kornel91 87361 #1951 Posted September 11, 2025 15 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Radomadre 1936 #1954 Posted September 20, 2025 Nowy w "rodzinie"😀 14 Share this post Link to post Share on other sites
Sulej 248 #1956 Posted September 26, 2025 U mnie ten sam ale w innym kolorze 12 Share this post Link to post Share on other sites
fonfelinni 233 #1961 Posted November 5, 2025 Dobry, nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec zapytam tutaj. Mam duza chec na kupno BN0118-55E, ktory prawie spelnia wszystkie moje warunki. Jednak troche mnie martwi ten tytan, bo do tej pory zawsze mialem w stali zegarki, a opinie ludzi sa rozne na temat tego materialu. Jest sie czego obawiac, czy ten tytan Citizena jest jakis inny? Zegarek ma robic za EDC, w jakims stopniu zastapic G-shocka, wiec dla mnie rysy to nie problem, ale ponoc tytan sie rysuje od samego patrzenia. Druga sprawa to ta koperta monocoque. Wiem, ze eco-drive to moze i 15 lat dzialac, ale jesli w razie W, po latach, cos by sie wykrzaczylo to bedzie opcja ten zegarek wskrzesic ? Czy ze wzgledu na brak czesci/uszczelek pozostanie smietnik? Wiem, ze to odlegly czas, ale taki juz jestem SENTYMENTALNY, ze wole naprawiac i miec cos z historia, niz wymieniac bo sie zepsulo A moze jakas inna ciekawa propozycja w rozmiarze do 40mm ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
adventure 768 #1962 Posted November 7, 2025 Miałem kupić nie kupiłem. Rozmiar mnie przytłoczył. 0 Share this post Link to post Share on other sites
incubus05 12435 #1963 Posted November 8, 2025 W dniu 5.11.2025 o 13:08, fonfelinni napisał(-a): Dobry, nie chcialem zakladac nowego tematu, wiec zapytam tutaj. Mam duza chec na kupno BN0118-55E, ktory prawie spelnia wszystkie moje warunki. Jednak troche mnie martwi ten tytan, bo do tej pory zawsze mialem w stali zegarki, a opinie ludzi sa rozne na temat tego materialu. Jest sie czego obawiac, czy ten tytan Citizena jest jakis inny? Zegarek ma robic za EDC, w jakims stopniu zastapic G-shocka, wiec dla mnie rysy to nie problem, ale ponoc tytan sie rysuje od samego patrzenia. Druga sprawa to ta koperta monocoque. Wiem, ze eco-drive to moze i 15 lat dzialac, ale jesli w razie W, po latach, cos by sie wykrzaczylo to bedzie opcja ten zegarek wskrzesic ? Czy ze wzgledu na brak czesci/uszczelek pozostanie smietnik? Wiem, ze to odlegly czas, ale taki juz jestem SENTYMENTALNY, ze wole naprawiac i miec cos z historia, niz wymieniac bo sie zepsulo A moze jakas inna ciekawa propozycja w rozmiarze do 40mm ? Miałem ten model jakiś czas. W ogóle Citizenów już trochę przerobiłem, w tym tytanowe. Powiem tak, w tańszych modelach z tytanową kopertą rzeczywiście bardzo łatwo się rysowały. Ale tu - nie wiem, czym dokładnie utwardzili powierzchnię, ale nie rysował się. Może złapał jakieś malutkie ryski gdzieś na zapięciu bransolety ale też i nie oszczędzałem go. Mimo, że nie jest to duratect to naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Więc jeśli nie zamierzasz ocierać go o mury czy obijać regularnie o metalowe elementy 😜 to powienien naprawdę dać radę. Co do serwisu - żaden śmietnik. Autoryzowany serwis zrobi Ci normalnie wymianę akumulatorka i uszczelek. Dostają się do mechanizmu przez zdjęcie szkiełka. Nie masz się o co martwić. Ja swojego sprzedałem, bo...przez super płaskie denko jakoś kiepsko układał mi się na nadgarstku. Ale poza tym to naprawdę fajny zegarek. 0 Share this post Link to post Share on other sites
fonfelinni 233 #1964 Posted November 8, 2025 Dzieki za info. Jeszcze temat jednego z uzytkownikow podsunal mi model PMD56-2952, takze mam nad czym dumac przez najblizsze dni 0 Share this post Link to post Share on other sites
Krist-off 4764 #1970 Posted December 21, 2025 Dzisiaj dzień trudnych decyzji... 😆 8 Share this post Link to post Share on other sites
Marak 8571 #1971 Posted December 21, 2025 8 minut temu, Krist-off napisał(-a): Dzisiaj dzień trudnych decyzji... 😆 Jak nie wiadomo co wybrać - to zawsze Fugu 🙂 1 Share this post Link to post Share on other sites
Krist-off 4764 #1972 Posted December 21, 2025 Godzinę temu, Marak napisał(-a): Jak nie wiadomo co wybrać - to zawsze Fugu 🙂 No i tu mam zagwozdkę... co wybrać z Fugu? 😆 I czy nie nabyć kolejnego.... Okazuje się, ze pomimo kilkudziesięciu czasomierzy w szufladzie...te lądują na nadgarstku najczęściej... 2 Share this post Link to post Share on other sites