Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

z uwagi na zerowy postęp w temacie klubowca 2013 oraz brak zainteresowania ze strony potencjalnych chętnych od kliku tygodni, ja rezygnuję.

Tyle stron i postów, a dalej stoimy na niczym. I nie sądzę, aby coś się zmieniło (niestety). 

Ze swojej strony jeszcze raz dziękuje grafikom za pomoc i pracę.

Szkoda, bo myślałem, że uda się i powstanie nieprzeciętny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

z uwagi na zerowy postęp w temacie klubowca 2013 oraz brak zainteresowania ze strony potencjalnych chętnych od kliku tygodni, ja rezygnuję.

Tyle stron i postów, a dalej stoimy na niczym. I nie sądzę, aby coś się zmieniło (niestety).

Ze swojej strony jeszcze raz dziękuje grafikom za pomoc i pracę.

Szkoda, bo myślałem, że uda się i powstanie nieprzeciętny zegarek.

Na forum CW w przypadku forumowca przekroczono 300 stron, więc 74 nie jest wcale osiągnięciem. Obecny Squale dotarł po 1,5 roku od pierwszych rozmów. Trzeba się nastawić, że takie rzeczy trochę potrwają, nie każdy ma czas tylko tym się zajmować, jest bardzo dużo opinii i sprzecznych oczekiwań. Może plany się przeciągną i projekt 2013 stanie się projektem 2014.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się w ciągu 2 tygodni wysłać zapytanie o wycenę wersji powyżej. Indeksy malowane na tarczy. Nakładane przy tak małej limitacji nie wchodzą w grę...to się wiąże z przygotowaniem matryc itd..ma sens tylko przy zamówieniu 50-100 zegarków.

Akceptujecie malowane ?

Na deklu można na szkiełku zrobić nadruk np. klubowego logo.

Taką metodą:

dsc04342lr.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można nakładanych dopasować od istniejącego modelu? Dopytaj bo może...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie można nakładanych dopasować od istniejącego modelu? Dopytaj bo może...

Nie jestem przekonany że będzie to dobrze wyglądało..wydaje mi się także że wymiary nakładanych z C'Attractive są takie że w tym przetłoczeniu w C'Vintage się nie zmieszczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum CW w przypadku forumowca przekroczono 300 stron, więc 74 nie jest wcale osiągnięciem. Obecny Squale dotarł po 1,5 roku od pierwszych rozmów. Trzeba się nastawić, że takie rzeczy trochę potrwają, nie każdy ma czas tylko tym się zajmować, jest bardzo dużo opinii i sprzecznych oczekiwań. Może plany się przeciągną i projekt 2013 stanie się projektem 2014.

Trochę źle mnie zrozumiałeś. Wiem, że stworzenie/zaprojektowanie zegarka limitowanego zajmuje sporo czasu, do tego dochodzi fizyczne wyprodukowanie przez producenta. Jakbyś zobaczył parę stron wstecz, to już wtedy pisałem, że zegarek wyjdzie ok. listopada. Także zdawałem sobie z tego sprawę. 

Mi chodziło, że przez prawie 2 miesiące tylko 3-4 osoby były aktywne w tym temacie. Wg mnie nie jest problemem wejść na forum raz na tydzień lub na dwa tyg. i coś napisać. Wątek sprawiał wrażenie jakby umarł śmiercią naturalną. 

Dopiero po moim poście coś się ruszyło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 2014 jest już zegarek. Porównanie jakiegoś shitu za parę złotych z forum CW  jest troszkę nie na miejscu :)

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 2014 jest już zegarek. Porównanie jakiegoś shitu za parę złotych z forum CW  jest troszkę nie na miejscu :)

Chyba takie słowa kogoś ze Stowarzyszenia są również nie na miejscu  :)  Bo każdy nosi zegarek na jaki go stać.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam się, że każdy nosi zegarek na jaki go stać. I nie wszystko co tanie to shit.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki mógłby być czas realizacji zakładając, że będzie odpowiednia ilość chętnych? Są szanse na ten rok ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki mógłby być czas realizacji zakładając, że będzie odpowiednia ilość chętnych? Są szanse na ten rok ?

Nie mam pojęcia. Nie dostałem wiadomości zwrotnej od Catorexa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło zapytanie do producenta. Odpowiedź i wycena po 15tym bo mają urlop.

Czy może coś wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QV - Czy Catoreksowi znudziło się nasze marudzenie czy też pomysł umarł bardziej z braku odpowiedniej liczby chętnych?

Bo jeśli nie jest tak, że Catorex definitywnie nie chce sobie już nami głowy zawracać, to proponowałbym przedstawienie tego projektu jako jednego z wariantów do wyboru na zegarek klubowy 2015. Zważywszy jak bardzo zróżnicowane propozycje są obecnie dyskutowane nie byłoby to chyba niczym niewłaściwym.

Ze swej strony proponowałbym by trzymać się modelu C’Vintage, a nie C’Attractive (mam nadzieję, ze nie pomyliłem nazw :) ), który pojawił się na tapecie później jako tańszy, a co za tym idzie, dający większą szansę na zgromadzenie liczby chętnych niezbędnych do realizacji projektu.

Wydaje mi się, że C’Vinatge po naszych zmianach dawał szansę na coś naprawdę wyjątkowego. W skrócie:

1. nie byłby jednym z niemal nieskończonej liczby zegarków swatchopochodnym produkowanych przez Swatch Group jak i podmioty od niej niezależne (zamiast ETY Adolph Schild)

2. miałby jakże nietypowy w dzisiejszych czasach rozmiar 40 mm

3. wyjściowo ma już oryginalną dwupłaszczyznową tarczę

4. nasze zmiany kolorystyczne nadały mu dodatkowo niepowtarzalnego charakteru (pamiętam, że nie wszystko zostało dogadane, ale do ustalenia zostało naprawdę niewiele)

Z punktu widzenia realizacji projektu:

1. wiemy, że producentowi się chce

2. można przedstawić innym użytkownikom forum mocno zaawansowany projekt

3. zostaje dużo czasu na zebranie pieniędzy – co nie jest bez znaczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozmów z Catorexem nie zerwałem ale oni tam mają mało czasu i niestety odpowiadają w takich odstępach czasowych, że straciłem entuzjazm.

Ostatnio temat trochę się ożywił z ich strony ale nie wiem czy zaakceptują moje warunki. Czekam. Jak coś będzie wiadome na 100% to wtedy temat wskrzesimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może  w 2014 zrobimy zaległego klubowca 2013 tak żeby nie było przerwy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka że osób udzielających się w tym temacie było może z 10. To bardzo słaba karta przetargowa w rozmowach z producentem.

Przy okazji wyszło że jednak dużo forumowiczów to troszkę snoby dla których nie tyle ważne jest jak zegarek jest wykonany, jaki ma werk itd ale jaki ma znaczek na tarczy. A jak nie ma znanego znaczka i jest drogi ( chodź prawdę mówiąc ten nie był drogi patrząc na to co oferuje ) to już w ogóle go dyskwalifikuje. Nic na to nie poradzę, nie będę walczył przecież z kampaniami marketingowymi znanych producentów one zawsze będą mocniejsze.

Obecnie Catorex trawi propozycje 15 sztuk limitowanych zegarków. Jakby się zgodzili to był by cud większy niż ten nad Wisłą.

Temat jest więc w stanie uśpienia.

To od Was zależy najwięcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka że osób udzielających się w tym temacie było może z 10. To bardzo słaba karta przetargowa w rozmowach z producentem.

Kiedyś liczyłem. Wyszło mi 14 zainteresowanych C'Vintage, aczkolwiek to się trochę zmieniało - sam w pewnym momencie odpuściłem, bo projekt za daleko odszedł od tego jak bym go widział, a potem w ogóle odszedł od C'Vintage.

Może teraz byłoby więcej chętnych bo jest więcej czasu na zgromadzenie pieniędzy.

Przy okazji wyszło że jednak dużo forumowiczów to troszkę snoby dla których nie tyle ważne jest jak zegarek jest wykonany, jaki ma werk itd ale jaki ma znaczek na tarczy. A jak nie ma znanego znaczka i jest drogi ( chodź prawdę mówiąc ten nie był drogi patrząc na to co oferuje ) to już w ogóle go dyskwalifikuje.

Też mam takie wrażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Catorex jest takim samym nonamem jak niektóre zegarki handlarzy z forum. Ale oni zdążyli się już rozreklamować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Przy zalozeniu za uzbiera sie to min.15 osob to jaka bylaby cena za klubowego w wersji C'Vintage? W poprzednich postach pojawila sie zdaje opcja w okolicach 3-4tys, ale chcialbym sie upewnic. Dla mnie osobiscie niszowsc marki Catorex jest jej bardzo duzym plusem.

Przemyslaw Kilanowski

Kilka mechanicznych szwajcarow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tego projektu nie wyjdzie niestety. Za małe zainteresowanie dla producenta żaden to biznes.

Może kiedy indziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze szkoda :(

Przemyslaw Kilanowski

Kilka mechanicznych szwajcarow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic z tego projektu nie wyjdzie niestety. Za małe zainteresowanie dla producenta żaden to biznes.

Może kiedy indziej.

A ilu chętnych trzeba? Może wyciągnąć te rendery C'Vintage, które były i spróbować zrobić listę chętnych, żeby mieć jakieś twarde dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lapor gdzieś w wątku było o 50 chętnych. Więc tak jak QV pisze nic z tego nie wyjdzie.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.