Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

On 3/30/2026 at 5:58 AM, kornel91 said:

Tomek na nadgarstku się mieści 😆 

No ba! Co więcej, też mi się przez długi czas tak wydawało, bo zegarek kozak. Niezmienia to jednak postaci rzeczy, że do niego to łapę trzeba zrobić, albo poszukac jakiegoś klasyka w mniejszym rozmiarze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guma vs Bransoleta w Superoceanie moje 2 grosze
Cześć Widzę, że w wątku często przewija się temat na czym nosić Brajtka Sam mam Superoceana
Dla mnie ten pasek to majstersztyk. Po pierwsze guma Breitlinga nie przyciąga kurzu i kłaczków co jest zmorą w tańszych zegarkach a po drugie ta regulacja w locie na zapięciu to jest absolutny gamechanger. Jak jest gorąco i nadgarstek puchnie, jeden klik i zegarek dalej leży idealnie. Na bransolecie szczególnie tej MeshOcean Classic zegarek wygląda bardziej elegancko, niemal biżuteryjnie, ale na gumie odzyskuje swój surowy, narzędziowy charakter.
Ciekaw jestem Waszych opinii czy ktoś z Was przesiadł się z bransolety na gumę na stałe, czy jednak uważacie, że Breitling bez stali na nadgarstku to "pół zegarka"? Ja na razie nie czuję potrzeby zmiany, bo komfort tej gumy jest uzależniający próbował znaleść dział porównujący bransoletkę vs gumę ale nie mogłem więc tutaj pisze pozdrawiam tych to przeczytali miłego dzionka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, nononame napisał(-a):

PXL_20260404_060922454~2.jpg

Gratuluję. Już widzę kto go wziął z bazarku. I jak wrażenia?? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
11 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

Gratuluję. Już widzę kto go wziął z bazarku. I jak wrażenia?? 

W sklepie kupiłem. Dawno temu i z dużym upustem. Zegarek, który jest mocno niedoceniany. W sklepach z tym jubilerskim oświetleniem wskazówki i tarcza wyglądają beznadziejnie. Sądzę, że dla wielu osób może to być deal breaker. Ja też odrzucałem ten zegarek dopóki nie zobaczyłem go w sklepie z dużą witryną i światłem dziennym. Rodowane wskazówki zagrały. W połączniu z rewelacyjnym anty refleksem świetnie wyglądają w większości warunków oświetleniowych poza mocnym sztucznym światłem. Przy wieczornym bocznym oświetleniu wskazówki są zachwycające. Duży L2L wystrasza na papierze, ale w realu jest super. Wyprofilowanie uch jest bardzo dobre. Bransoleta jest cudna, a mikro regulacja w  locie jest moją ulubioną, ze wszystkich jakie miałem. To 42 mm, ale na ręce wygląda na mniejszy z powodu jasnego bezela. Żeby nie było tak kolorowo, to muszę powiedzieć, że uwierają mnie 2 rzeczy: waga kowadła i wysokość koperty. Mając 11 mm byłby genialny. Z tych powodów ciągłe się łamię czy iść w oczojebnego Colta 41mm, dyskretnego Navitimera/Aviatora 8 (tylko z datą) - w obu przypadkach brak regulacji bransolety w locie, a klamerka IMHO beznadziejna, ale mniejsza grubość, czy Superocean 42 z niebieskimi wskazówkami - nie podoba mi się poler na środkowych ogniwach bransolety, ale ma takie samo zapięcie jak mój Avenger. Tak, nie ma skrzydełek, nie ma polerowanych indeksów, ale to ciągle jest zegarek na który patrzy się niekoniecznie po to, żeby sprawdzić godzinę 😉 No i to jeden z ostatnich bez in-house'a, co jest sporym plusem. Chronografów nie lubię ze względu na grubość i zabałaganione tarcze, a awaryjne Kenissi w GMT odstraszają. Nowy mechanizm to jeszcze chyba trochę niewiadoma (nie śledzę). Tak więc nie wiem czy mieć czy sprzedać, bo w weekendy cieszy, ale po połowie dnia chętnie zmieniam na lżejszy i łatwiej wchodzący pod mankiet. Porównując z głośnym ostatnio HC od Longinesa, to wolałbym dopłacić za używkę Avengera, 

Edytowane przez nononame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Picy napisał(-a):

Od wczoraj emoji6.png
e68e027bdb0d78c8ebd67dc7ce65dc66.jpg

Klasa 🔥 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Melduje się w klubie ;) 

20260409_161555.jpg

20260408_151825.jpg

Fajny, niech się dobrze nosi!

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Melduje się w klubie ;) 

20260409_161555.jpg

20260408_151825.jpg

Z całej gamy B, Premiera nosiłbym najchętniej.

Gratulacje!

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Gratulacje, niech cieszy jak najdłużej emoji6.png

Dziękuję Piter 😊 jeszcze czeka mnie tylko odbiór omegi z serwisu ale to dopiero w czerwcu taki niestety wyznaczyli termin 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1776017264055.thumb.jpeg.fbdeee0f592133c5e8972d8cd1e3837d.jpeg

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi