoleni ze zmiany.

Bo może im się potem nie podobać i będą żałowali......

Nad tym też się zastanawialiśmy.....

tak jak ktoś wcześniej napisał - temat ciężki.....B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mimo wszystko jestem za zmianą koloru na np taki jak ta tarcza na prezentowanym zdjęciu. W każdym razie jak kolor nie wyjdzie dokładnie tak jak chcemy nie będę miał do nikogo żadnych pretensji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to obecny kolor tarczy jest zbyt jasny. Trzeba poprosić Gerlach'ów o jeszcze jedną próbkę tarczy (z najlepszym odcieniem) i wtedy zdecydować definitywnie.

A mówienie: "weźmy to co dają, bo może być gorzej" to jakieś nieporozumienie. Jeśli płacimy, to wymagajmy! Nie wolno zgadzać się na wszystko, bo dojdzie do tego, że ktoś zrobi tarczę z tektury, a my powiemy: "no nie jest źle... mogło być gorzej... mogli zrobić z bibuły". :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat ciężki bo zbiorowy a z wypowiadających się na forum a kupujących zegarek widziały go bodajże trzy osoby. Plus głosy Gerlachów na CW.

Też, gdybym miał wybór, wybrałbym kolor zbliżony do tarczy Mołnji czy jakiegokolwiek kilkudziesięcioletniego zegarka leżącego w mojej "szufladzie". Zdaję sobie jednak sprawę, że brak takiego koloru we wzorniku Pantone. Szkoda, że kolor wyspecyfikowany przez MacArona nie wyszedł, ma być porcelana, będzie porcelana.

MacAron - czekamy na decyzję.

PS

Pisząc powyższe, nie mam na myśli tego, że tarcza jest zła. Ale wiem, że mogłaby być lepsza. Z drugiej strony, jak nieśmiała dziewica boję się, że zmienimy na gorsze.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest tak, że ja sam zdecyduję i basta. Wasze opinie są dla tego projektu bardzo ważne. Cieszę się z każdego wpisu i tego „za” i tego „przeciw” - im większa reprezentacja tym, lepiej, choć na absencję większości nic nie poradzę. Nieobecni niech żalują ;)

Moje prywatne zdanie jest takie, że ciemniejsza tarcza bylaby lepsza. Ale koledzy, którzy dziś także oglądali ją na żywo twierdzą, że i tak jest super.

Myślę, że z decyzją warto zaczekać, skoro Gerlach się stara o dodatkową próbkę koloru. Poprosimy wtedy o fotki tej próbki, Bóg da, może mi ją przyślą, i wtedy, chłopaki, może spotkajmy się znowu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, czekamy zatem cierpliwie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że z decyzją warto zaczekać, skoro Gerlach się stara o dodatkową próbkę koloru. Poprosimy wtedy o fotki tej próbki...

I to jest słuszna koncepcja B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.