Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Zegarki klubowe , forumowe etc

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde, Piotr, piszesz to na poważnie?

Sądzę, że dla jaj. Jedyne jakie będą mieli panowie w stowarzyszeniu, to te, które teraz zrobił Piotr Ratyński :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, Piotr, piszesz to na poważnie? Przecież to samo można powiedzieć w zasadzie o wszystkich markach, o których pisze się na tym Forum. Ja akurat fanem Gerlacha się nie stanę, bo wbrew temu, co piszą tu Koledzy o "full customie", to Fundacja, w toku tworzenia D303, pokazała, że ma jednak istotne ograniczenia. Ale bez przesady, nie nazywajmy dawania upustu osobistym animozjom merytoryką.

Kurde rafi, a czy ja gdzieś napisałem, że tak nie jest? Tyle tylko, że tu żadni inni fani się nie buzują tylko fani Gerlacha.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I akwizytorzy. I akwizytorzy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że dla jaj. Jedyne jakie będą mieli panowie w stowarzyszeniu, to te, które teraz zrobił Piotr Ratyński :lol: :lol: :lol:

Jedyne co mi przychodzi na myśl, to takie stare powiedzenie, ze najgłośniej to człowiek wydziera się w pieluchach, a potem zdecydowanie spuszcza a tonu. Jednak nie wszyscy widocznie z tych pieluch wyrastają. :D

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba, czasem mają długą brodę, która im pod tą pieluchę wpełza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyny skutek tego, że by tu nie było niektórych userów z CW (Ciebie akurat do nich nie zaliczam), to byłby tylko ogólny spokój oraz porządek i nic więcej. Trzeba zrozumieć i pogodzić się z tym, że forum ma teraz właściciela, a logo forum jest zastrzeżone i nie każdy może je sobie wykorzystywać jak chce. Jak komuś to nie odpowiada, to droga wolna, są przecież inne fora.

Dziękuję za wyróżnienie, ale jestem czynnym użytkownikiem CW i nie będę się z tym ukrywał :)

Naprawdę myślisz, że całe te awantury powstają dla kaprysu użytkowników CW ? Że przychodzimy tu tylko po to, żeby siać ferment i zamieszanie ?

Piotrze, zaczynałem od tego forum. Ale dopiero po jakimś czasie zauważyłem, co znaczy komercja, a co miłośnicy :)

Zawsze pojawia się problem, gdy jedna ze stron wytknie coś drugiej. A to nie jest przyczyna, tylko skutek B)

Możesz się ze mną nie zgodzić, ale na CW są użytkownicy bardziej świadomi co jest co, czego chcą i czego mogą oczekiwać.

I to jest też problemem, nie jesteśmy jak potulne baranki, które wszystko podane przyjmują za pewnik.

Natomiast, bez urazy, wspominając że jakby nie było tu użytkowników CW byłby spokój, odnoszę wrażenie, że zależy Wam na userach, którym podajecie coś na tacy, oni to akceptują i wszyscy są zadowoleni.

Ale trzeba zachować choć trochę obiektywizmu.

Ja rozumiem, że Stowarzyszenie musi nieć pieniądze na działalność. Ale zachowania niektórych są poniżej bycia miłośnikiem .

I to jest smutne, dla tych świadomych, a preferowane i popierane przez Was...

Generalnie temat rzeka, można godzinami o swoich racjach...

Jak napisałem wcześniej, poczekajmy do poniedziałku.

Mam nadzieję, że Pan Darek rozwieje wszelkie wątpliwości.

pozdrawiam

edit:

Tyle tylko, że tu żadni inni fani się nie buzują tylko fani Gerlacha.

Piotrze, bardziej chodzi o różne traktowanie ludzi. A niestety na plus dla Was są ci, którzy płacą...reszta be. Pomimo tego, co robią. Dla ludzi.

A że padło G.Gerlach...to o Nich mówimy.

pozdrawiam

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

@Hendix89

Naprawdę na początku zrozumiałem Twoje uniesienie się i to, że Cię poniosło trochę. Ale mimo tego, że kilka osób na spokojnie zwróciło Ci uwage, że nie warto bo to niepotrzebnie podkręca ciśnienie (akurat nie w przypadku Piotra R. , bo on się nie unosi) Ty sam się nakręcasz.

W tej chwili gdybym był moderatorem, to wstrzymałbym temat do poniedziałku, i odblokował w momencie zamieszczenia stanowiska Zarządu Stowarzyszenia.

I dla Twojej informacji (bo pewnie zaraz będziesz wysnuwał podejrzenia) nie jestem dystrybutorem żadnej marki, nie należę do Stowarzyszenia i od jakiegoś czasu mam konto na CW (chociaż mało się udzielam póki co), a Gerlacha traktuje tak samo jak  każdą inną markę zegarkową.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co mi przychodzi na myśl, to takie stare powiedzenie, ze najgłośniej to człowiek wydziera się w pieluchach, a potem zdecydowanie spuszcza a tonu.

Nie musze pisać do zarządu o zezwolenie?

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szajmon, nie psuj mi zabawy. Skoro forum jest na poziomie szamba, to utrzymujmy ten poziom. Przecież zatwardziałym kiziorom to nie przeszkadza. Kochają to swoje bagno za to, że mają wszechwiedzącego bossa, który wie, kto z kim ma jaką umowę, kto jest czyim AKWIZYTOREM, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze Ratyński, odpowiesz na pytanie Kyle'a skierowane do ciebie? Bardzo ciekawi mnie odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musze pisać do zarządu o zezwolenie?

Ooo... tutaj boli.

Szajmon, nie psuj mi zabawy. Skoro forum jest na poziomie szamba, to utrzymujmy ten poziom. Przecież zatwardziałym kiziorom to nie przeszkadza. Kochają to swoje bagno za to, że mają wszechwiedzącego bossa, który wie, kto z kim ma jaką umowę, kto jest czyim AKWIZYTOREM, itp.

A kto cię prosił, żebyś właził do tego bagna, chinimini nie wystarcza, za małe czy co?

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze Ratyński, odpowiesz na pytanie Kyle'a skierowane do ciebie? Bardzo ciekawi mnie odpowiedź.

W prawym górnym rogu każdego posta jest numerek, który skopiowany daje linka, podaj linka do tego postu Kyle'a o który Tobie chodzi, bo ja juz nie mam czasu na poszukiwania.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy piszesz to żeby wstrzynać awantury, czy weszło ci to w krew z CW, bo tam taki język to domena. W każdym razie skoro dla Ciebie to forum szambo, to co tu jeszcze robisz??? Zabieraj zabwki razem z tym gerlachem i spadaj na CW. Tam prowadź akwizycje, nie w szambie!

Przegiąłeś.

Wstrzynasz od poczatku awantury, choć Darek wyraźnie napisał, że nowe zasady nie działają wstecz.. A nowe zasady mają być miedzy innymi po to , żeby ktoś ze smarkami pod nosem nie zbierał pod dobrym imieniem Klubu od ludzi kasy...

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze, a jeszcze z ciekawości.

Czy ktokolwiek przy jakimkolwiek projekcie G.G. wykorzystał w jakikolwiek sposób logo, znak firmowy KMZiZ ?

Bo coś wspomniałeś, a nie wiem o co chodzi...

pozdrawiam

ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

logo forum jest zastrzeżone i nie każdy może je sobie wykorzystywać jak chce.

to jest "oczywista oczywistość", że posłużę się klasykiem ;) Nikt przecież nie ma zamiaru wykorzystywać tego w projektach. Nie rozumiem w jakim kontekście to podnosisz? Czy kiedykolwiek wykonano jakiś projekt z użyciem logo/nazwy bez zgody właściciela KMZiZ? Nie przypominam sobie :rolleyes:

EDIT: widzę, że podobne pytanie już padło wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze, a proszę bardzo: post numer 120.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

To ja pomogę, bo widze że chyba trzeba.

post 120 z pytaniem

Chociaz moim zdaniem jest to trochę bez sensu trochę, bo odpowiedź juz jest w następnych postach.

Podobno 70% ludzi nie rozumie tego co czyta. ale najgorsi są ci co nie czytają to co jest napisane, tylko to co uważają ze jest napisane.

Powtórzę jeszcze raz dla nich:

Fundacja G. Gerlach nie działa oficjalnie na tym forum bo nie musi, działają za nią osoby niezależne.

Gdzie tu jest napisane, że ktoś jest "niezależnym przedstawicielem"? Po prostu uważam , że gdybym ja był na miejscu Gerlacha to tez bym się tu nie udzielał mając takich niezależnych fanów, którzy robią robotę za mnie... i tyle.

Użytkownik rafi dnia 23 maj 2012 - 21:21 napisał

Kurde, Piotr, piszesz to na poważnie? Przecież to samo można powiedzieć w zasadzie o wszystkich markach, o których pisze się na tym Forum. Ja akurat fanem Gerlacha się nie stanę, bo wbrew temu, co piszą tu Koledzy o "full customie", to Fundacja, w toku tworzenia D303, pokazała, że ma jednak istotne ograniczenia. Ale bez przesady, nie nazywajmy dawania upustu osobistym animozjom merytoryką.

Kurde rafi, a czy ja gdzieś napisałem, że tak nie jest? Tyle tylko, że tu żadni inni fani się nie buzują tylko fani Gerlacha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze, a jeszcze z ciekawości.

Czy ktokolwiek przy jakimkolwiek projekcie G.G. wykorzystał w jakikolwiek sposób logo, znak firmowy KMZiZ ?

Bo coś wspomniałeś, a nie wiem o co chodzi...

pozdrawiam

Oj dago, przecież ja odpowiadałem na Twoje pytanie, a tam nie było mowy o projektach GG, tylko ogólne o forum i userach, a mówiąc o zastrzeżonym logo miałem na myśli inicjatywy typu zegarek klubowy czy forumowy, które to rozmnożyły się jak grzyby po deszczu, że aż trudno się w tym połapać. A na używanie logo klubu, na zegarkach, kubkach czy innych gadżetach musi być zgoda zarządu.

Chorwat myślę, że Tobie tez wystarczy ta odpowiedź.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj dago, przecież ja odpowiadałem na Twoje pytanie, a tam nie było mowy o projektach GG, tylko ogólne o forum i userach, a mówiąc o zastrzeżonym logo miałem na myśli inicjatywy typu zegarek klubowy czy forumowy, które to rozmnożyły się jak grzyby po deszczu, że aż trudno się w tym połapać. A na używanie logo klubu, na zegarkach, kubkach czy innych gadżetach musi być zgoda zarządu.

Chorwat myślę, że Tobie tez wystarczy ta odpowiedź.

Tak, wystarczy. Cieszę się też z faktu, że jestem w stanie "połapać się" w całym gąszczu klubowych/forumowych zegarków, które da się zliczyć na palcach jednej ręki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę wybaczyć nieprecyzyjne przytoczenie pańskich słów. Niemniej "działają za nią" (cytat teraz mam nadzieję wierny) oznacza, że działają w jakiś sposób w jej imieniu/na jej rzecz (co w gruncie rzeczy oznacza przedstawicielstwo), więc ponownie zapytuję czy "działam za Orisa" i pozostałych?

skądinąd wstęp pana posta tyleż zbędny (ja nie użyłem żadnego argumentu ad personam) co nietrafny (sam pan użył określonego zwrotu nie będąc chyba świadom jego kontekstu znaczeniowego)

Cytat może i zbędny, ale zainspirowany wypowiedzią

http://zegarkiclub.p...post__p__813261

też moim zdaniem zbledną.

A do meritum, znowu dajesz mojej wypowiedzi znaczenie, które wydaje się Tobie, że ona ma. Nigdzie, nie napisałem że ktoś działa w czyimś imieniu, powtarzam to jeszcze raz, a to że ktoś działa za kogoś, to jeszcze nie znaczy, że jest przez tego kogoś sterowany, czy działa w jego imieniu. Natomiast każde pisanie pozytywów jest to oczywiste działanie na tego kogoś rzecz.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstrzynasz od poczatku awantury, choć Darek wyraźnie napisał, że nowe zasady nie działają wstecz..

ileż razy można pisać... nie chodzi teraz o działanie wstecz (rzecz jest bezdyskusyjna), tylko nieprawdziwe twierdzenia o:

1. jakoby komercyjnej działalności niektórych userów

2. domniemanego wykorzystywania forum jako platformy dystrybucyjnej przez fundację

oczywiście jak zwykle pojawiły się kwestie poboczne, ale te dwie powyższe wywołały dyskusję a nie zostały rozstrzygnięte, przede wszystkim zarzuty ze strony było nie było prominentnego przedstawiciela władz stowarzyszenia nie zostały poparte żadnymi sensownymi dowodami)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to że ktoś działa za kogoś, to jeszcze nie znaczy, że jest przez tego kogoś sterowany, czy działa w jego imieniu. Natomiast każde pisanie pozytywów jest to oczywiste działanie na tego kogoś rzecz.

szkoda tylko, że kontekst znaczeniowy użytych słów "za kogoś" jest odmienny, niż pan uważa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wystarczy. Cieszę się też z faktu, że jestem w stanie "połapać się" w całym gąszczu klubowych/forumowych zegarków, które da się zliczyć na palcach jednej ręki :)

Żeby zegarek klubowy miał jakieś nobilitujące znaczenie, to musi to być zegarek szczególny i rozpoznawalny z daleka, a nie "gąszcz" zergarków które trzeba liczyć na palcach reki. A tak jak jest to najcześciej zegarkiem klubowym jest zainteresowana ta garstka ludzi która zainicjowała jego powstanie, a reszta nawet nie wie o co chodzi.

szkoda tylko, że kontekst znaczeniowy użytych słów "za kogoś" jest odmienny, niż pan uważa

To znaczy jaki?

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,przecież tu "ktoś" rzucił potwarz i teraz na siłę i bez logiki usiłuje sklecić do tego jakąś teorię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Piotr Ratyński' timestamp='1337805432' post='813672

To znaczy jaki?

"za kogoś" to znaczy "w jego miejsce", czyli bycie reprezentantem tego kogoś, w szczególności jego interesów. Każda pozytywna recenzja na forum, każde wyrazy zachwytu nowym nabytkiem to PR na rzecz danej marki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.