Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarek jest rewelacyjny, warto było czekać.

Wielkość i wyprofilowanie koperty idealne dla mnie. 

Wskazówki genialne.

Indeksy i napisy na tarczy znakomite, kolor tarczy absolutnie OK. Wypukły szafir daje świetny efekt.

Dekielek świetny, koronka rewelacyjna.

Niesamowicie mi się podoba :)

Jedyna rzecz, która ciut razi to umiejscowienie koronki. Ale to jak wszyscy wiemy sprawka mechanizmu.

A pasek od razu powędrował do pudełka.

No i najważniejsze, fotki:

bj9e.jpg

aiuf.jpg

hfpm.jpg

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej twój nie będzie musiał 4,286 miles / 6 897 km pokonać jakimś latawcem :lol::unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czyj ten pasior, nawet nie pamiętam od kogo go kupiłem, ale był "z drugiej ręki".

Klamra ma 20 mm.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już też odebrałem swój  :) 

Muszę powiedzieć, że zegarek jest bardzo ładny (koronka, a zwłaszcza wskazówki  :o ). Podoba mi się też, jak pracuje sekundnik.

Natomiast, są i minusy: paproch lub owalna skaza na szkle nad napisem 303 (do wychwycenia tylko pod pewnym kątem i tylko przy sporym zbliżeniu, więc to naprawdę drobiazg) no i porysowana klamerka paska (ale też mnie to jakoś nie boli, bo przed pierwszym założeniem wymieniłem na pasek dawno już zamówiony do tego zegarka produkcji Spinnera).

Na szybko dwa zdjęcia. Jak Wam się podoba na moim pasku?

x7aw.jpg

2wwx.jpg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klamra w pasku ma 20 mm.

Im dłużej mam zegarek tym bardziej mi się podoba. Nawet kolor tarczy, bałem się, że może być gorszy.Może zegarek troszkę krępy sie wydaje (12,7 mm) ale to chyba nie przeszkadza.

Jedyne co jak na razie mnie trochę razi to zniekształcenia obrazu na szkle przy patrzeniu pod kątem - już gdzieś tak na oko od 30 st, może mniej..

20130627_164942.jpg

Nie wiem czy dobrze to uchwyciłem kalkulatorem ale dolna połowa tarczy staje się nieczytelna.

Co ciekawe, niektóre "chinole" nie mają tego efektu:

20130627_164658.jpg

Jak mniemam jest to wypadkowa materiału, wymiarów i ukształtowania szkła? Piotrek, czy prototypy też tak miały?

PS

Kamil - super pasek!

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil - pasek świetny

Ja też mam jakiś drobny pyłek na czarny. Ale widzę go dopiero z kilkunastu cm, więc się nie przejmuję. Zresztą zawsze można go usunąć u zegarmistrza. Szkiełko mam na szczęście w idealnym stanie, jeśli idzie o skazy. Ale fakt, że zniekształca obraz tarczy pod dużym kątem, pewnie to wina wypukłości. Prawdopodobnie wewnętrzny antyrefleks by pomógł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie! mw75 trafnie zauważył. Czym dłużej oglądam ten zegarek na nadgarstku, tym bardziej mi się podoba :) I jeszcze jedna uwaga. Zegarek super leży na ręku.

W poprzednim poście zapomniałem, ale się poprawiam: wielkie dzięki dla Kolegów, którzy włożyli dużo pracy, żebyśmy mogli się cieszyć tak fajnymi zegarkami, a także dla Gerlachów, którzy - przynajmniej na pierwszy rzut oka - wykonali kawał dobrej roboty!

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne to trochę bo np takie porównywalne cenowo,a nawet nieco tańsze, MC tego efektu nie mają. 

20130627_170813-1.jpg

Nie mam już poniższego zegarka ale fotka została:

2012-07-21+12.58.38.jpg

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego zalamania obrazu przez szkło, to nie zwrócilem uwagi, jak to jest w prototypie. A wewnętrzny AR, z tego, co wiem, to miał być. A nie ma?

edit: zajrzalem do seiko FFF i też tak ma, tzn tarcza jest nieczytelna pod kątem i to nawet bardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ze zdjęcia ma wypukłe ale nie wiem jakiej jest grubości. Dodatkowo, MC jest o 4 lub 3 mm większy co też, w połączeniu z kształtem i grubością szkła może mieć wpływ.

Panowie, też tak macie, jak rozumiem?

PS

Sprawdziłem w 47 mm Fliegerze Ticino, szkło wypukłe, zero zniekształceń, Wodołaz, szkło płaskie, też zero. Wszędzie szkło mineralne.

Nie mam więcej nowych zegarków :D

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ten typ tak ma.

It's not a bug, it's a feature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim tez jest załamanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panowie gratulacje, ciąża długa, poród w bólach, ale wreszcie macie swoje wymarzone zegarki, z wyglądu muszę powiedzieć, że całkiem, całkiem... :)

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie również dotarł- koło południa ale jakoś nie miałem weny twórczej się chwalić. Po pierwszych oględzinach jestem zadowolony- byłem prawie na pewno przekonany, że powędruje ode mnie... już nawet liczyłem ten tysiak więcej w portfelu na inny zegar... ale chyba jednak nigdzie nie pojedzie :)

Jak dla mnie rozmiarowo jest idealny, uszy wyszły naprawdę fajnie... kolor tarczy... nie do końca taki jakbym chciał ale nie jest zły (miałem inne wyobrażenie w głowie). Za to łapki... pierwsza klasa. Świecą się naprawdę pięknie, refleksy cudne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przed 15:00 przyszła przesyłka pocztowa priorytetem do mnie do Warszawy.

Na żywo zegarek wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach.

Jakością wykonania jestem mile zaskoczony.

Warto było czekać.

Serdeczne podziękowania dla pomysłodawców "303" oraz kolegów najbardziej

zaangażowanych w doprowadzenie Projektu do szczęśliwego zakończenia.

Podziękowania również dla wykonawców zegarka.

Naprawdę dobra robota Panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 303 już po przebraniu (ciemny i jasny pasek od C&B ) . Jest super! Wielkie podziękowania dla pomysłodawców i wykonawców !!

IMG 0930

IMG 0940

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bosson,

Ten pasek to jakiś custom czy kupiony z półki? Jak z półki to podziel się linkiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym go kiedyś obmacać :) Na podstawie zdjęć wydaje mi się, że ma idealne proporcje, świetny i wygodny rozmiar zarówno dla drobniejszych jak i większych nadgarstków. Bardzo podoba mi się koronka! Wskazówki wiadomo, wypas. I ten napis....Z pewnością jest to niepowtarzalny zegarek. Wydaje mi się, że będzie to limitka trzymająca wartość ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj o godzinie 18:33 otworzyłem jedną z dwóch otrzymanych "skrzynek amunicyjnych" z logo 303. Nie będę opisywał moich odczuć wizualnych i bodźców czuciowych ;) ... Gratuluję koledze MacAronowi i Hendrixowi89 oraz wszystkim Kolegom którzy w większym lub mniejszym stopniu przyczynili się do stworzenia tego UNIKATOWEGO zegarka, gratuluję Damianowi za wszelkie wizualizacje zegarka które tworzył w miarę postępowania projektu :) W końcu należy się pogratulować Wykonawcy zegarków, za to że podjął się wykonania tak specyficznego zamówienia.

Na koniec dołożę łyżkę dziegciu do beczki miodu... Prawdę mówiąc spodziewałem się specjalnego certyfikatu zawierającego informację z jakiej okazji, czyjej inicjatywy i dla kogo powstał ten zegarek itp... Dla mojego wnuka by wiedział skąd dziadek posiadał taki zegarek :D ... fajnie by było...

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak trebor444 pisze oxblood i natural .Oxblood ma 21 mm ale wszedł bez problemu  :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.