Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
parigot

Klub Miłośników Zegarków Breitling

Recommended Posts

Panowie, jakby ktoś szukał AeroSpace Evo z ostatniego roku produkcji to zapraszam do kontaktu. 

IMG_4768.jpeg

Edited by pepepatryk

Niezmiennie

IMG_1270r.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

40 minut temu, michszy napisał(-a):

walczymy, ale chyba nie ma chemii 🤔

bc.jpg

Walcz, walcz bo to fajny zegarek, no ale ja trochę stronniczy jestem 😀

2 hours ago, michszy said:

walczymy, ale chyba nie ma chemii 🤔

bc.jpg

Z czym dokładnie walczysz w tym zegarku? Bardzo dobrze wyglada na Twoim nadgarstku. Świetne zdjęcie.

6 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Z czym dokładnie walczysz w tym zegarku?

No właśnie jest dla mnie zbyt taki "surowy". Stwierdzam, że chyba nie jestem fanem stalowych bezeli. Do tego przez jego wielkość sama tarcza wydaje mi się relatywnie mała. Więcej grzechów nie pamiętam 😉, no może jeszcze luma na indeksach powinna być bardziej bielsza i mniej zielona jak w avengerze.

1 hour ago, michszy said:

No właśnie jest dla mnie zbyt taki "surowy". Stwierdzam, że chyba nie jestem fanem stalowych bezeli. Do tego przez jego wielkość sama tarcza wydaje mi się relatywnie mała. Więcej grzechów nie pamiętam 😉, no może jeszcze luma na indeksach powinna być bardziej bielsza i mniej zielona jak w avengerze.

Wow teraz jak napisałeś to też to widzę! Nieźle to wypunktowałeś.

W dniu 18.09.2023 o 20:04, michszy napisał(-a):

Kiedyś Breitling kompletnie do mnie nie gadał, tylko Omega, aż do zakupu pierwszego Colta i ... wpadłem jak śliwka w kompot, potem miałem jeszcze kolejne dwa Colty, Aerospace EVO i dwa Avengery.

Pomiędzy tymi dwoma niby nie ma różnicy, ale jak się przypatrzeć, to są diametralnie różne. Tarcza, koronka, koperta, bransa, zapięcie, AVE wg mnie to półka wyżej.

Edited by tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

36 minut temu, meinard napisał(-a):

Miałem podobnie. Ja bardzo w Breitlingach lubię to, że mają tak komplementarną ofertę. 

Są i surowe toolwatche, i zegarki świecące się jak psu j*jca.

I własne mechanizmy, i modyfikacje ETY.

Automaty, manuale, kwarce.

Divery, piloty, eleganty - heritage, i współczesne.

Modele legendarne, okolicznościowe.

A przy tym marka ma jakieśtam zasługi w historii zegarmistrzostwa, nie ma (chyba...) niejasnych przemian własnościowych i cały czas utrzymuje względnie wysoki poziom wykonania i potrafi wypuszczać naprawdę ciekawe projekty. Co tu dużo mówić - lubię te Brajtki ;) 

W dziesiątkę!

walczymy, ale chyba nie ma chemii

bc.thumb.jpg.ff65c96b13bbc968a07383056b3b7570.jpg

To 41mm (od Jurka?)
Dla mnie świetny. Ale ja mam spaczenie na punkcie B.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

13 godzin temu, dudak napisał(-a):
To 41mm (od Jurka?)
Dla mnie świetny. Ale ja mam spaczenie na punkcie B.

Tak , fajna sztuka bo w tym stanie ciężko go dostać. U mnie poleci jednak na sprzedaż dalej, może komuś sprawi więcej frajdy. Ale z B nie rezygnuję, ostatnio z przed nosa uciekł mi śliczny superocean 42, dosłownie kilka minut się spóźniłem, ech...

20 godzin temu, tommly napisał(-a):
Pomiędzy tymi dwoma niby nie ma różnicy, ale jak się przypatrzeć, to są diametralnie różne. Tarcza, koronka, koperta, bransa, zapięcie, AVE wg mnie to półka wyżej.

Zgadzam się.

Edited by michszy

14 godzin temu, meinard napisał(-a):

Miałem podobnie. Ja bardzo w Breitlingach lubię to, że mają tak komplementarną ofertę. 

Są i surowe toolwatche, i zegarki świecące się jak psu j*jca.

I własne mechanizmy, i modyfikacje ETY.

Automaty, manuale, kwarce.

Divery, piloty, eleganty - heritage, i współczesne.

Modele legendarne, okolicznościowe.

A przy tym marka ma jakieśtam zasługi w historii zegarmistrzostwa, nie ma (chyba...) niejasnych przemian własnościowych i cały czas utrzymuje względnie wysoki poziom wykonania i potrafi wypuszczać naprawdę ciekawe projekty. Co tu dużo mówić - lubię te Brajtki ;) 

spacer.png

Zgrabna i udana charakterystyka marki. Dla mnie atutem jest też to, że B nie jest tak powszechny jak np taka Omega.

Mój breitlingowy worldtimer. Jedyna rzecz, która mi tu nie pasuje, to ruchomy bezel włożony trochę na siłę. Poza tym bardzo przyjemny, solidny sikor. Chyba jeden z niewielu worldtimerów w historii marki, sprawdzałem teraz na stronie, nie znalazłem żadnego w ofercie. 7a4526f432c7729610e9be4d4f95c12c.jpg

Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

Zapraszam do udziału w ankiecie

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem