Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gwoli jasności - nie ja zajmuję się obecną szatą graficzną. Uwagi odnośnie wyglądu proszę pisać w tym temacie, a nie do mnie na pw.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich Forumowiczów - ja odpowiadam za nową szatę graficzną. Proszę aby wszystkie uwagi były wpisane w tym wątku. Po kilku dniach zebrane zostaną komentarze, uwagi i te najczęściej pojawiające się zostaną rozwiązane.

Avatary jak zdjecia nagrobne.... :)

Dzięki za opinie. Okrągłe zdjęcia są dziś standardem, wprowadził to m. in. Google w swoim "Material Design" (widoczne w aplikacjach czy Gmail) - odpowiadając - dlaczego okrągłe są lepsze niż kwadratowe - przy zdjęciach postać z reguły jest wyśrodkowana - przy okrągłym zdjęciu nie tracimy na czytelności samego avatara a zyskujemy na przestrzeni i czytelności pozostałych elementów. Idea: usuwać to co zbędne.

Poza tym zdjęcia na nagrobkach są owalne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś podpowie jak przełączyć na wersję mobilną bo tam gdzie wcześniej było przełączanie nic nie ma :( a przez przypadek przelaczylem z mobilnej na pełną ale w drugą stronę już się nie da :(

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyloguj się. Zamknij stronę w przeglądarce i wejdź jeszcze raz.

Trochę na około, ale u mnie zadziałało.

Edytowane przez loituma

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaak tylko nie pamiętam hasła... i nie chce mi się teraz zastanawiać, ale ktoś coś musiał włączyć bi samo przełączyć się na mobilną bardzo dziękuję :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Mam obcięty kawał ryja :-))))

Prawego ucha też nie masz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Kawał ryja, ucho, zarząd galaretkę robi... ;)

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawał ryja, ucho, zarząd galaretkę robi... ;)

:):):):)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna, czy nasze Forum jest jakimś królikiem doświadczalnym?

W ciągu ostatnich 5 lat to chyba już 5-6 (albo i 7) zmiana szaty graficznej... Jak nie jakieś głupie pomysły z kolorami to jeszcze głupsze ze zmianą loga... Ludzie, rozumiem, czasy się zmieniają, ale to nie oznacza, cze co parę miesięcy musimy kombinować i "poprawiać" Forum. Co to, kolejne "dobre zmiany", czy co?

Czy kolorystyka Forum musi być koniecznie podporządkowana tej ze strony Klubu?

Teraz wszystko jest nieczytelne i mocno ze sobą kontrastuje, przez co wzrok się szybciej męczy. Gdzie te przyjemne dla oczu kolory? Wszystko dookoła szare i do du...y, jak papier w publicznej toalecie...

Sorry, ale przez tę beznadzieją zmianę już mi ręce opadły. Jestem tu dzień w dzień od prawie 6 lat i irytują mnie takie rzeczy, zwłaszcza gdy nie są konsultowane z Użytkownikami, bez których nie byłoby tego Forum.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisz prosze o konkretach w watku do tego przeznaczonym 

a propos , gdyby nie było zmian to już by nie było forum wogóle .. bo np silnik by nie wytrzymał 

nie da się też , w czasie tak szybko zmieniającej się rzeczywistości chcąc zachować dostępność i powszechność nie uwzględniac np SM - jak zostaniemy w miejscu w którym byliśmy w 2004 to ..nas nie będzie ( nawet encyklopedia britannica przestała się ukazywać drukiem ) :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisz prosze o konkretach w watku do tego przeznaczonym 

a propos , gdyby nie było zmian to już by nie było forum wogóle .. bo np silnik by nie wytrzymał 

nie da się też , w czasie tak szybko zmieniającej się rzeczywistości chcąc zachować dostępność i powszechność nie uwzględniac np SM - jak zostaniemy w miejscu w którym byliśmy w 2004 to ..nas nie będzie ( nawet encyklopedia britannica przestała się ukazywać drukiem ) :)

To znaczy gdzie mam pisać? Teraz już nie wiem co gdzie jest.

Zawartość użytkownika jest zupełnie nieczytelna - nie widać co jest przeczytane a co nie... Kiedyś było to od razu widoczne - teraz trzeba się przyglądać, który temat ma pogrubioną czcionkę a który nie. Bardzo słabe.

A co by się stało, gdybyśmy zachowali starą szatę graficzną (kolory)? Ludzie przestaliby się rejestrować, logować, udzielać? Trochę chybiony argument... Nie mówię, żebyśmy cofnęli się 10-12 w czasie i rozwoju, ale po co na siłę zmieniać coś, co się świetnie sprawdza?

P.S. Już sobie znalazłem, zupełnie przypadkiem...

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam kto ze Stowarzyszenia odchodzi na emeryturę, że potrzebny jest jemu wysoki kontrast ? Panowie z Zarządu, przegięliście, z ilością pseudo białego czy jasnego. Jest też sporo niedociągnięć w prywatnych wiadomościach, żeby dało się ję skutecznie bez kombinowania odczytać na urządzeniach mobilnych ...!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy przy okazji tej zmiany nie można było poprawić godziny na forum?

Niby nic, ale czasem zerkam na godzinę napisania posta i zapominam, że jest godzinne przesunięcie.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązanie trochę kulawe... ale skuteczne :D

Dziękuję. :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie -został założony specjalny wątek do tego ,aby zgłaszać uwagi , które poprawiamy na bieżąco jeśli są oczywiste błedy ( czytelność, pogrubione czcionki etc) 

jesli chodzi o inne uwagi - zbierzemy je w jeden dokument oraz przeanalizujemy aby nie było bezsensów w stylu jeden Forumowicz chce zielony , drugi niebieski albo 3 osoby zgłaszają że Verdana a 4 że Times New Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pozwolę sobie Daru wkleić link do tematu, o którym piszesz, bo zaraz pojawią się głosy, że nie można go znaleźć ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/139957-nowy-wygl%C4%85d-forum/

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi