Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwał tak zwał, dla mnie firma krzak. Ale zegarek ładny :)

Dla Ciebie krzak, tylko jak Catorex rozpoczął produkcję zegarków (1858), to ani AP (1875), ani Rolexa (1905) nie było jaszcze na świecie. :P

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego napisałem, że dla mnie :) Choć idę o zakład, że dla dużej większości społeczeństwa tego forum również. Mało kto słyszał o tych zegarkach, co oczywiście nie znaczy, że to coś złego.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"a ludzie lubią tylko te piosenki, które już kiedyś słyszeli"

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten to juz nie to co niebieski. Niestety .

Pytanie czy od teraz wszystkie limitowane zegarki mają być niebieskie ?? Squale niebieskie, Dornbluth niebieski :D ...bo sobie obrzydzimy ten niebieski na kolejne 10 lat! :D

Tak wygląda ten model w czerni z nieco innej perspektywy ( moim zdaniem fajna koperta ) ja bym widział jako limitację zrobić grafitową tarczę :-)

catinc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafitowa tarcza ze szlifem słonecznym i brązowy pasek.

Jestem za !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafitowa tarcza ze szlifem słonecznym i brązowy pasek.

Jestem za !

Bardzo dobre połączenie!

Ale....ten model ma fajną tarczę ( w srodku takie kafeleczki ) i ona jest taka lekko metallic ( na zdjęciu białego to widać ) więc moim zdaniem nie ma potrzeby kombinowania ze szlifem słoneczkowym.

No nic. Zapytam Pana Cattina czy podjęli by się limitacji 50sztuk i na jaką cenę można by liczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie niebieski... jesli bedzie garniturowiec to tarcza biala bez szlifu. Jak najbardziej elegancki ma byc.

Panie ADMINIE prosze zrobic ankiete (glosowanie). Jaki rodzaj zegarka wybieramy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie jest typowy garniturowiec. Ma 40 mm, a przy takim profilu uszu ma lug-to-lug ok. 48-49 mm.

To raczej zegarek casual niż garniturowy.

A ten kafelkowy gilosz na tarczy rzeczywiście świetnie wygląda.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Catorex...bardzo fajnie prezentujący sie zegarek,

może niekoniecznie niebieski, chociaż ten odcień z pierwszego zdjęcia robi wrażenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie sie taki podoba.i grafitowa tarcza to jest to :)

oczywiscie zmienic pare rzeczy i bedzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolalbym mimo wszystko bardziej rozpoznawalna marke typu Nomos czy FC..

Ebel prezentowany wczesniej z nakladanymi/malowanymi indeksami i nakladana 12stka (zamiast indeksu na 12) a la hamilton jazzmaster slim czy moser mayu bylby czyms co by mi odpowiadalo.

Nomos orion weiss z dwoma kreseczkami na 12tce i bez malej sekundy i daty tez moglby sie ciekawie prezentowac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosiłbym o jak najszybsze zrobienie ankity. Bo już są propozycje kieszonkowych i ściennych zegarów :blink:

A mnie ten zegarek jakos nie podchodzi..jakoś do mnie nie przemawia..

Pomysł zaś z niemiecą firmą podoba mi się jak najbardziej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać jednym z najwazniejszych zagadnień jest cena - wiec moze warto zrobić ankietę ( np 1 tydzień ) jaka zaproponował Kolega powyżej.

Nastepnym krokiem powinno byc wybranie :

1. Garniturowiec

2. Chrono

3. ......

4. ......

5. Kieszonka ( Carlito ;) )

Jak wybierzemy te dwa elementy ruszymy dalej , bez tego bedą padać tylko propozycje kolejnych zegarków ale do niczego nas to nie przybliży.

Po ilości głosów w ankietach będzie także widac jakie jest zainteresowanie na poszczególne propozycje.

W czasie gdy bedą ankiety mozna szukac producentów którzy byliby zainteresowani wykonaniem limitki.

1. Ankieta dotycząca ceny

2. Ankieta z wyborem czy to ma być np. garniturowiec czy chrono.

Kręcimy sie w kółko - bez tych dwóch ankiet nie ruszymy z miejsca.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Niech moderator albo admin zrobi ankietę w tym wątku. I na początek zadajemy dwa pytania:

1. Jakiego rodzaju ma być to zegarek.

2. Przedział cenowy.

To znacznie zawęży nam krąg :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uważam, że ankieta to podstawa. Ustalimy ile jest wogole chętnych osób na zegarek klubowy a więc będziemy wiedzieli czy coś z tego wyjdzie.

Dalej zakres cenowy - najpeiej podac przedziały jak juz proponowano, rodzaj zegarka i mysle , że mozna tez okreslic czy chcemy szwajcara, niemca czy japońca bo tez padały różne propozycje. Mysle, że uzyskane odpowiedzi w znaczacy sposób zawężą Nam wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ankieta pokaże czy i ilu jest chętnych na zegarek klubowy. Na mój ogląd budżet powinien oscylować wokół kwoty 2000 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem temat z ankietą. Na początek "Cena" i "styl".

Aby nie śmiecić w ankiecie dyskusja niech pozostanie w tym miejscu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaa, teraz zobaczyłem, że dyskusja w tym wątku więc powtórzę, że jak dla mnie w pierwszej kolejności casual, ewent. marine, garniturowiec lub pilot ( jak będzie fajny to trudno się zdecydowac dlatego brakuje troszke mozliwości zaznaczenia kilku opcji). Cena maks do 3k, dlatego w rachube wchodza 3 pierwsze zakresy cenowe, z tym , że optymalnie byloby cos w okolicach 2k. I najlepiej jakis niemiec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to w ankietach ;) Traktujmy ją jako przetarcie problemu.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kkwpk dzięki za przygotowanie ankiety! Myślę, że to sporo ułatwi.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem tylko utrudni. Strzelam w ciemno, że wygra casualowy-garniturowiec. Na szczęście sprawny projektant będzie w stanie to połączyć.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej, o ile tendencja się nie zmieni, będziemy wiedzieli, że to nie będzie pilot, nurek i chronograf i będziemy znali budżet.

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytyczne Stowarzyszenia KMZIZ mówią że zegarek klubowy powinien być Szwajcarski , dodatkowo wykonany przez firmę z tradycjami.

To się kłuci z ceną jaką oczekują forumowicze tj. do 2000zl . To było mozliwe kilka lat temu ale nie dzisiaj. W tej cenie tylko zegarki Chińskie, Japońskie itd. lub "udawane" Szwajcary. Nie żeby to było źle. Ja sam nie jestem jakimś wielkim piewcą Swiss Made ale warto aby ludzie o tym wiedzieli że nie da się stworzyć klubowej limitki mechanicznego Szwajcara w tym budżecie. Jakiegokolwiek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.