Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

primabaleron

Baby...

Rekomendowane odpowiedzi

Już pisałem gdzieś wczesniej ze gratuluje, ale kolego pozamiatałeś tym zegarkiem, jak dla mnie diver doskonały, gdzieś Ty go dorwał w takim stanie? Jak mój budżet w przyszłości pozwoli mi to obok Ploprof'a, baby Ploprof również znajdzie swoje miejscie, pozycja obowiązkowa jak ktoś lubi diver'y vintage, a nie ukrywam, że to jest to co lubie najbardziej.

Jeszcze raz gratuluje i zazdroszczę niemiłosiernie!

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piękny zegarek, piękne zdjęcia... i jeszcze ten mesh :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzieś Ty go dorwał w takim stanie?

zapewne zegarek oryginalnie pochodzi z watchco.au

pzdr

Darek

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna jest ta Omega. Jeszcze raz gratuluje tym bardziej, że trafił Ci się egzemplarz w ta dobrym stanie. :)

Kuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mega fajna ta Omega - gratuluję

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekozacki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny, ale musze powiedziec ze po przeczytaniu tytulu zawiodlem sie strasznie bo .... myslalem ze chodzi o takie Baby

the-Side-and-Back-nfl-cheerleaders-802877_399_600.jpg

090323_cheerleaderss_full.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahaha.

Co do zegarka to piękny, ale oczywiście picowany. Nie ma takiej opcji żeby luma po 30 latach tak świeciła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko Omega w tamtych latach produkowała tego typu zegarek ( ten poniżej jest wciąż dostępny w małej limitacji i zbudowany na oryginalnych częściach NOS ):)

dsc1594m.jpg

DSC_0130.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ja nie umiem liczyć, albo od 1978 roku minęły 34 lata ;)

Zegarek to oczywiście składak na nowych częściach, które lat 70-tych nie widziały, ale mimo to bardzo fajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy ciekawa, czy nie, ale prawdziwa. Możliwe, że koperta była odnowiona, ale ogólnie takie części jak koperta, wskazówki, bezel itd. są nie do kupienia, a tu widać, że są jak nowe. Gdyby wskazówki, tarcza i bezel miały doświadczoną czasem lumę to jeszcze może bym uwierzył, że zegarek zachował się w stanie nos, ale tu wyraźnie widać, że albo został profesjonalnie odpicowany, albo co jest bardziej prawdopodobne po prostu został złożony ze współczesnych (pewnie oryginalnych) części, bo te z lat 70 są najzwyczajniej niedostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynika z powyższego, że Omega produkuje, lub produkowała ostatnio takie części. Nie mogę się z tym zgodzić.

Jedyna możliwość to fakt, że w składach firmy były jeszcze do niedawna pewne nos-owe zapasy do niektórych modeli z tamtych lat. Czy ktoś sprawdzał jak zachowuje się luma, czy tarcza zamknięta w oryginalnym opakowaniu leżąc w firmowym magazynie? Sam jestem ciekaw :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli zegarek oryginalnie pochodzi z watchco.au, a jestem prawie pewien, że tak jest, bo tylko tam widziałem te zegarki w takim stanie, to jest to rzeczywiście skladak zbudowany z oryginalnych części serwisowych omegi. na watchuseek czytalem, że kiedyś podobno celnicy w niemczech potrafili zatrzymać przesylke z takim zegarkiem jako podrobe.

ale potem podobno Omega "uznała" te zegarki za oryginalne i przyjmuje je nawet do serwisu.

przepraszam za częste używanie słowa "podobno", ale przytaczam tylko zasłyszane informacje. zainteresowanych odsyłam do watchuseek. trzeba szukać "omega+watchco".

pzdr

Darek

Wysłane za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynika z powyższego, że Omega produkuje, lub produkowała ostatnio takie części. Nie mogę się z tym zgodzić.

Nie ma starych części. Części są dorabiane.

Ps. Nie dotyczy to tylko Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświerzę bo mnie ciekawość zjada :)

No ale jak dorabiane? W SG czy jak? Bo kopertę zawsze można odnowić, ale ta tarcza wygląda na zrobioną idealnie. Nie wiem oczywiście jak na żywo - oceniam po zdjęciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.