Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Undziak napisał(-a):

mam podobny nadgarstek i dla mnie 42 jest nieco za mały... a co dopiero 40... Ja osobiście wziąłbym 44.

Najlepiej przymierzyć.

Najgorsze, i nie żartuję, że mam fobię społeczną i pójście do salonu by przymierzać to jak wyprawa na 3 tygodnie samotnie do lasu w Kambodży dla mnie ;) 

Ale jeśli 40mm małe na 18cm to chyba będę musiał się przełamać 😕 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, MJRegul napisał(-a):

Najgorsze, i nie żartuję, że mam fobię społeczną i pójście do salonu by przymierzać to jak wyprawa na 3 tygodnie samotnie do lasu w Kambodży dla mnie ;) 

Ale jeśli 40mm małe na 18cm to chyba będę musiał się przełamać 😕 

42 lub 44, zależy jakie zegarki lubisz wielkościowo. Ja przy swoich 17,5 mm dobrze się czułem z 42mm.

40mm u Brajtka będzie stanowczo za mało, tak jak pisał kolega post wyżej, zwłaszcza, że ten SO, nie ma jakiejś dużej klocowatej koperty.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tommly napisał(-a):

42 lub 44, zależy jakie zegarki lubisz wielkościowo. Ja przy swoich 17,5 mm dobrze się czułem z 42mm.

40mm u Brajtka będzie stanowczo za mało, tak jak pisał kolega post wyżej, zwłaszcza, że ten SO, nie ma jakiejś dużej klocowatej koperty.

Kurczę, właśnie sobie przypomniałem, że miałem Tissota 40mm i szybciutko sprzedałem bo za maciupci był dla mnie ;) 

Jedzie do mnie 42mm Hamilton Converter - zobaczymy czy z 42mm się dobrze czuję bo mam wrażenie, że 44mm dla tego stylu Breitlinga to ciut za dużo, ale mogę się mylić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitlingi nosza sie ogolnie na troche wieksze, ze wzgledu na swoje koperty.

Ja mam 18cm nadgarstek i wszystko powyzej 42mm to dla mnie duze kloce. 41mm jeszcze ujdzie. Najlepiej czuje sie z zegarkami 38-40mm.

Takze kto co lubi. Kazdy zegarek nosi sie inaczej, przez swoj dizajn i budowe. Dlatego jak dobre buty, najlepiej mierzyć przed zakupem. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko kwestia gustu, przyzwyczajenia i designu zegarka. Co innego klasyk (garniturowiec) ze smukłą koperta w stosunku do której cyferblat wypada na dość duży a co innego sportowy model z bezelem gdzie cyferblat wypada na mniejszy. Tak samo czarny lub biały kolor wpływa na optyczny odbiór. 

Co do nadgarstka, najważniejsza jest szerokość a nie obwód. No i postura ma znaczenie. Ja strzelam, że 42 mm będzie na granicy (na mniejszego nie spojrzysz więcej)  a może i na 44 skusisz się.

Przymierzaj i tyle.

Ja noszę 46mm.... do swetra w sam raz.... na gołą rękę trochę duży ale podoba mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, DawidM86 napisał(-a):

Breitlingi nosza sie ogolnie na troche wieksze, ze wzgledu na swoje koperty.

Ja mam 18cm nadgarstek i wszystko powyzej 42mm to dla mnie duze kloce. 41mm jeszcze ujdzie. Najlepiej czuje sie z zegarkami 38-40mm.

Takze kto co lubi. Kazdy zegarek nosi sie inaczej, przez swoj dizajn i budowe. Dlatego jak dobre buty, najlepiej mierzyć przed zakupem. ;) 

Wręcz przeciwnie. W Breitlingu większy rozmiar dopiero właśnie robi robotę.

Miałem 40,5 colta i to był mikrus, natomiast te 43-44mm w Colcie lub AVE robi robotę i leży jak 42mm u innych.

A na ogół noszę 40-42 mm zegarki.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minutes ago, tommly said:

Wręcz przeciwnie. W Breitlingu większy rozmiar dopiero właśnie robi robotę.

Miałem 40,5 colta i to był mikrus, natomiast te 43-44mm w Colcie lub AVE robi robotę i leży jak 42mm u innych.

A na ogół noszę 40-42 mm zegarki.

Ja mam odmienne zdanie, natomiast wszystko zalezy do czego jestes przyzwyczajony. Dla mnie 40mm z bezelem jest w porzadku, dla kogos innego nawet 42mm bedzie za maly. Dlatego napisalem ze zegarki zawsze warto mierzyc przed zakupem. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się o tym przekonałem, że warto zmierzyć zegarek przed zakupem. Rozważałem Avengera 43mm i Avengera z chronografem 42mm. Ze względu na grubość koperty chrono był nie do przyjęcia, zupełnie inaczej układał się na ręce. W sumie Avenger 43 to jedyny zegarek powyżej 40mm jaki moim zdaniem dobrze u mnie leży (nadgarstek 17,5-18 cm). Dla porównania Longines Spirit Chrono 42 mm kupiony w ciemno bez mierzenia- kloc, którego praktycznie nie dałem rady nosić :)

IMG_9226.jpeg

IMG_2466.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Photoman napisał(-a):

Też się o tym przekonałem, że warto zmierzyć zegarek przed zakupem. Rozważałem Avengera 43mm i Avengera z chronografem 42mm. Ze względu na grubość koperty chrono był nie do przyjęcia, zupełnie inaczej układał się na ręce. W sumie Avenger 43 to jedyny zegarek powyżej 40mm jaki moim zdaniem dobrze u mnie leży (nadgarstek 17,5-18 cm). Dla porównania Longines Spirit Chrono 42 mm kupiony w ciemno bez mierzenia- kloc, którego praktycznie nie dałem rady nosić :)

IMG_9226.jpeg

IMG_2466.jpeg

Dokładnie o tym mówiłem, Breitling jest specyficzny i musi być ciut większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko złapać kolor tak, żeby oddać jego wygląd, ale to jedna z najładniejszych zielonych tarcz.

IMG_2711.jpeg

Edytowane przez dewey

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciężko złapać kolor tak, żeby oddać jego wygląd, ale to jedna z najładniejszych zielonych tarcz.

IMG_2711.thumb.jpeg.cbaf9fa4df7169a0865863f7fb444e1e.jpeg
No i na tym zdjęciu to widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi