Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

to model C'Vintage , kosztuje katalogowo 1500euro ...sporo ale to dlatego że w środku siedzi mechanizm Adolph Schild AS 2063 . z Zapasów magazynowych.

Gdyby wsadzić tam etę cena pewnie by spadła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że firmy za bardzo nie znam ale sam zegarek robi wrażenie. A jak wielkośc i grubośc koperty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to model C'Vintage , kosztuje katalogowo 1500euro ...sporo ale to dlatego że w środku siedzi mechanizm Adolph Schild AS 2063 . z Zapasów magazynowych.

Gdyby wsadzić tam etę cena pewnie by spadła.

Jakby cena kształtowała sie na ETA ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł...a cholera wie :-) nikt Ci z rękawa tak ceną nie strzeli. Nawet nie wiem czy jest możliwe umieszczenie w tej kopercie Ety ( mechanizmy mają swoje wymiary ).

Jak się podoba i zbierze dużo "lajków" to w miarę dostepnego wolnego czasu będę męczył producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widac ze ten model wzbudził zainteresowanie. Jednak jak zawsze jedną z najwazniejszych kwestii bedzie cena .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcecie mnie pojechać za czas, który jestem zarejestrowany bądź za ilośc postów to nawet nie czytajcie tego do końca.

Jeśli Wam się nudzi i chcecie poczytać to:

Pamiętajcie w jakim kraju żyjemy i jaka jest średnia płaca w tym kraju. Jeśli znacie pojęcie piramida społeczna albo rozwarstwienie społeczne to wiecie o co chodzi. Możecie zrobić jakiś zegarek nawet i za bańkę, ale wtedy limitacja wyniesie 1 sztukę. Jeśli chcecie żeby limitacja była większa niż 50 to zegarek MUSI być w przystępnej cenie. Mi się w ubiegłym roku poszczęściło i stać mnie na 2k albo 3 czy 5k. Ale jeszcze 2 lata temu ledwo było mnie stać na forumowego Moscow classica.

Jeśli to ma być zegarek klubowy to po pierwsze musi być limitowany i niepowtarzalny, 2 - musi być dostępny dla członków klubu. Jeśli będzie robili zegarki w cenie średniej miesięcznej pensji przeciętnego usera, to kupi go tylko 'elita'. No chyba, że chcecie być klubem elitarnym, dla wybranych. Tylko, co wtedy robią na bazarku, parnasie, alfy, wostoki...usunąć tych userów i zostawić tylko z drogimi zegarkami. Róbcie drogie zegarki, ale np w roku igrzysk olimpijskich bądź euro ewentualnie rocznic klubu. W pozostałych latach dajcie też coś reszcie ludu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowalem Orienta za ok 600 pln + tarcza i grawer - nie przekroczyłoby 1000 pln , ale nie zdobyło to uznania . Jak widac więc poszukiwania ida w wyższe pułapy cenowe.

Tak na marginesie nikt tu oderwany od rzeczywistości nie jest , z drugiej strony ludzie sa pozytywnie zakreceni na punkcie zegarków :)

Na sąsiednim forum ( gdzie tańsze zegarki sa w przewadze ) też ostatni forumowiec nie kosztował 500 pln .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Róbcie drogie zegarki, ale np w roku igrzysk olimpijskich bądź euro ewentualnie rocznic klubu. W pozostałych latach dajcie też coś reszcie ludu.

Dlaczego "róbcie". Może lepiej "róbmy". Zaproponuj coś od siebie, podaj pomysł, koncepcję.

Myślę, że spokojnie znaleźliby się chętni na zegarek za 2,5-3k, ale musiałby być naprawdę fajnie przygotowany - a nie np. sam grawer na deklu i inny kolor tarczy i to wszystko.

Jeśli ingerencja miałaby być niewielka to też nie widzę sensu w rozdmuchiwaniu budżetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda leży jak zawsze po środku :) Cena jest bardzo wazna, tym bardziej w tych kiepskich czasach i żeby był to zegarek klubowy czyli dostepny finansowo dla sporej częsci członków a nie tylko kilku, to według mnie powinien oscylowac gdzies w granicach do 2k, no może w porywach do 3k. Ale musi to tez być firma i bazowy model , który zyska aprobatę dużej częsci a z tym może byc problem. Dlatego pewnie, pomimo dobrej ceny, odpadł Orient, bo ja sam też bym się na takiego klubowca nie skusił.

A jak z moim pomysłem dot. Schaumburga, jeżeli niekoniecznie musi byc garniturowiec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20090831djmg29r2.jpg

Nie ma ktoś wujka albo babci w zarządzie? Może mielibyśmy szanse wtedy na 50 szt? :P

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Catorex na chwile obecną najciekawsza propozycja. Jeszcze jak by go zmodować to by było właśnie to na co poluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Muhle Glashutte rewelka :) Tz myślałem o jakimś Niemcu, czymś z Nomosa, Uniona czy Muhle ale nie pisałem bo mam wapliwości co do budżetu jaki musielibysmy na taki przeznaczyć.

No chyba, że rzeczywiście jakies koneksje rodzinne pomogą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem zainteresowany, ale od siebie dodam, że ten cały Carotex (nazwa przeokropna! :D ), to naprawdę ładny zegarek, tarcza zrobiła na mnie wrażenie, wskazówki również. Natomiast koperta i uszy, to już gorsza cześć tego zegarka.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem zainteresowany, ale od siebie dodam, że ten cały Carotex (nazwa przeokropna! :D ), to naprawdę ładny zegarek, tarcza zrobiła na mnie wrażenie, wskazówki również. Natomiast koperta i uszy, to już gorsza cześć tego zegarka.

Catorex

Carlito zaraz Ci ktos odpowie za AP to tez nie zbyt piekna nazwa :D :D :D

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwał tak zwał, dla mnie firma krzak. Ale zegarek ładny :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cynamooon, a ten Muhle to zdjęcie z netu czy twojego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że specjalizują sie w proponowanych przez Ciebie wczesniej kieszonkach http://www.catorex.ch/collection.phtml#.UQkrMWcxOZ0

Dzięki, właśnie sobie przeglądam ofertę tego producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muhle zdjecie z neta. Wieksza przeszkoda od ceny bylaby chyba wogole mozliwosc zrobienia malej limitki

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie (chyba nie ma w tym wątku Pań :P )!

Proponuję w końcu zrobić ankietę - kto ile może wydać.

Kolegę sleza jako założyciela tematu, albo któregoś z kolegów moderatorów - proszę o dodanie ankiety np. takiej:

Ile jesteś w stanie wydać na zegarek forumowy 2013:

a ) do 2000 zł

b ) od 2000 zł do 2999 zł

c ) od 3000 zł do 3999 zł

d ) od 4000 zł do 5999 zł

e ) w tym roku zaszaleję - powyżej 6000 zł

B)

Jak widać jednym z najwazniejszych zagadnień jest cena - wiec moze warto zrobić ankietę ( np 1 tydzień ) jaka zaproponował Kolega powyżej.

Nastepnym krokiem powinno byc wybranie :

1. Garniturowiec

2. Chrono

3. ......

4. ......

5. Kieszonka ( Carlito ;) )

Jak wybierzemy te dwa elementy ruszymy dalej , bez tego bedą padać tylko propozycje kolejnych zegarków ale do niczego nas to nie przybliży.

Po ilości głosów w ankietach będzie także widac jakie jest zainteresowanie na poszczególne propozycje.

W czasie gdy bedą ankiety mozna szukac producentów którzy byliby zainteresowani wykonaniem limitki.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tańszy Catorex na Ecie. Katalogowo 990euro . Myślę że ok 3tys dla forumowiczów mogło by być realne.

533872_195425670573566_45280617_n.jpg

Co do nazwy tej starej marki ( to że ktoś nie znał dotychczas nie znaczy że firma nie istniała...poszukajcie w necie...starych modeli ) to jest ona zbudowana z sensem.

Catorex bo

Właścicielem do dzisiaj jest rodzina Cattin...i to własnie z Panem Cattinem rozmawiałem o limitacji , a Rex oznacza króla chyba po łacinie....toteż w logo jest korona :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.