Master Yoda 2171 #1676 Napisano 30 Sierpnia 2015 W Lublinie już wszystkie książki Londona wykupione, a psie zaprzęgi podrożały ze dwa razy... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1677 Napisano 30 Sierpnia 2015 Z ostatniej chwili... W Castoramie i innych zabrakło łopat... nawet z zabawkarskich wszystkie wykupili 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1678 Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak juz sie Staruszek zainteresowal , to ja tez jade Adam , rezerwacja na dwa pokoje Janek, zabieraj sprzecicho i tez sie pakoj W kwestii zainteresowań to ja dwa lata temu badałem okolice zamku w Grodźcu Na pewno fajna zabawa a i grzyby przy okazji można pozbierać. Brakuje tylko w tym wszystkim kogoś, kogo ponoć mieli Ci którzy info w sprawie pociągu przekazali.Trzeba by się zająć innym umierającym Niemcem, który brał udział w ukryciu tego o czym mówimy. Ale w ciemno tez by była fajna zabawa. Zamek w Grodźcu stoi od dawna to jak nie 7 ton złota to coś innego się znajdzie Anetta ja jestem za! Zawsze to coś ciekawego i fajna zabawa w najgorszym wypadku, ale z pociągiem dajmy sobie spokój, poszukajmy reszty całą ekipą, zawsze co kilka głów to nie jedna a i wiedzą tez się można podzielić. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1679 Napisano 30 Sierpnia 2015 Od 4;42 s 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1680 Napisano 30 Sierpnia 2015 Z ostatniej chwili... W Castoramie i innych zabrakło łopat... nawet z zabawkarskich wszystkie wykupili Ech... specjaliści... łopaty nie są do kopania, do tego jest szpadel, czyli nadal mamy szansę 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #1681 Napisano 31 Sierpnia 2015 Jak juz sie Staruszek zainteresowal , to ja tez jade Adam , rezerwacja na dwa pokoje Janek, zabieraj sprzecicho i tez sie pakoj Jesli wierzyc przekazom z ministerstwa to dowodem na istnienie pociagu pancernego jest zdjecie z georadaru ktore pozwala rozpoznac ksztalt tego pociagu.To moim zdaniem glebokosc do 10 metrow ,pomimo wiekszego zasiegu georadarow ale w celu uzyskania obrazu uzytecznego ta glebokosc sie zmniejsza.Miejsce gdzie jest ten pociag nie pozwala na ukryta penetracje stad zgloszenie bo raczej ktos dobralby sie do niego.To moze byc Zamek Ksiaz bo tam odkryto kilka anomalii niedawno ,a badania intensywnie prowadzi polak mieszkajacy za granica p.Kruszynski.Georadar dziala roznie w roznych glebach,im lepszy sprzet tym ciekawsze dane ,sklad gruntu,polozenie przedmiotow wykonanych z roznych materialow -beton,PVC,stal itp.Teren na ktorym znaleziono pociag musi pozwalac na zastosowanie tam georadaru,jednoczesnie takie badania sa widoczne dla osob postronnych,niewykluczone ze osoby prowadzace poszukiwania robily to legalnie czyli zglaszajac do WKZ specjalnym wnioskiem gdzie okresla sie dane ,koordynaty obszaru poszukiwan.I tak pewnie sie stalo bo to za gruba sprawa.Mogli nawet wniosek zrobic po odkryciu .Kilka lat temu zatrzymano 79 letniego dziadka na granicy ze szwajcaria jak chcial przewiezc i opylic stary obraz,reszte zrabowanej kolekcji z czasow II WS znaleziono u niego w domu i u jego znajomych.http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zobacz-obrazy-odnalezione-w-monachium-niemcy-publikuja-liste-plocien,370773.html Mam nadzieje ze wszystkie przedmioty znalezione tam zostana kiedys pokazane i opisane .Ktos musial bardzo dokladnie przestudiowac stare mapy lub mial dojscie do dokumentow.Jako ciekawostka powiem ze slynne Stonehenge w wiekszosci znajduje sie pod ziemia,w 2014 zlokalizowano wiecej obiektow za pomoca georadaru. Anetta moj wykrywacz pozwala jedynie znalezc srubke od mechanizmu kolo garazu 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #1682 Napisano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) W kwestii zainteresowań to ja dwa lata temu badałem okolice zamku w Grodźcu Na pewno fajna zabawa a i grzyby przy okazji można pozbierać. Brakuje tylko w tym wszystkim kogoś, kogo ponoć mieli Ci którzy info w sprawie pociągu przekazali.Trzeba by się zająć innym umierającym Niemcem, który brał udział w ukryciu tego o czym mówimy.Ale w ciemno tez by była fajna zabawa. Zamek w Grodźcu stoi od dawna to jak nie 7 ton złota to coś innego się znajdzie Anetta ja jestem za! Zawsze to coś ciekawego i fajna zabawa w najgorszym wypadku, ale z pociągiem dajmy sobie spokój, poszukajmy reszty całą ekipą, zawsze co kilka głów to nie jedna a i wiedzą tez się można podzielić. Po przeczytaniu Staruszkowego posta zrozumiałem dlaczego sporo polek jeździ od przedwojny starym niemcom podcierać dooopy......A to sprytne niewiasty - wymuszają zeznania i szkice na biednych weteranach Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1683 Napisano 31 Sierpnia 2015 Gorączka "złotego pociągu" ochłonie troszkę w momencie gdy któryś z poszukiwaczy wlezie na szklaną minę i mu nogę przy samej szyi urwie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #1684 Napisano 31 Sierpnia 2015 Górki i otoczenie nie jest zaminowane. Pewnie już bym miał braki ... Wewnątrz tunelu myślę, że są dodatkowe "zabezpieczenia". 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #1685 Napisano 31 Sierpnia 2015 Adam, uważaj jak będziesz sikał na spacerze Mogą mandat wlepić Teraz większość satelitek patrzy na Was. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1686 Napisano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Gdzie jest klucz? http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_o7sFhfv11jw1c62hiNelznR2Px23yXuL.gif Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #1687 Napisano 1 Września 2015 Pociąg rozpoczyna ponowne powolne znikanie. 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #1688 Napisano 1 Września 2015 Jesli wierzyc przekazom z ministerstwa to dowodem na istnienie pociagu pancernego jest zdjecie z georadaru ktore pozwala rozpoznac ksztalt tego pociagu.To moim zdaniem glebokosc do 10 metrow ,pomimo wiekszego zasiegu georadarow ale w celu uzyskania obrazu uzytecznego ta glebokosc sie zmniejsza.Miejsce gdzie jest ten pociag nie pozwala na ukryta penetracje stad zgloszenie bo raczej ktos dobralby sie do niego.To moze byc Zamek Ksiaz bo tam odkryto kilka anomalii niedawno ,a badania intensywnie prowadzi polak mieszkajacy za granica p.Kruszynski.Georadar dziala roznie w roznych glebach,im lepszy sprzet tym ciekawsze dane ,sklad gruntu,polozenie przedmiotow wykonanych z roznych materialow -beton,PVC,stal itp.Teren na ktorym znaleziono pociag musi pozwalac na zastosowanie tam georadaru,jednoczesnie takie badania sa widoczne dla osob postronnych,niewykluczone ze osoby prowadzace poszukiwania robily to legalnie czyli zglaszajac do WKZ specjalnym wnioskiem gdzie okresla sie dane ,koordynaty obszaru poszukiwan.I tak pewnie sie stalo bo to za gruba sprawa.Mogli nawet wniosek zrobic po odkryciu .Kilka lat temu zatrzymano 79 letniego dziadka na granicy ze szwajcaria jak chcial przewiezc i opylic stary obraz,reszte zrabowanej kolekcji z czasow II WS znaleziono u niego w domu i u jego znajomych.http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zobacz-obrazy-odnalezione-w-monachium-niemcy-publikuja-liste-plocien,370773.html Mam nadzieje ze wszystkie przedmioty znalezione tam zostana kiedys pokazane i opisane .Ktos musial bardzo dokladnie przestudiowac stare mapy lub mial dojscie do dokumentow.Jako ciekawostka powiem ze slynne Stonehenge w wiekszosci znajduje sie pod ziemia,w 2014 zlokalizowano wiecej obiektow za pomoca georadaru. Anetta moj wykrywacz pozwala jedynie znalezc srubke od mechanizmu kolo garazu Dzieki Janku Jednak zawsze troche dreszczyku sie przydaje. Co do "guzikow" , to zawsze wrato szukac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczur11 69 #1689 Napisano 1 Września 2015 Nie wszystko wyjechało w pociągu. 0 "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1690 Napisano 6 Września 2015 Darz bór dzisiaj bylo 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #1691 Napisano 6 Września 2015 To gdzieś w lesie pod Wałbrzychem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1692 Napisano 6 Września 2015 Tak, tak. A jedna ze wskazówek, zgodnie z zasadą tam skarb twój, gdzie serce twoje (germańskie) wskazuje.... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1693 Napisano 6 Września 2015 Jakub de Molay.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1694 Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Podejrzewam, że w lesie o którym mówicie to już nawet liści nie ma Pan Samochodzik to piękne wspomnienia Co do okolic o których mowa, to niebawem, trzeba się przygotować teoretycznie, bo samo wydobycie to czysta przyjemność Grunt to dobry plan Edytowane 6 Września 2015 przez STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1695 Napisano 6 Września 2015 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1696 Napisano 6 Września 2015 Ja tam widzę wymęczony kręgosłup tej pani za kilkanaście lat 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #1697 Napisano 6 Września 2015 A mi nasuwa się na myśl od razu stare powiedzenie "duża klata, mały ptaszek" 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #1698 Napisano 6 Września 2015 czy to normalne, ze jak widze takie zdjecia.... to mam ochote ugrysc? moja szczeka w wymyka sie z pod kontroli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1699 Napisano 6 Września 2015 Drzewa? Cały las chcesz pogryźć ??? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #1700 Napisano 6 Września 2015 (edytowane) ja tam aby dwa ciasteczka widze gdzie Ty Piotrze widzisz las? Edytowane 6 Września 2015 przez Angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach