Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

A może przeniesiemy datę na godz. 6 (tak jak ma wspomniany Chopard)?

Ja jestem w tej kwestii elastyczny, więc jak dla mnie każdy wariant umieszczenia daty jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tarcza datownika jest nie do ruszenia.

To chyba wszystko wyjasnia.

Choc tez wolalbym date na godz. 6.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

A może zamówić dwie wersje - grafitową i wiśniową, bo obie wyglądają super.

Skoro Catorex zdecydowałby się zrobić 15 zegarków np. z tarczą grafitową, to chyba jeszcze zrobiłby dodatkowe 5-10 z tarczą wiśniową? To przecież jest dla producenta dodatkowy zarobek, a jak pisał QV kolor tarczy zegarka nie jest problemem dla Catorexa.

Myślę, że znajdzie się co najmniej kilku chętnych na wiśniową tarczę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może zamówić dwie wersje - grafitową i wiśniową, bo obie wyglądają super.

Skoro Catorex zdecydowałby się zrobić 15 zegarków np. z tarczą grafitową, to chyba jeszcze zrobiłby dodatkowe 5-10 z tarczą wiśniową? To przecież jest dla producenta dodatkowy zarobek, a jak pisał QV kolor tarczy zegarka nie jest problemem dla Catorexa.

Myślę, że znajdzie się co najmniej kilku chętnych na wiśniową tarczę.

I kto by te 5-10 sztuk nabył ?? Jedna limitacja jeden uzgodniony wygląd zegarka...tak się przyjęło na świecie.

Co do ich zarobku to przypominam że zegarek katalogowo kosztuje 6400zl . Podjęli się wykonania 15 sztuk tylko w celach marketingowych a nie zarobkowych bo zarobek to dla nich nikły. Co innego gdybyśmy zamawiali min 50 sztuk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko mam :D

Dało by radę zrobić render z takim "wgnieceniem" na tarczy jak w poniższym Mido...

http://www.mido.ch/e...ntent/m86004131

Pewnie to nie problem ale taka tarcza wygląda trochę jak z plastiku.

PS. Jest w przygotowaniu niespodzianka...którą tutaj wkleję ale to za godzinkę-dwie. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Jedna limitacja jeden uzgodniony wygląd zegarka...tak się przyjęło na świecie.

No to czekam ze swoją decyzją na finalny projekt.

Ktoś wcześniej pisał, że lepiej zegarek wyglądałby bez daty. A ja uważam, że właśnie zaletą bazowego modelu Catorexa jest kształt datownika.To raczej cyfra 3 przy datowniku nie pasuje, ponieważ jest umieszczona bardzo blisko wskazania daty. Wg mnie wprowadza to małe zamieszanie z odczytem godziny i daty.

Dlatego warto przemyśleć jeszcze kwestię cyfry 3 (i konsekwentnie 6,9) na tarczy i zastanowić się, czy nie zastąpić ich na ewentualnych kolejnych renderach np. indeksami - tak jak w Mayu H. Mosera, a zostawić tylko 12.

Mam mieszane odczucia odnośnie railway tracka. Ciekawe jak wyglądałaby tarcza bez niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego wg mnie aby data nie gryzła się z cyfra 3 należy zrobić jak w tym IWC, którego zdjęcie zalinkowałem - wszędzie cyfry obok indeksów a przy dacie tylko indeks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego wg mnie aby data nie gryzła się z cyfra 3 należy zrobić jak w tym IWC, którego zdjęcie zalinkowałem - wszędzie cyfry obok indeksów a przy dacie tylko indeks.

Popieram. Cyfrę 3 można zastąpić małym indeksem resztę zostawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cantti14.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@john.doe Super to wyglda!

P.S. Trzecia lub druga wersja czcionki chyba najciekawsze. Osobicie wolalbym Automatique zamiast Automatic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cantti14.jpg

W tej wersji zegarek bardzo mi się podoba.

Takie małe pytanie do QV - ile wysokości ma ta koperta (lug-to-lug)?

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie uznaję zegarków z indeksami zamiast cyfr, ale w wymiarze estetycznym ten z bordową wskazówką i obwódką wokół daty bardzo ładny.

Czy koperty są ciemniejsze czy klasyczne stalowe, tylko na wizualizacjach wyszły na ciemniejsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie uznaję zegarków z indeksami zamiast cyfr, ale w wymiarze estetycznym ten z bordową wskazówką i obwódką wokół daty bardzo ładny.

Czy koperty są ciemniejsze czy klasyczne stalowe, tylko na wizualizacjach wyszły na ciemniejsze?

Stal to stal...kwestia światła zastanego przy robieniu zdjęcia.

Zaletą bazy C'Attractive jest ......cena. Bo kosztowałby połowę tego co C'Vintage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaletą bazy C'Attractive jest ......cena. Bo kosztowałby połowę tego co C'Vintage.

Tak ale moim zdaniem C'Vintage ciekawszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale moim zdaniem C'Vintage ciekawszy...

Nie wątpię :-) , ciekawsza koperta, piękne wystające szkło i zdobiony mechanizm. Myślę, że w swoim czasie powstanie ankieta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli chodzi o nakładane arabskie indeksy to Catorex je ma. Można je pomieszać w zegarku z kreseczkami bo same arabskie moim zdaniem to za dużo

catorex20.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie 12 i 6, aby bylo symetrycznie.

Czcionka nr 3 - rewelacja!

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie C'Vintage. C'Attractive kompletnie do mnie nie mówi.

Jeśli chodzi o cyfry arabskie Catorexa to są koszmarne :wacko:

Do zegarka w stylu vintage pasują cyfry w stylu retro...

girard_perregaux_2012.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAKA MAŁA UWAGA, DOSYĆ ISTOTNA:

- zauważcie na zdjęciach zegarków w sieci, że jak zegarek ma zawijane ozdobnikowe indeksy arabskie to z reguły logo dla kontrastu jest w najprostszej formie jaka się da.

- natomiast gdy czcionka logo na tarczy jest ozdobnicza tak jak np. w Moserze to indeksy są bardzo proste i spartańskie !

Nie łączy się generalnie powywijanych breguetowskich indeksów z tak samo powywijanym logo....bo robi się bizancjum na tarczy i przepych!...coś na wzór obrazka z mojego avatara :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.