Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze przymiarki. Traktujcie to jako szkic bo wersja ostateczna może być bardziej zaawansowana wzorniczo.

dekiel01.jpg

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się bardzo podoba :) ...dobrze pomyślany "efekt ruchu" śruby :)

Aaaaa...numeru limitacji brakuje :D ?! Można go wcisnąć zamiast 50 ATMOS , Bo szkoda by było zaburzać purystykę samego śmigiełka.

Uda mu się wykonać także projekt 3D ?? taki obrazujący jak to bedzie sie prezentować na nie jednolitej płaszczyźnie dekla ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitacja będzie na próbę wrzucona w okręgu wewnątrz śruby wraz ze skrótem KMZIZ. Nie wiem czy kolega siedzi w programach 3D zapytam. Generalnie pracuje jeszcze nad kolejnym szkicem trochę bardziej rewolucyjnym. Oczywiście font i układ napisów w zaprezentowanym projekcie pozostaje otwarty.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitacja będzie na próbę wrzucona w okręgu wewnątrz śruby wraz ze skrótem KMZIZ. Nie wiem czy kolega siedzi w programach 3D zapytam. Generalnie pracuje jeszcze nad kolejnym szkicem trochę bardziej rewolucyjnym. Oczywiście font i układ napisów w zaprezentowanym projekcie pozostaje otwarty.

Co do fontu i układu napisów nie mam nic do zarzucenia....jest neutralny i chyba dobrze, że taki. Pamiętaj proszę, że na grafikę mamy tylko 2 cm średnicy koła !! a Ty myślisz jeszcze o wpisaniu napisów w koło ośki śruby ??? to nie będzie w ogóle widoczne :) i moim zdaniem schrzani nam całą fajną grafikę...tak mi się wydaje oczywiście :D . Dobrze jest aby przygotować projekt w rozmiarze 1:1....takim jak będzie realnie na zegarku....to dużo powie czy coś jest wystarczająco czytelne czy też nie ;)

Ale śruba wyszła mu super....jak dla mnie nie trzeba nic zmieniać w samej grafice.

Moje pierwsze skojarzenie grafiki było takie :D ..ale ja jestem zboczony na punkcie Kraftwerk także wszystko mi się kojarzy :)

0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje. Nie ma co pchać napisów na śrubę.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super! warto bylo poczekac. aha, drobiazg, male "i" w KMZiZ".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostateczny wygląd zegarka ( Napisy na tarczy będą białe datownik także, sorry za zmasakrowanie napisu Professional :D oczywiscie będzie w wersji produkcyjnej równiutki.., natomiast cyfry an bezelu delikatnie szare ) projekt dekla ma być uzupełniony jeszcze o numer limitacji...trzeba poczekać ok tygodnia ):

squalepolishLE_zps12b65292.png

dekiel01_zps61d914e4.jpg

Informuję, że grafiki te dziś posłałem do Managera Squale ...a ten posłał do fabryki na ostateczną wycenę.

Także przyśpieszamy.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy klubowy bedzie mial inny odcien niebieskiego niz seryjnie produkowany?

Squale2002Blue6L.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inny, jaśniejszy...bardziej ciepły...wzorowany na tym użytym w Nomos Zurich Blaugold no i wewnętrzny ring w naszym zegarku bedzie na lustro...lepiej to się będzie prezentować :) ...nie będzie takze tej przerwy ( pierscienia ) pomiedzy wkladem bezela a tarczą ktory powoduje optycznie zmniejszenie tarczy.

Nooo ogólnie powiem wam że jak manager zobaczył naszą wizualkę to był bardzo zadowolony i powiedział ze jest pewien ze bedzie jeszcze duzo lepiej niz na fotkach :) ..generalnie podoba mu sie nasz projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest piękny !! Gratuluje projektu !

Nie mieszając ciekawe jak by wyglądał zielony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Szczerze kibicuję, projekt zapowiada się naprawdę ciekawie i zwrócenie się w kierunku tej marki jest dla mnie strzałem w dziesiątke. Przypuszczam, że zegarki będą dobrze trzymać cenę bo mają coś co naprawdę wyróznia je na tle pozostałych diver'ów. Super :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwuję ten projekt od początku i ściskam mocno kciuki za ten zegarek. Bardzo się cieszę że wszystko idzie w "dobrym" kierunku - zaczynam poważnie brać pod uwagę zakup tego zegarka :) (oczywiście wersja na meshu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie, finał (zegarki na nadgarstkach) jest realny jeszcze w tym roku?

Edit : Norbert, nie Ty jeden o tym myślisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy na meshu ? ;)

To znaczy, że na bransolecie typu mesh ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- mam nadzieję, że koperta nie będzie tak wypolerowana, że będzie rysować się od patrzenia

- na wewnętrznym ringu/pierścieniu pod szkłem przydałby się jakiś dyskretny, inspirujący napis jak w Rolex zwłaszcza, że dekiel ma małą powierzchnię

- sugeruję i proszę nie mieszać napisów polskich z angielskimi w kierunku angielskich

kilka limitek powstało z polskimi i sporo przepychanek było w takiej kwestii

poza tym też myślę o tym o czym myślą koledzy wyżej wink.gif (powtarzam się)

ale to dopiero po oficjalnej deklaracji producenta z obostrzeniami w przypadku niewywiązania się (np zwrot dwukrotności zaliczki)

tyle cyrków już było w tej kwestii a jeden znowu ma miejsce w wątku pobocznym - udało się jednak w nim nie uczestniczyć tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
- mam nadzieję, że koperta nie będzie tak wypolerowana, że będzie rysować się od patrzenia- na wewnętrznym ringu/pierścieniu pod szkłem przydałby się jakiś dyskretny, inspirujący napis jak w Rolex zwłaszcza, że dekiel ma małą powierzchnię- sugeruję i proszę nie mieszać napisów polskich z angielskimi w kierunku angielskichkilka limitek powstało z polskimi i sporo przepychanek było w takiej kwestiipoza tym też myślę o tym o czym myślą koledzy wyżej wink.gif (powtarzam się)ale to dopiero po oficjalnej deklaracji producenta z obostrzeniami w przypadku niewywiązania się (np zwrot dwukrotności zaliczki)tyle cyrków już było w tej kwestii a jeden znowu ma miejsce w wątku pobocznym - udało się jednak w nim nie uczestniczyć tongue.gif
Burns ....odpowiadam:

ad1 . BĘDZIE POLEROWANA...bo taka była w latach 70tych...a przypominam że jest to zegarek inspirowany modelami Squale z lat 70tych. Poza tym ja uważam polerowane koperty za dobrodziejstwo! fakt łatwiej łapią ryski...ale za to bardzo łatwo je przywrócić nawet samemu do stanu sklepowego. W przypadku kopert wykanczanych innymi technikami pozostaje tylko polerka w salonie za którą zapłacimy a efekt i tak często nie przypomina oryginału.

ad2. Squale to nie Rolex.....i nie a kasa....podrap się za uchem :P

ad3. Zabrzmiało jak groźba albo rozkaz konserwatora zabytków :) ...Tak chcieli uczestnicy projektu.... Po polsku jest tylko jeden zwrot....idąc Twoim tropem KMZIZ także musielibyśmy przetłumaczyć na angielski :)Ufam człowiekowi od Squale....ale to wszystko to świat zależności....on wydaje się wyjątkowo kontaktowym i pomocnym gościem ale pod nim są jeszcze fabryki, projektanci itd....Nie planujemy przeciągania projektu....ale gwarancji także każdy boi się dać....takie czasy....Co poradzisz ?? Możesz spróbować składać zegarki samemu w domu :) zobaczymy jak będzie z terminami :D

U mnie przewalania winy nie będzie...ja jestem jedynym prowadzącym projekt i kontaktem między producentem a Wami....z mojej strony gwarantuję pełny profesjonalizm...umiem przyznawać się do błędów...nie idę nigdy w zaparte...i staram się rozwiązywać problemy konstruktywnie i z uwzględnieniem ogólnie przyjętej sprawiedliwości. Dlatego wlasnie nie obiecuje na 100% że coś będzie w tym lub tym terminie....bo musiał bym to potem odszczekiwać.

Wstepne zapewnienia producenta były takie że na produkcję potrzebuje max 2 miesiące. To były zapewnienia sprzed 3 miesięcy. czekam na ostateczną wycenę i okreslenie przez fabrykę jaki jest planowany czas realizacji na chwilę obecną.

Zegarek będzie na bransolecie mesh czyli "metalowej plecionce" która jest historyczna... Gumy, paski każdy sobie dobierze odzielnie albo z oferty Squale albo na wolnym rynku.....Te zegarki jak Tool watche były noszone na paskach parcianych, meszach, gumach.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bedzie male "i" w KMZiZ? :rolleyes: wiem, ze to drobiazg. jestem za malym "i", zdajac sobie sprawe, ze wszystkie napisy sa zlozone kapitalikami. ale w skrocie nazwy Klubu lacznik "i" musi zostac zredukowany w stosunku do liter odpowiadajacych slowom "znaczacym".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że coś się rusza w tej sprawie. Czekam z niecierpliwością na nowe informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy nie bylo mowy o kolorowej lumie. moge zapytac czy jest taka mozliwosc ale jakos mi sie taka dyskoteka w zegarku. historyzującym nie podoba... to nie Sztejnhart

Małe "i" powinno sie pojawic w ostatecznej wersji dekla za ok tydzien wraz z umiejscowieniem numeru limitacji na deklu.

Czekam na info od Squale odnosnie wyceny... jak tylko cos bede wiedzial to tutaj napisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tylko wrócę do cywilizacji wrzucam poprawione projekty dekla. Będzie to zA ponad tydzien.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy zegarek będzie dostępny w sprzedaży i gdzie będzie można go kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy zegarek będzie dostępny w sprzedaży i gdzie będzie można go kupić ?

Nię będzie go można kupić...trzeba się zadeklarować przed procesem produkcyjnym. Niedługo ruszymy z przedpłatami 30% ...potem ok 2 miesięcy oczekiwania i gdy zegarki zostaną wyprodukowane wpłata pozostałej kwoty i odbiór/wysyłka zegarków.

Limitacja planowana na 30 sztuk...ale ostatnio mam bardzo dużo zapytań na PW zainteresowanych więc być może zwiększymy limitacje....to się jeszcze zobaczy. Zalezy nam na tym aby zegarki trafiły tylko do klubowiczów i były wyjątkowe i niepowtarzalne...i nigdy nie były dostepne na wolnym rynku...dzięki czmeu przy ewentualnej odsprzedazy będą miały sznase zyskiwać na wartości a nie tracić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.