Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W telewizji mówili ze by wyprzeć ze swiadomosci ataki trzeba tło na FB zmienić...

A tak poważnie, wiecej tapatoków i innych gó...to wiecej będzie usterek.
Na komputerze,tablecie, telefonie uzywam wersji komputerowej forum, wszedzie jest przejrzyste, wszędzie mozna pisać,zamieszczać zdjecia...w jakim celu ten tapatalk?
Pytam serio.

Edytowane przez tarant

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Tapatalk jest wygodniejszy i szybszy na mobilnym urządzeniu a z niego najcześciej korzystam. Jest szansa ze bedzie działał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadal nie dziala tapatalk. Mam komunikat "blad sieci, sprobuj ponownie (login)".

Wszystko jest ok, login i haslo bo loguje sie tutaj z kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W telewizji mówili ze by wyprzeć ze swiadomosci ataki trzeba tło na FB zmienić...

A tak poważnie, wiecej tapatoków i innych gó...to wiecej będzie usterek.

Na komputerze,tablecie, telefonie uzywam wersji komputerowej forum, wszedzie jest przejrzyste, wszędzie mozna pisać,zamieszczać zdjecia...w jakim celu ten tapatalk?

Pytam serio.

Ja cały dzień zaglądam na forum tylko przez Tapatalk. Prywatne wiadomości tak samo. Wrzucanie fotek do działu "Jaki sikor masz dziś na grabie" tak samo. Nie wyobrażam sobie inaczej. Że niby co, mam robić fotkę i biec do komputera żeby ja zgrywać? Albo jak jadę autem to mam się zatrzymać i odpalać laptop żeby komuś odpisać? Jaja sobie robicie? Czy to jakaś prowokacja? Wersja komputerowa nie jest wygodna do telefonu.

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja cały dzień zaglądam na forum tylko przez Tapatalk. Prywatne wiadomości tak samo. Wrzucanie fotek do działu "Jaki sikor masz dziś na grabie" tak samo. Nie wyobrażam sobie inaczej. Że niby co, mam robić fotkę i biec do komputera żeby ja zgrywać? Albo jak jadę autem to mam się zatrzymać i odpalać laptop żeby komuś odpisać? Jaja sobie robicie? Czy to jakaś prowokacja?

Chyba czegoś nie zrozumialeś, lub nie potrafisz;)

Zdjecia zrobione tabletem, zamieszczam poprzez tablet, to samo telefon, fota i zamieszczam przez telefon....i wszystko bez uzycia taplataka.

A jaja to Ty sobie robisz uzywając urzadzen tego typu podczas prowadzenia samochodu.

Narazasz zycie innych.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz możliwość korzystania z TT to masz i możliwość pisania poprzez przeglądarkę w telefonie. Także argument o laptopie i samochodzie odpada. Pomijam już delikatną sprawę uzależnienia od forum. :)

Odnośnie TT napiszę po raz ostatni:

• TT nigdy nie był i nigdy nie będzie wspierany przez producenta oprogramowania forum.
  • Rzeczona sprawa TT nie zależy od producenta forum, a od działania CF. Pisałem, by się kontaktować z nimi, a nie z nami.
  • Proszę już NIE zgłaszać, że TT nie działa czy działa. WIEMY kiedy się to dzieje, wiec naprawdę szkoda strzępić klawiatury.

Odnośnie ataków - dziękujemy za wszelkie sugestie i przepraszamy w pas za utrudnienia. Jesteśmy ich świadomi i pracujemy nad tym. Jeśli uznamy, że warto o czymś wspomnieć to to zrobimy. Prosimy już nie zgłaszać, że forum muli albo inne sprawy związane z CF.

Nieustannie przyjmujemy zgłoszenia o innych awariach - te proszę śmiało podsyłać.

Dziękujemy za zrozumienie i za stosowanie się.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Umieszczałem właśnie zdjęcie na próbę przez przeglądarkę telefonu. Zajmuje to tyle czasu ze lepiej zrezygnować i zająć się czymś innym. Nie będę już podawał kolejnych przykładów szybkości TT bo widzę Panowie że nie jesteście otwarci na argumenty. Generalnie to wasze forum moderatorzy i róbcie co chcecie ale jeżeli TT nie będzie działał to po prostu uwsteczniacie to forum pod względem technicznym dokonując takich zmian. Myślę że moja opinia na ten temat nie będzie odosobniona i zostaniecie zasypani krytyką w najbliższych dniach. Teraz odchodzę od komputera wiec kontakt ze mną może być przez najbliższy czas utrudniony. Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji.

Wysłane z mojego iPhona przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja nie korzystam za często z forum na urządzeniach przenośnych, ale gdybym musiał to nie wyobrażam sobie robić tego bez TT. Ja rozumiem, że przez przeglądarkę też można, ale wrzucanie w ten sposób chociażby zdjęć to raczej zabawa dla kogoś kto ma dużo wolnego czasu i cierpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test, telefon, bez TT

post-48316-0-87118500-1462377099.jpg

Czas zamieszczenia zdjecia ( z galerii w telefonie) do momentu gdy mogłem nacisnać 'wyślij" - 22 sekundy.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Wersja mobilna forum była czymś fajnym w czasach Nokii 6310.
Dobrze, że jest do dzisiaj zawsze to jakieś wyjście awaryjne, ale dla mnie TT przewyższą ją ergonomią użytkowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Test, telefon, bez TT

attachicon.gifIMG_20160504_164823.JPG

Czas zamieszczenia zdjecia ( z galerii w telefonie) do momentu gdy mogłem nacisnać 'wyślij" - 22 sekundy.

Na TT 5 sekund razem ze zrobieniem zdjęcia. Każdy ma swoje sprawdzone patenty na wykonywanie danej czynności. Śnieg można tez odgarniać na wiele sposobów. Łyżka , łopata, szufla ale ja wole pługiem bo szybciej i wydajniej. Same zdjęcia to pól biedy bardziej zależny mi na powiadomieniach. Otrzymywałem je jak SMS-yna telefon i za chwile poprzez link bylem już w danym wątku. Teraz owszem jeszcze je dostaje przez TT  ale do samego wątku już mnie nie przenoszą.  

P.S. Wszystkim niezadowolonym proponuje przyłączenie się do KOT-u (Komitet Obrony Tapatalk) Wyrażajmy głośno swoje niezadowolenie! :angry:

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Test, telefon, bez TT

attachicon.gifIMG_20160504_164823.JPG

Świetnie Marku.

Ja przez TT robię to w 5 do 7 sekund. Ale rzecz nie tylko w tym. Po prostu korzystanie przez TT jest bardziej komfortowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie  -czytajcie prosze dokładnie to co pisze administrator.

Problemem są powtarzające się ataki hakerskie na Forum co powoduje konieczność włączania ochrony CF. Ta zaś powoduje niemożliwość wejścia na Forum przez TT.

Czasami nie można też wejść na urządzeniach stacjonarnych.

Ja rozumiem to w ten sposób że do momentu jak te ataki będą się pojawaić to będzie włączona ochrona CF bo przecież najważniejsze jest żeby forum funkcjonowało.

Musimy się pogodzić z czasowymi utrudnieniami a jak wszystko będzie ok to i przez TT można będzie wejść.

Cierpliwości i spokoju wszystkim życzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee, aaa...Wam też nie działa tapatalk?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Eee, aaa...Wam też nie działa tapatalk?

Co napisałeś? Bo tapatalk mi nie działa i nie mogę przeczytać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina
Napisano (edytowane)

Wy tu gadu gadu a mi tapatalk nie działa :)

a tak serio: wiem, rozumiem: Nie działa, może będzie, a może nie. Jedni się przestawią na przeglądarkę, inni nie. Życie... nie ma się co tak spinać Panowie...

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nie ma się co tak spinać Panowie...

Łatwo Ci powiedzieć ..... Ty nie masz tyle testosteronu we krwi  :D

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja mobilna forum była czymś fajnym w czasach Nokii 6310.

I tu się nie zgodzę. Do dziś wersje mobilne większości stron, które takową wersję posiadają, są czytelniejsze, szybsze i wygodniejsze na telefonach, nawet najnowszych smartfonach z największym ekranem  ;) Często też działają w ten sposób, że wraz z powiększaniem lub pomniejszaniem strony na ekranie telefonu, zmieniają wielkość czcionki lub dzielą tekst odpowiednio na więcej wierszy, aby nadal było czytelnie. Podczas gdy powiększając na telefonie stronę w wersji komputerowej (bo czcionka zazwyczaj jest wtedy mikroskopijna), nic się nie dzieli i ekran muszę przesuwać także poziomo, aby przeczytać cały post - cholernie niewygodne rozwiązanie. Nie dotyczy to wszystkich forów, ale większości na pewno.

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatwo Ci powiedzieć ..... Ty nie masz tyle testosteronu we krwi  :D

Dokładnie :D już drugi dzień nie mogę spokojnie przeglądać forum, kupować zegarków, ani pisać postów bo tapatalk mi nie działa, a mój telefon, a raczej smartphone robi za komputer :P Jedynie nie drukuje mi  :(  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tapatalk nie działa a powiadomienia dochodzą. Ach te technologie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

I tu się nie zgodzę. Do dziś wersje mobilne większości stron [...]

Możesz mieć rację. Nie wiem. Fora w wersji komputerowej przeglądam po prostu na laptopie, na mobilnych przez TT. Każdy ma własne podejscie do nowych technologii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :D już drugi dzień nie mogę spokojnie przeglądać forum, kupować zegarków, ani pisać postów bo tapatalk mi nie działa, a mój telefon, a raczej smartphone robi za komputer :P Jedynie nie drukuje mi  :(  :unsure:

EE TO slabo, moj tez drukuje :) ale tez mnie wq..a brak dostepu przez Tapatalka,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ją używam zwykłej przeglądarki, 99℅ czasu na telefonie, całe forummam czytelnie i przejrzyście pokazane, t.t. używałem wyłącznie do wklejania zdjęć, teraz po zwiększeniu limitu załączników nie używam t.t. wogule, tylko powiadomienia pokazuje na bieżąco, więc nie usuwam go.

Widok w załączniku, można powiększyć itp.tylko to z drugiego załącznika wkórza, bo czasem post idzie w pi..u.

A zdjęcia załączają się szybko.

post-68064-0-72785200-1462468125_thumb.jpeg

post-68064-0-79253100-1462468232_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety ostatnie 2 dni to masakra....

Cloudflare blokuje skutecznie przeglądanie forum z telefonu :/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi przed zalogowaniem wyskakuje jakiś komunikat po angielsku od kilku dni tylko nie zdążę go skopiować i prztełumaczyć bo mi potem wskakuje już forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi