Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Klod100, masz zapewne wiele racji. Zauwaz jednakze, że jak jest juz mowa o zegarku klubowym na okragła rocznice to pada pomysl Dornblutha za kwote nieosiągalna dla wielu czlonków. W takiej sytuacji, jeżeli zegarek klubowy miałby być robiony co kilka lat, to pewnie by tak bylo, że wskazywano by na drogie firmy. A co z klubowiczami, którzy też chcieliby taki zegarek ale nie sa w stanie pozwolic sobie na wydatek rzędu kilkunastu czy kilkudziesięciu tyś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z zamówieniem zegarków w podgrupach pod sprecyzowane potrzeby jest bardzo dobrym pomysłem, gdyż kasuje wszelkie niesnacki typu ten, albo ten chce zarobić, a ja nie mogę etc . Nic na siłę.

Są chetni na Catorexa, Copernicusa, Schaumburga niech mają. Zrobią sobie projekt, zbiorą ludzi. Popyt sam zweryfikuje projekty.

. Mamy kuriozalną sytuację, że ktoś kto ledwo nastrzelał kilkadziesiąt postów, by móc handlowac na bazarku próbuje rozwalić wątek, mimo że zegarka i tak nie kupi.

gaudi ty długo będziesz bił pianę na tą swoją nutę co ci starszy starzem koleś z CW podesłał....daj se chopie spokój. Masz swój garnek w domu, tam sobie zagladaj, a nie do cudzego , bo kark sobie chłopie skręcisz.. Zegarka klubowego nie miałeś żadnego i nigdy nie bedziesz miał. Ja na razie oprócz Squale miałem wszystkie.

Nie ma Panowie klimatu na zegarek klubowy 2013, więc darujmy sobie.

2014 jest całkowicie poza mozliwościami przetargowimi i bardzo dobrze. Może wspólnie dojrzejemy , żeby zrobić coś razem fajnego w 2015, przez pryzmat potrzeby zegarka , a nie pryzmat zaglądania w cudze gary. Tyle w temacie ode mnie.

Jesli natomiast są osoby chętne na coś ciekawego od Schaumburga zapraszam, ale tak bez szyldu 2013. .

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Jesli natomiast są osoby chętne na coś ciekawego od Schaumburga zapraszam, ale tak bez szyldu 2013" - ale w sensie, że niby zakup grupowy i cos ugramy na cenie czy tez beda możliwie jakies modyfikacje na bazie wybranego modelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na odpowiedź z Schaumburga odnośnie nowego GT. Jesli byłoby coś w kopercie Gnomonika na SW 20A (ETA 2824-2) w zalezności od liczby chetnych myślę, że jest szansa w 3000 zamknać, moze nawet mniej.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z klubowiczami, którzy też chcieliby taki zegarek ale nie sa w stanie pozwolic sobie na wydatek rzędu kilkunastu czy kilkudziesięciu tyś?

Pytanie nie do mnie ale przypominam o klubowej Glycine ! Rozumiem,że nowi forumowicze powinni mieć okazję na nabycie zegarka stricte klubowego-ale odrobina cierpliwości podniesie radość posiadania.

Cena - znowu ten argument ! Do tej pory zegarki były stosunkowo tanie , droższe były (by) bez szans ze względu na argument " nie wszystkich stać" !

I spirala , przepraszam - sprężyna bardziej tu pasuje- nakręca się!

Potem już zaczynają się personalne przytyki ! Można tego uniknąć bo a tym całym rozgardiaszu zapomina się o klubie i radości z zegarka!

Trochę wykrzykników za które przepraszam.

Przemyślcie to.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z zamówieniem zegarków w podgrupach pod sprecyzowane potrzeby jest bardzo dobrym pomysłem, gdyż kasuje wszelkie niesnacki typu ten, albo ten chce zarobić, a ja nie mogę etc . Nic na siłę.

Są chetni na Catorexa, Copernicusa, Schaumburga niech mają. Zrobią sobie projekt, zbiorą ludzi. Popyt sam zweryfikuje projekty.

. Mamy kuriozalną sytuację, że ktoś kto ledwo nastrzelał kilkadziesiąt postów, by móc handlowac na bazarku próbuje rozwalić wątek, mimo że zegarka i tak nie kupi.

gaudi ty długo będziesz bił pianę na tą swoją nutę co ci starszy starzem koleś z CW podesłał....daj se chopie spokój. Masz swój garnek w domu, tam sobie zagladaj, a nie do cudzego , bo kark sobie chłopie skręcisz.. Zegarka klubowego nie miałeś żadnego i nigdy nie bedziesz miał. Ja na razie oprócz Squale miałem wszystkie.

Nie ma Panowie klimatu na zegarek klubowy 2013, więc darujmy sobie.

2014 jest całkowicie poza mozliwościami przetargowimi i bardzo dobrze. Może wspólnie dojrzejemy , żeby zrobić coś razem fajnego w 2015, przez pryzmat potrzeby zegarka , a nie pryzmat zaglądania w cudze gary. Tyle w temacie ode mnie.

Jesli natomiast są osoby chętne na coś ciekawego od Schaumburga zapraszam, ale tak bez szyldu 2013. .

Kolejna wypowiedź na poziomie:

No to rób sobie z tej 4-ro letnie córki idiotkę, nie ze mnie, to nie jest opinia o Eposie o czym doskonale wiesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czekam na odpowiedź z Schaumburga odnośnie nowego GT. Jesli byłoby coś w kopercie Gnomonika na SW 20A (ETA 2824-2) w zalezności od liczby chetnych myślę, że jest szansa w 3000 zamknać, moze nawet mniej.

Nic wiecej dodac nie trzeba... Nie przeszkadzac koledze Tik Takowi a bedzie dobrze :D Trzymam kciuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co QuadrifoglioVerde rozmawia z Castorex'em, ktos projektuje zegar/tarcze itp czy dajemy spokoj I w 2013 odpuszczamy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic wiecej dodac nie trzeba... Nie przeszkadzac koledze Tik Takowi a bedzie dobrze :D Trzymam kciuki

Szczerze to kompletnie nie rozumiem tych zlosliwosci. Raczej mysle, ze powinnismy byc zadowoleni z tego, ze Pawel moze pomoc nam zalatwic zegarek z naprawde przyzwoitej polki i w lepszej niz regularna cenie. Daleki bylbym o posadzanie Pawla o partykularne pobudki. Mysle, ze przede wszystkim nabywcy mogliby zyskac. Zauwazylem zreszta, ze wielu zgadza sie ze Schaumburg bylby dobrym rozwiazaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro juz mowa o Cartorex to moja propozycja wyglada tak:

Baza to C'Tradition.

Sory za jakosc przerobki ale na 5 min roboty nie wyglada zle :D

PS: Kto zgadnie jaki model przerobilem? :D

Tylko czy Cartorex moze zrobic taka tarcze? :D

Fajny IWC ;)

Chociaż wolałbym projekt z dużą sekundą i datą

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

No i znad morza powiało rozsądkiem ;) a ja myślałem, że o tej porze to wy tam tylko jod macie (nie mylić z jadem)

Się zgadzam, pomysł zrobienia czegos innego podchwycę: Ścienny, biurkowy hmmmm, rozmarzyłem się. Już mi się gęba śmieje. O tak :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem się nie mieszać, ale fakt faktem drażniącym zaczynają być przytyki w stosunku do Tik Tak'a - ale widzę, że niektórzy się uparli. Ja nic nie mam z tego, że będę po jednej czy drugiej stronie, ale po prostu faktycznie zaczyna się robić że tak powiem "niesmacznie" i nie dziwię się Pawłowi, że napisał, że "nie ma klimatu".

Ja od siebie postawię sprawę jasno - miałem pewne plany zegarkowe na zeszły rok i to całkiem konkretne, ale z wielu powodów nie wypaliły. W tym roku będę chciał zrealizować jakiś zakup i albo będzie to coś z wyższej półki niż mam, ale musi być naprawdę ciekawe. Jeśli klubowy nie będzie ciekawy, a na półkę wyżej nie zbiorę funduszy to trudno - nie umrę od tego i odłożę to może na kolejny rok, ale na pewno nie mam ciśnienia jak niektórzy tutaj, że musimy zrobić zegarek przez byle kogo (w domyśle być może i byle jaki) byle tylko był. W miarę możliwości czasowych mogę coś podziałać z jakimś projektem, ale do tego potrzeba konkretnego modelu. Natomiast przemyślmy może tą fazę bo ja wyczuwam parcie, takie które sprawia jakby wybór konkretnego modelu to była sprawa życia i śmierci konieczna do rozstrzygnięcia jeszcze dziś przed północą. A chyba tak nie jest - jest takie stare powiedzenie "co nagle to po diable..." ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy spokojnie na wizualizacje dmn . A jak ktoś uważa ze zegarek klubowy 2013 jest bez sensu to niech po prostu do tego wątku nie zagląda i nie zniechęca innych. Czy to takie trudne ? Jak nie będzie odpowiedniego odzewu to temat po prostu sam z siebie nie wypali ale uwalanie go po 2 tygodniach bo ktoś tak chce, chyba nie jest dobrym pomyslem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Się zgadzam, pomysł zrobienia czegos innego podchwycę: Ścienny, biurkowy hmmmm, rozmarzyłem się. Już mi się gęba śmieje. O tak :D :D :D

Popieram do momentu pójścia w stronę zegarów wieżowych - nie mam wieży jak na razie a może ... A może warto coś kupić :)?

Tak dla wszelkich nowych inicjatyw zegarkowych!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy spokojnie na wizualizacje dmn . A jak ktoś uważa ze zegarek klubowy 2013 jest bez sensu to niech po prostu do tegą wątku nie zagląda i nie zniechęca innych. Czy to takie trudne ? Jak nie będzie odpowiedniego odzewu to temat po prostu sam z siebie nie wypali ale uwalanie go po 2 tygodnie bo ktoś tak chce chyba nie jest dobrym pomyslem.

Też tak uważam, dajmy sobie szanse, a nóz jednak coś tego wyjdzie :) Ale jak juz ktos zauważył, oczywiście nic na siłę, przeciez jeżeli nie wybierzemy wspólnego projektu, czy nie będzie tylu chętnych ilu trzeba to pomysł sam padnie. Ale na razie próbujmy póki mozna, póki sa jeszcze chętni na zegarke i chętni do jego pilotowania projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw, nowy kaliber schaumburga...w kopercie Gnomonika by hulał , tylko pewno cena będzie wysoka no i ręczny naciąg:

553223_531367420221871_1931779731_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo ładny - jakieś szersze info co to za mechanizm/ na bazie czego i co zmienione? Mnie osobiście ręczny naciąg kompletnie nie przeszkadza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekamy spokojnie na wizualizacje dmn . A jak ktoś uważa ze zegarek klubowy 2013 jest bez sensu to niech po prostu do tego wątku nie zagląda i nie zniechęca innych. Czy to takie trudne ? Jak nie będzie odpowiedniego odzewu to temat po prostu sam z siebie nie wypali ale uwalanie go po 2 tygodniach bo ktoś tak chce, chyba nie jest dobrym pomyslem.

Popieram. Jak ktos nie jest zainteresowany to opuszcza temat. Jak ktos szuka potencjalnych klientów do zakupu grupowego niech założy nowy temat .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo ładny - jakieś szersze info co to za mechanizm/ na bazie czego i co zmienione? Mnie osobiście ręczny naciąg kompletnie nie przeszkadza :)

Toć to unitas, ale ładny faktycznie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz na bazie Schaumburg Gnomonik :D

Nazwa zegarka jaka proponuje to "Yacht Master"

Mozna zlikwidowac kotwice. Sam nie wiem czy to dobry pomysl z kotwica... Albo zmienic jej miejsce :D

post-45091-0-48026800-1360617611_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toć to unitas, ale ładny faktycznie :)

Tyle to podejrzewałem, że to Unitas ;) ale czasem mogło by to być coś innego skoro to "nowy kaliber" - niemniej ciekawi mnie czy zmianie uległo coś więcej niż aspekty wizualne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zupełnie jak Parnis wygląda:

IMG_0264.jpg

Szkoda, że Parnis to kompletna zrzynka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co byście powiedzieli na taki model klubowca 2013:

1. baza

schaumburggnom2f.jpg

2. wskazówki ażurowe jak w tym zegarku

s.29_aerowatch_renaissance.jpg

3. Indeksy arabskie, ale ładniejszą czcionką np. taką:

un1_image.1646031.jpg

Myślę, że wyszło by coś na prawdę ciekawego. Mamy kolegę co ma dojście do Schaumburga więc projekt ma szansę powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako młody stażem wtrącę swoje trzy grosze.

Uważam, że nie ma się co spinać na zegarek klubowy tylko dlatego, że znalazł się producent gotowy go wykonać. Co oczywiście nie wykluczam, że zegarek taki nie może powstać. Decyzja o udzielenie zgody na użycie logo klubu i tak przecież pewnie należy do zarządu. Wiadomo o wszystkim rozstrzygnie popyt. Dla mnie zegarek musi łączyć klubowiczów i mieć w sobie to coś, a nie powstawać z obowiązku powstawania.

W pełni zgadzam się z Klodem100, że warto jednak w kontekście roku 2015 lub kolejnego przemyśleć pomysł, projektu divera/lotnika/garnitutowca w odpowiednich podgrupach. Jest masa czasu i warto to wykorzystać choćby na gromadzenie funduszy. :rolleyes: W końcu znajdzie się odpowiednia liczba chętnych na dany typ w danej cenie i zegarek trafi do produkcji.

Po drugie, bo po pomysł wydaje mi się wyśmienity i nie powinien nam uciec - zegar klubowy. Myślę, że niekoniecznie musi to być "zegar 2013". Można przecież kupić długopis lub w wersji dla zamożniejszych pióro z logo klubu, a nie ma takiego wydawałoby się oczywistego gadżetu jak zegar. Własny projekt i w miarę przystępna cena (cokolwiek to znaczy - nie mam zielonego pojęcia ile może kosztować) i chętni się znajdą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.