Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Bruno Sohnle to dystrybutor EPOSa w Niemczech, przez co miałem okazję rozmawiac o dystrybucji tej marki w PL. Moim zdaniem te zegarki nie są warte swoich cen. tzn. nie bardzo wiem co w nich tyle kosztuje.

Myślę, że Catorex nie zrobi gorszego zegarka , a na pewno taniej.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie - popieram kolegę. Chodzi za mną jakiś zegarek z manualnym naciągiem i ten UNITAS wpasowuje się idealnie.

17-11300-241.jpg

Ten model jest świetny i byłby fajną baza dla klubowca. Tylko rzeczywiście wazne jest jaka bylaby cena. Rozm. 43, jeżeli nie jest za grubu to jak dla mnie ok, w końcu idziemy w casuala:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, tylko ten big date będzie kosztował ok. 2000 EUR conajmniej.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruno Sohnle to dystrybutor EPOSa w Niemczech, przez co miałem okazję rozmawiac o dystrybucji tej marki w PL. Moim zdaniem te zegarki nie są warte swoich cen. tzn. nie bardzo wiem co w nich tyle kosztuje.

Myślę, że Catorex nie zrobi gorszego zegarka , a na pewno taniej.

Może i tak jest Pawle ale myslę, że to dotyczy wielu firm, nie tylko tego Bruno Sohnle. Pewnie wiele osób mnie zbeszta ale Ja nie rozumiem dlaczego np. Copernicus Atlas na podstawowej Ecie też kosztuje ponad 4k, za co tu sie tyle płaci :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekaw jestem co zaproponuje Copernicus - dla mnie "made in Poland" byłoby bardzo dobrym kierunkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za unikalność i niszowość ? Te zegarki nie sprzedają się w dużych ilościach a zarobić trzeba. Tak jest ze wszystkim nie tylko z zegarkami. Są marki gorsze od Copernicusa krojące 2 razy tyle za zegarki. Serio. Jesli ktoś szuka rewelacyjnego stosunku cena jakść to powinien kupić np. seiko 5. Nie do pobicia :-) Ale przecież nie o to chodzi w tym hobby ?

W Poniedziałek lub wtorek dojadą do mnie Catorexy. 3 modele, 3 różne koperty. Zobaczymy jak to na żywo wygląda. Zrobię Wam zdjęcia i może rzeczywiście warto wejść w Catorexa. Zdjęcia w sieci są na tyle parszywe że ciężko wyrobić sobie opinię. Najtańsza opcja z kopertą od modelu C'Attractive po modyfikacjach powinna wyjść ok 1800zl .

Koperta troszkę mi przypomina kopertę którą miałem w Nomosie Club. Ale muszę to zobaczyć na żywca..czy warto w nią iść. W tym podstawowym najtanszym modelu mamy mozliwosc wyboru manulanego naciągu lub automata. Dekiel jest pełny bo podstawowe ety ładne nie są ale można strzelić jakiś fajny grawer.

catorex-a-completer.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za unikalność i niszowość ? Te zegarki nie sprzedają się w dużych ilościach a zarobić trzeba. Tak jest ze wszystkim nie tylko z zegarkami. Są marki gorsze od Copernicusa krojące 2 razy tyle za zegarki. Serio. Jesli ktoś szuka rewelacyjnego stosunku cena jakść to powinien kupić np. seiko 5. Nie do pobicia :-) Ale przecież nie o to chodzi w tym hobby ?

Jasne, ja to rozumiem, napisalem to trochę z przymrużeniem oka żeby pokazac, że cięzko jest tak naprawdę stwierdzić to co Paweł napisał, że coś jest droższe niż jest warte. Jeden powie, tak jak Ty, bo to produkt niszowy, a zkolei przy masowym , stwierdzi, że dlatego tyle kosztuje bo rozchodzi się jak ciepłe bułeczki, są chętni, jest popty to znaczy, że cena jest ok :) Tak więc wszystko jest względne, dlatego ja np. nie jestem w stanie ocenic czy zegarki Bruno Sohnle nie sa wartę swojej ceny. Jeżeli ktoś zapłaci no to są :)

Z inne beczki, dowiedz się QV czy zrobią limitkę, czy ten model ze zdjęcia jest dosteonye, w jakiej cenie no i jak cena będzie wyglądała dla NAS - TAKA SAMA, WIĘSZKA , MNIEJSZA. Catorex przy klubowcu, z tego co pisaleś, daje niższa niz model katalogowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie w tym Bruno Sohnle z dużą datą jest właśnie problemem duża data, która... jest mała :D Jakoś fajniej wygląda ona w modelach w których faktycznie okienko jest dosyć spore - ale to najczęściej ma miejsce w zegarkach które są mniejsze niż 43mm ;) I pytanie za 100P - do czego ta druga koronka na 10'tej skoro to jest Unitas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie w tym Bruno Sohnle z dużą datą jest właśnie problemem duża data, która... jest mała :D Jakoś fajniej wygląda ona w modelach w których faktycznie okienko jest dosyć spore - ale to najczęściej ma miejsce w zegarkach które są mniejsze niż 43mm ;) I pytanie za 100P - do czego ta druga koronka na 10'tej skoro to jest Unitas?

Też się zastanawiałem, może to alarm jak w Vulcainie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

pytanie za 100P - do czego ta druga koronka na 10'tej skoro to jest Unitas?

Może do przestawiania daty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pusher do szybkiej zmiany daty. Cena jaką znalazłem to 3300 USD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pusher do szybkiej zmiany daty. Cena jaką znalazłem to 3300 USD.

No to chyba czas zejść na ziemię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, to chyba ten model mamy z glowy :( Ale poczekajmy jeszcze na info od kolegi QV, zobaczymy czego się u nich dowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Poniedziałek lub wtorek dojadą do mnie Catorexy. 3 modele, 3 różne koperty. Zobaczymy jak to na żywo wygląda. Zrobię Wam zdjęcia i może rzeczywiście warto wejść w Catorexa. Zdjęcia w sieci są na tyle parszywe że ciężko wyrobić sobie opinię. Najtańsza opcja z kopertą od modelu C'Attractive po modyfikacjach powinna wyjść ok 1800zl .

Koperta troszkę mi przypomina kopertę którą miałem w Nomosie Club. Ale muszę to zobaczyć na żywca..czy warto w nią iść. W tym podstawowym najtanszym modelu mamy mozliwosc wyboru manulanego naciągu lub automata. Dekiel jest pełny bo podstawowe ety ładne nie są ale można strzelić jakiś fajny grawer.

catorex-a-completer.jpg

Ten model jakos wogóle do mnie nie przemawia :( Może cena i dobra ale coś takiego jako klubowca to bym odpuścił, nie możemy w końcu tez iśc po najmiejszej linii oporu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka cena taki zegarek. Zawsze coś za coś. Ale mówimy tylko o wykorzystaniu koperty i werku. Tarcze można przemodelować.

Ja popełniłem coś takiego ( wskazówki i indeksy złote- trochę nie wyszło :D ):

post-25268-0-36980200-1361371883_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pocieszeniem jest oczywisty fakt, że unitasa będzie widział na co dzień nadgarstek, a zegarek ma głównie cieszyć oczy :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruno Sohnle wykonał niegdyś całkiem ładną limitację (300 szt.) w lekko obłej na boku kopercie. Obecnie, jak się trafi to cena ok 3k EUR.

Bardzo fajny zegarek.

img60947147.jpg

img60947146.jpg

img60947171.jpg

img60947172.jpg

img60947173.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani C-rex ani Brunon mnie nie ciekawią,ale baaardzo interesuje mnie co będzie można zdziałać z Copernicusem.

Czekam na rozwój wypadków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bruno Sohnle wykonał niegdyś całkiem ładną limitację (300 szt.) w lekko obłej na boku kopercie. Obecnie, jak się trafi to cena ok 3k EUR.

Przynajmniej wiadomo skąd ten zdobiony Unitas. Ładny zegarek.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jak Panowie, mamy po 19.00 a tu cisza. Ani QV nie daje znac co ustalił w Bruno, ani tez nie odzywa się nikt z Copernicusa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojenie :) Co Ty taki w gorącej wodzie kąpany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj świętowaliśmy 540 rocznicę ...

20130219195434_00.jpg

Google miał ciekawy pomysł na obchody i może tarczę ;)

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojenie :) Co Ty taki w gorącej wodzie kąpany.

Nie, no spoko :) Tylko ktos juz pisal Pawle, że to ponad 40 stron "wałkowania" tematu i dalej jesteśmy w czarnej dziurze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pośpiech, to jest wskazany... przy łapaniu pcheł :P A tak poważnie, to zobaczymy, co przyśle Catorex, zegarki Bruno bardzo ładne (model nomen omen AQUARIUS ;) ) ale czy zmieścimy się w rozsądnej kwocie :rolleyes: i jaka by musiała być limitacja... Jestem baardzo ciekaw propozycji Copernicus'a, tylko też w miarę rozsądnej cenowo (wiem, że nikt nie robi zegarków charytatywnie, ale może w ramach promocji marki udało by się zrobić jakąś limitację "non profit" albo "minimum profit" ;) ). Czekam na info. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.