Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

OSTATECZNA ANKIETA ! - Zegarek Klubowy 2012

Ostatnie starcie 3 wersji kolorystycznych  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

sqale swieca niezle...widzialem fotki w sieci. jesli beda standardowe wskazowki to lma bedzie zielona jesli customowe te srebrne to wtedy moze uda sie z niebieską..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to słabo wygląda z tymi pomarańczowymi wskazówkami. Takie na siłę dodania mu odrobiny ekstrawagancji. Ja głosowałem na 2 ale ta 2 z ankiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że bransolety nie będzie tylko mesh ?

Miała być ale nie będzie...bo prototypy ktore otrzymalo Squale nie spelnili norm jakosciowych. Bedzie jedynie guma lub mesh do wyboru. Moim zdaniem ten zegarek najlepiej sie prezentuje jednak na meshu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mesh spoko.szkoda ze do wyboru...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco- orientacyjnie na kiedy planujesz zakończenie ankiety ?( bez wzgledu na to czy się zbierze wymagana liczba chenych czy też nie); nie bdziemy chyba wisieli w "czasoprzestrzeni" nieustannie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak koledzy, ale ja chciałbym zamówić i mesch'a i gumę. Czy jest możliwa taka opcja?

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze mesh i guma beda w takiej samej cenie? Czy moze juz sie robi gradacja cen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze mesh i guma beda w takiej samej cenie? Czy moze juz sie robi gradacja cen?

Nie no naturalnie mesh jest droższy...ale może wynegocjuje dla nas zestaw guma i mesh juz w cenie.

Nie zaprzątajcie sobie tym na razie głowy :)

Ankieta powisi jeszcze max 1-2 tygodnie a potem zadecyduje co zrobić....moze bedzie tak jak wczesniej pisalem pomysł z pre-order Jesli zainteresowanie bedzie takie blade jak teraz to moge przenieść takze projekt na zagraniczne forum. Za duzo czasu poświeciłem aby tej fajnej limitki nie zrobic...a mam nosa ze wyjdzie z tego super zegarek. Ja ktory zwykle szybko nudze sie zegarkami wciaz jestem nim podniecony.....nie wiem w sumie dlaczego....ale kreca mnie takie vintage klimaty :)..uwielbiam nakladane indeksy i te stare kanciaste koperty z jajami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ankieta powisi jeszcze max 1-2 tygodnie a potem zadecyduje co zrobić....moze bedzie tak jak wczesniej pisalem pomysł z pre-order Jesli zainteresowanie bedzie takie blade jak teraz to moge przenieść takze projekt na zagraniczne forum. Za duzo czasu poświeciłem aby tej fajnej limitki nie zrobic...a mam nosa ze wyjdzie z tego super zegarek. Ja ktory zwykle szybko nudze sie zegarkami wciaz jestem nim podniecony.....nie wiem w sumie dlaczego....ale kreca mnie takie vintage klimaty :)..uwielbiam nakladane indeksy i te stare kanciaste koperty z jajami :)

Dobrze prawisz...

Im więcej z vintage tym lepiej, ja jestem w stanie i 5k dać byle by był to zegarek, który da mi pełna satysfakcje.

Dla mnie prawdziwy vintage to taki zegarek, który posiada:

1. Nakładane indeksy - idealnie jak by były kwadratowe wygląda to obłędnie!

2. Wspomniana przez Ciebie koperta

3. Tryt! (wiem, wiem - nie będzie go)

4. mesh! Sorry ale guma do vintage pasuje jak pięść do nosa

5. Na sekundniku zamiast okrągłego "czegoś" to zamienić na kwadratowe

6. Wspomniany smaczek w postaci innego koloru wskazówki minutowej

7. Szlif słoneczny

8. szafir z AR (to akurat jest dodatek ze współczesności niż z vintage)

I mamy zegarek perfekcyjny w każdym calu, za który mogę dać i 2x wspomniana cena.

Bardzo bym chciał, żeby wyszedł zegarek niebanalny - nie upodobniający się do Rolexa (bleee) tylko nowoczesny zegarek oddający klimat tamtych lat!

No to sobie pomarzyłem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olaboga, prosze, nie przesadzajmy z cena za zegarek. Trzymajmy sie pierwotnej wersji 2,6 k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze prawisz...Im więcej z vintage tym lepiej, ja jestem w stanie i 5k dać byle by był to zegarek, który da mi pełna satysfakcje.Dla mnie prawdziwy vintage to taki zegarek, który posiada:1. Nakładane indeksy - idealnie jak by były kwadratowe wygląda to obłędnie!2. Wspomniana przez Ciebie koperta3. Tryt! (wiem, wiem - nie będzie go)4. mesh! Sorry ale guma do vintage pasuje jak pięść do nosa5. Na sekundniku zamiast okrągłego "czegoś" to zamienić na kwadratowe6. Wspomniany smaczek w postaci innego koloru wskazówki minutowej7. Szlif słoneczny8. szafir z AR (to akurat jest dodatek ze współczesności niż z vintage)I mamy zegarek perfekcyjny w każdym calu, za który mogę dać i 2x wspomniana cena.Bardzo bym chciał, żeby wyszedł zegarek niebanalny - nie upodobniający się do Rolexa (bleee) tylko nowoczesny zegarek oddający klimat tamtych lat!No to sobie pomarzyłem :P

Dobrze prawisz.POLAĆ MU!!!

jak nie tryt to rożne kolory luminovy.wiem wiem ale po ciemku i tak nie widać ze to vintage :) a za to ile radości ze świecenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"ale kreca mnie takie vintage klimaty :)..uwielbiam nakladane indeksy i te stare kanciaste koperty z jajami :)"

...mam to samo- "niegdysiejsze" koperty, wzornictwo jest naprawdę lepsze niż dzisiejsze.

a projekt TRZEBA dociągnąć do końca- może dzięki tym 33 osobom , które zagłosowały na różne wersje da się wypracować kompromis?

ja jestem otwarty na ustępstwa- oczywiście rozsądkowe ( czyt. kolorystyka bez "misz-maszu).

marco- może dobrze byłoby podać cenę w euro a nie w zl? bedzie prosciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja także jestem za tym by udało się dociągnąć do końca, nie lubię pół środków dlatego chce by wyszło coś fajnego z klimatem. Jeśli będziemy "ciąć" na wydatkach to wyjdzie kolejny nudny zegarek - może warto zaszaleć i podnieść budżet?

Pomysł z wrzuceniem tematu na forum zagraniczne - super.

Niech będzie to zegarek vintage, z fajnymi detalami i z "jajami" a nie wykastrowane Seiko Sumo + Bieda Rolex.

A niestety widzę tendencję, że sporo osób chyba właśnie zegarka, który będzie do czegoś podobny :(

Jak mawiał klasyk - nie idźcie tą drogą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie ja myślę, że tu są sami pasjonaci, a nie ludzie szukający czegoś podobnego do czegoś :) i dlatego jest taki mały odzew.ja brałem udział w projekcie 2011 Glycine.na początku miało być odważnie i kolorowo.wyszło stonowanie i szaro-buro.zegarek jest ładny ale nie tego oczekiwałem więc pod koniec się wycofałem.tu mam nadzieję, że doprowadzimy wszystko do końca.fundusze są, chęci są więc szansa chyba jest :)

też jestem za tym żeby ewentualnie zwiększyć cenę jeśli tego projekt będzie wymagał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie musze dodac cos od siebie - jezeli cena za projekt bedzie wyzsza 10-12%, odpadam. Pulap cenowy by mnie pokonal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja liczę na to, że wyjdzie z projektu zegarek z własnym charakterem. Jeśli zegarek ma być kopią designu innych zegarków to ja odpadam nawet jeśli miało by to kosztować 1500zł. Jeśli będzie to coś wyjątkowego to mogę bez problemu dać i 6000zł.

Jesteśmy na etapie gdzie możemy się pokusić o zmiany...

Fajnie wygląda np. takie squale:

BlueSquale8.jpg

Ten fiolet jest obłędny!

Do tego kwadratowe indeksy, tryt 2 kolorowy i jako pierwszy się zgłaszam :)

Może bezel w innym kolorze np. drewna?

I mamy zegar, ktory kladzie cala reszte na lopaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chodzi o budżet to nie przesadzajmy....trzymajmy się wcześniejszych ustaleń- w tej kwocie jak widać też możemy osiągnąć coś fajnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gniewko....nie wiem jak masz na imię...wiec po niku :)

Jestes z tematem oswojony od dobrych kilku tygodni...i widac nie wiesz na jakim etapie jestesmy :D Nie będzie innych indeksow niz te ktore sa na wizualizacjach, nie bedzie innej koperty, nie bedzie juz innych wersji kolorystycznych niż te trzy które z mozołem przeszły poprzednią ankiete i uzyskaly najwieksze poparcie. Inna koperta....to inny zegarek !!! inny model !!! inne indeksy to kolejna customowa rzecz i kolejna doplata....w ten sposob bysmy nigdy nic nei zrobili...gdyby co chwila ktos wyskakiwal z cudownymi pomyslami....a moze dodajmy to a moze tamto....to nie ejst zegarek zrob to sam gdzie Pan Heniek wszystko wystruga z drewna....i wszystko zależy tylko od naostrzenia dłuta :)

Obecny kształt zegarka to wynikowa wielu uzgodnionych spraw....kosztów/ czasu realizacji/ dostepnosci komponentow itd.

Przy limitacji 100sztuk a najlepiej 300 sztuk ( minmimum dla zamówienia nowej koperty z fabryki szwajcaria/niemcy) moglibysmy sobie nawet wlasna koperte zaprojektować!! ale nie ma szans znalezc na tym forum 300 osob ktore kupią ten sam limitowany zegarek gusta są zbyt rozbieżne.

Szykuję projekt zegarka forumowego ( nie klubowca) limitacja 80-100sztuk...mam nawet juz zapewnienie fabryki ze zrobią...chodz boje sie trochę o jej reputacje bo to chinska fabryka... bedzie to zegarek zaprojektowany od zera...a jednoczesnie mocno inspirowany pewnym innym zegarkiem. Cena bedzie max 1000zl....ale zegarek z zupelnie innej bajki....nie wiem czy cos z tego wyjdzie :) ...oczywiscie trzeba sie liczyc z tym ze nie bedzie tak dobrze wykonany jak Squale....no niestety Panowie...mała limitacja tylko produkcja w Chinach...i to w nie tych najbardziej renomowanych fabrykach chinskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szykuję projekt zegarka forumowego ( nie klubowca) limitacja 80-100sztuk...mam nawet juz zapewnienie fabryki ze zrobią...chodz boje sie trochę o jej reputacje bo to chinska fabryka... bedzie to zegarek zaprojektowany od zera...a jednoczesnie mocno inspirowany pewnym innym zegarkiem. Cena bedzie max 1000zl....ale zegarek z zupelnie innej bajki....nie wiem czy cos z tego wyjdzie :) ...oczywiscie trzeba sie liczyc z tym ze nie bedzie tak dobrze wykonany jak Squale....no niestety Panowie...mała limitacja tylko produkcja w Chinach...i to w nie tych najbardziej renomowanych fabrykach chinskich.

:o:blink::huh::unsure:

Jak nic idzie koniec świata! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:o:blink::huh::unsure:

Jak nic idzie koniec świata! :lol:

Nie. To tylko idzie koniec dla Europy :)

Co Cie dziwi w tym pomysle ??? Bedzie tani zegarek do tyrania o fajnym ''retro'' designie...o ile w ogole wypali i bede mial czas sie tym zajmowac...

nie...nie będzie to żadna podróba :) niektórzy tak rozumują ''inspirację''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednym słowem nuda...

A miało być tak pięknie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QuadrifoglioVerde

Mnie to nie przeszkadza, ale zawsze ze słowem "czajna" wiązała się jakoś taka mało przyjemna atmosfera, no ale 3mam kciuki bo full custom to zawsze fajna sprawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowałem na nr2

Jak będzie niebieski to się piszę.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka pytań.

Czy Squale może zaoferować w dobrej cenie normalne bezele? Tj. Biorę zegarek klubowy i dokupuję bezel będący w ich ofercie?

Czy możliwa jest drobna zmiana elementów w zależności od preferencji klienta. Tj. Biorę niebieski ale z pomarańczową wskazówką minutową?

I moja propozycja i pytanie odnośnie tarczy i nazwy zegarka. Czy firma może zamiast nazwy Squale tej górnej własnym fontem (tym fajnym) machnąć nam naszą nazwę np. Torpeda?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.