Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

QuadrifoglioVerde

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012

Ankieta Finalny wygląd Zegarka klubowego 2012  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o głosowanie tylko osoby które głosowały w poprzedniej ankiecie na projekt nr2 ( granatowy ).

Jeśli ktoś wczesniej nie udzielał się a chce teraz wejść w projekt to proszę mi najpierw wysłać prywatną wiadomość !!

Zdjęcia poglądowe:

Squale EAGLE STAR z lat 70tych ( nieco jaśniejszy granatowy + pomarańczowy sekundnik):

0Fyl9.jpg

10981_077a-645x510.jpg

Squale MARGI z lat 70tych ( ciemny granat + srebrne wskazówki):

!BYF2fyQCGk~%24%28KGrHgoOKjgEjlLmZRFRBKfw%28kZ8eg~~_3.JPG

!BYF2kk!B2k~%24%28KGrHgoOKi4EjlLm%2c3Y5BKfw%28yUmZQ~~_3.JPG

NOMOS Zurich Blaugold...jako wzornik koloru niebieskiego:

Nomos+Zurich+Blaugold+blue+gold+%25281%2529.jpg

zuerich3.jpg

:)

"Czarny koń" zawodów...odcień zieleni zbliżony do Rolexa Suba ( wskazówki srebrne, oczywiscie szlif słoneczkowy i biale napisy ):

rolex-green-submariner-2010-1-thumb-450x450-8713.jpg

subgreen.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowane i jak widzę jako pierwszy :)

Niebieskie podobają mi się 2, eagle star i nomos najbardziej. Wskazówki to dla mnie dyskusja na trochę później - bo zależy od finalnej wersji koloru. W tym momencie głosuję na pomarańcz.

Co do zielonego to już wcześniej wyraziłem swoje zdanie. Podoba mi się- i jednoznacznie wolałbym zielony od niebieskiego. Kolor przedstawionego rolexa mi nawet pasuję ale zdecydowanie nie chciałbym czegoś co będzie kopią koloru. Rozumiem, że zakładamy szlif słoneczny co powinno rozwiązać ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zielonego to już wcześniej wyraziłem swoje zdanie. Podoba mi się- i jednoznacznie wolałbym zielony od niebieskiego. Kolor przedstawionego rolexa mi nawet pasuję ale zdecydowanie nie chciałbym czegoś co będzie kopią koloru. Rozumiem, że zakładamy szlif słoneczny co powinno rozwiązać ten problem.

Tak szlif słoneczny jest przesądzony. Osiagniecie takiej samej zieleni jak w Rolku graniczy z cudem....wiec kopią na pewno nie będzie...kolor będzie po prostu zbliżony...ja bym nawet optował za leciutko ciemniejszym...jeszcze bardziej dystyngowanym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz mój głos w tej sprawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój głos na:

1-srebrne

2-opcja 3

3-Nie

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo, że na razie kibicuję, a już nie uczestniczę czynnie, to poproszony o zagłosowanie oddałem takie głosy:

- wskazówki biało-pomarańczowe - Edit - także obojętne

- niebieski - obojętnie (bo tylko kibicuję :) )

zielony okropny, więc NIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Obie srebrne.

2. Odcień w kierunku Nomosa.

3. Zieleń mi nie pasuje.

4. Alleluja i do przodu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos oddany :)

1. Wskazówki biało-pomarańczowe

2. Odcień w typie Nomos

3. Z zielonego rezygnuje bo już mam zielony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z ustaleniami na priv. głosuję

1. obojętne

2. obojętne

3. nie

Jeszcze raz podkreślam, że chcę ten zegarek bez względu na efekt końcowy, wpłaty mogę dokonać teraz. Squele chodziło mi po głowie jakiś czas temu, a tu teraz taka szansa!

Jeżeli chodzi o odcień granatowego to po prostu nie jestem w stanie na ekranie odróżnić tych niuansów. Wskazówki są ok., czy takie czy takie. Za zielony dziękuję.

Proszę mnie przypadkiem nie wykopać z tego projektu!

EDYTA: Tzn. jak przejdzie zielony to też biorę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak go kupię :unsure: obojętne <_< obojętne na trójkę nie mam zielonego pojęcia co dać może czerwony :lol: daltonista jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glos poszedl na EagleStar,choc i Nomos jest dobrym wyborem. Wskazowki pom/bialy, a zielony... a czy chcialbym nurka dla lesnikow -kto wie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja głosowałem na wskazówki pomarańczowo białe i niebieską tarczę w stylu eagle star, choć nomos też jest OK. :)

UFO-ludzikom mówimy zdecydowane NIE!!!!!! :angry:

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poniedziałek kończę tą ankietę...wiec radzę głosować. Wiem, że jest jeszcze parę ''śpiących królewienek ''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koloru...to widać że Nomosowaty robi furrore. Mysle ze jak nam wyjdzie taki jak poniżej to także nikt nie będzie narzekał :)

249544596_pnwof-M.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tak, tak :)

Kolor jest kapitalny po prostu taki inny. Już nie mogę się doczekać jak wejdziemy w fazę realizacji zamówienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomęczyłem się w Inkspace...i wyszło mi takie coś :D

dekielfinal.png

Tak mniej więcej będzie wyglądał dekielek. Napisy będą w takiej formie jak widać....ale będą lepiej rozmieszczone i napis KMZIZ będzie nieco większą czcionką. Będę chciał osiągnąć efekt ruchu śruby okrętowej...nie wiem czy się uda :D ...jeśli ktoś potrafi to zapraszam do tworzenia :D ...przypominam caly dekielek ma 33mm, srodkowa czesc ma 20mm. Napisy moga byc poza środkowym polem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezle Ci to wyszlo QuadrifoglioVerde. Szykuje sie calkiem fajny dekielek. Osobiscie zastanawialbym sie nad efektem ruchu. Jesli mialby byc, to chyba by trzeba bylo wstawic jakas oske w te dziurke w srodku sruby. Poruszajaca sie sruba z dziurka w srodku nie ma sensu.

Z napisami odszedlbym troche od centrum na zewnatrz. Rozwazalbym nieco wieksza czcionke. Tak ciut ciut wielsza.

Jesli kreseczki pomiedzy slowami to nie wiem czy nie warto dac je wszedzie, rezygnujac z tego, ze ktores ze slow (saphire crystal) jest niejako pierwszym, a ktores ostatnim (2012). Niech beda "w kolko". Unikalbym tez pojedynczych kreseczek pomiedzy slowami, bo one zaczynaja pelnic role lacznika (myslnika) i tym samym troche sie to kloci z wieloma kreseczkami po bokach "KMZIZ". No ale tego nie jestem pewien --- glosno mysle :rolleyes:.

Czy nie warto rozwazyc malego "i" w skorocie nazwy klubu, czyli KMZiZ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witek w 100% trafne uwagi. Moj projekt jest czysto amatorski. Profesjonalisci to odpowiednio zestroją. Jasne sruba bedzie miala oske... to zdjecie to zwykla przeklejanka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Efekt ruchu uzyskamy po przez dodanie kilku falek symbolizujących zawirowanie wody. Przydała by się wprawna ręka jakiegoś grafika co by nałożył to na dekielek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Efekt ruchu uzyskamy po przez dodanie kilku falek symbolizujących zawirowanie wody. Przydała by się wprawna ręka jakiegoś grafika co by nałożył to na dekielek.

Spokojnie. Mój człowiek już się bierze do roboty. Za kilka tygodni wkleję gotowe projekty do wyboru.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie się domyka a ja mam jeszcze takie pytanie...

Jak wygląda sprawa z superluminovą? Będzie w jednym kolorze czy można zrobić kompozycję 2 kolorową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie się domyka a ja mam jeszcze takie pytanie...

Jak wygląda sprawa z superluminovą? Będzie w jednym kolorze czy można zrobić kompozycję 2 kolorową?

Zapytać mogę..nie zaszkodzi.

Na naszych wizualizacjach dolne napisy na tarczy ( te nad rekinkiem) są błędne...są od wersji 100 Atm :D . W naszej będzie nad rekinkiem napis 50 Atmos a pod rekinkiem..albo także nad nim napis PROFESSIONAL, który myślę że fajnie było by także zrobić w kolorze pomarańczowym ( taki malutki sportowy akcencik) reszta napisów biała. Pomaranczowy z niebieskim super ze sobą sie komponują wiec mysle ze wyjdzie to fajnie. Inni producenci takze czesto kolorują jeden z napisów np. Omega...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest możliwość przedstawienia rzutów bocznych projektu wraz z wymiarowaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest możliwość przedstawienia rzutów bocznych projektu wraz z wymiarowaniem?

Rzut boczny koperty się przeca nie zmieni w stosunku do standardowej wersji. Grubosc koperty w najgrubszym miejscu 14mm

168942d1288016668-im-haifischbecken-squale-1521-026-a-50atmos-stainless-steel-squale_steel_5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.