Master Yoda 2171 #1676 Posted August 30, 2015 W Lublinie już wszystkie książki Londona wykupione, a psie zaprzęgi podrożały ze dwa razy... 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2284 #1677 Posted August 30, 2015 Z ostatniej chwili... W Castoramie i innych zabrakło łopat... nawet z zabawkarskich wszystkie wykupili 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites
STARUSZEK 207 #1678 Posted August 30, 2015 (edited) Jak juz sie Staruszek zainteresowal , to ja tez jade Adam , rezerwacja na dwa pokoje Janek, zabieraj sprzecicho i tez sie pakoj W kwestii zainteresowań to ja dwa lata temu badałem okolice zamku w Grodźcu Na pewno fajna zabawa a i grzyby przy okazji można pozbierać. Brakuje tylko w tym wszystkim kogoś, kogo ponoć mieli Ci którzy info w sprawie pociągu przekazali.Trzeba by się zająć innym umierającym Niemcem, który brał udział w ukryciu tego o czym mówimy. Ale w ciemno tez by była fajna zabawa. Zamek w Grodźcu stoi od dawna to jak nie 7 ton złota to coś innego się znajdzie Anetta ja jestem za! Zawsze to coś ciekawego i fajna zabawa w najgorszym wypadku, ale z pociągiem dajmy sobie spokój, poszukajmy reszty całą ekipą, zawsze co kilka głów to nie jedna a i wiedzą tez się można podzielić. Edited August 30, 2015 by STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #1679 Posted August 30, 2015 Od 4;42 s 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
STARUSZEK 207 #1680 Posted August 30, 2015 Z ostatniej chwili... W Castoramie i innych zabrakło łopat... nawet z zabawkarskich wszystkie wykupili Ech... specjaliści... łopaty nie są do kopania, do tego jest szpadel, czyli nadal mamy szansę 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Share this post Link to post Share on other sites
janekp 529 #1681 Posted August 31, 2015 Jak juz sie Staruszek zainteresowal , to ja tez jade Adam , rezerwacja na dwa pokoje Janek, zabieraj sprzecicho i tez sie pakoj Jesli wierzyc przekazom z ministerstwa to dowodem na istnienie pociagu pancernego jest zdjecie z georadaru ktore pozwala rozpoznac ksztalt tego pociagu.To moim zdaniem glebokosc do 10 metrow ,pomimo wiekszego zasiegu georadarow ale w celu uzyskania obrazu uzytecznego ta glebokosc sie zmniejsza.Miejsce gdzie jest ten pociag nie pozwala na ukryta penetracje stad zgloszenie bo raczej ktos dobralby sie do niego.To moze byc Zamek Ksiaz bo tam odkryto kilka anomalii niedawno ,a badania intensywnie prowadzi polak mieszkajacy za granica p.Kruszynski.Georadar dziala roznie w roznych glebach,im lepszy sprzet tym ciekawsze dane ,sklad gruntu,polozenie przedmiotow wykonanych z roznych materialow -beton,PVC,stal itp.Teren na ktorym znaleziono pociag musi pozwalac na zastosowanie tam georadaru,jednoczesnie takie badania sa widoczne dla osob postronnych,niewykluczone ze osoby prowadzace poszukiwania robily to legalnie czyli zglaszajac do WKZ specjalnym wnioskiem gdzie okresla sie dane ,koordynaty obszaru poszukiwan.I tak pewnie sie stalo bo to za gruba sprawa.Mogli nawet wniosek zrobic po odkryciu .Kilka lat temu zatrzymano 79 letniego dziadka na granicy ze szwajcaria jak chcial przewiezc i opylic stary obraz,reszte zrabowanej kolekcji z czasow II WS znaleziono u niego w domu i u jego znajomych.http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zobacz-obrazy-odnalezione-w-monachium-niemcy-publikuja-liste-plocien,370773.html Mam nadzieje ze wszystkie przedmioty znalezione tam zostana kiedys pokazane i opisane .Ktos musial bardzo dokladnie przestudiowac stare mapy lub mial dojscie do dokumentow.Jako ciekawostka powiem ze slynne Stonehenge w wiekszosci znajduje sie pod ziemia,w 2014 zlokalizowano wiecej obiektow za pomoca georadaru. Anetta moj wykrywacz pozwala jedynie znalezc srubke od mechanizmu kolo garazu 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Share this post Link to post Share on other sites
amroziuk 99 #1682 Posted August 31, 2015 (edited) W kwestii zainteresowań to ja dwa lata temu badałem okolice zamku w Grodźcu Na pewno fajna zabawa a i grzyby przy okazji można pozbierać. Brakuje tylko w tym wszystkim kogoś, kogo ponoć mieli Ci którzy info w sprawie pociągu przekazali.Trzeba by się zająć innym umierającym Niemcem, który brał udział w ukryciu tego o czym mówimy.Ale w ciemno tez by była fajna zabawa. Zamek w Grodźcu stoi od dawna to jak nie 7 ton złota to coś innego się znajdzie Anetta ja jestem za! Zawsze to coś ciekawego i fajna zabawa w najgorszym wypadku, ale z pociągiem dajmy sobie spokój, poszukajmy reszty całą ekipą, zawsze co kilka głów to nie jedna a i wiedzą tez się można podzielić. Po przeczytaniu Staruszkowego posta zrozumiałem dlaczego sporo polek jeździ od przedwojny starym niemcom podcierać dooopy......A to sprytne niewiasty - wymuszają zeznania i szkice na biednych weteranach Edited August 31, 2015 by amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Share this post Link to post Share on other sites
kiniol 2284 #1683 Posted August 31, 2015 Gorączka "złotego pociągu" ochłonie troszkę w momencie gdy któryś z poszukiwaczy wlezie na szklaną minę i mu nogę przy samej szyi urwie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Share this post Link to post Share on other sites
amroziuk 99 #1684 Posted August 31, 2015 Górki i otoczenie nie jest zaminowane. Pewnie już bym miał braki ... Wewnątrz tunelu myślę, że są dodatkowe "zabezpieczenia". 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Share this post Link to post Share on other sites
Młot Thora 147 #1685 Posted August 31, 2015 Adam, uważaj jak będziesz sikał na spacerze Mogą mandat wlepić Teraz większość satelitek patrzy na Was. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #1686 Posted August 31, 2015 (edited) Gdzie jest klucz? http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_o7sFhfv11jw1c62hiNelznR2Px23yXuL.gif Edited August 31, 2015 by cook 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
amroziuk 99 #1687 Posted September 1, 2015 Pociąg rozpoczyna ponowne powolne znikanie. 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Share this post Link to post Share on other sites
Dascola 3 #1688 Posted September 1, 2015 Jesli wierzyc przekazom z ministerstwa to dowodem na istnienie pociagu pancernego jest zdjecie z georadaru ktore pozwala rozpoznac ksztalt tego pociagu.To moim zdaniem glebokosc do 10 metrow ,pomimo wiekszego zasiegu georadarow ale w celu uzyskania obrazu uzytecznego ta glebokosc sie zmniejsza.Miejsce gdzie jest ten pociag nie pozwala na ukryta penetracje stad zgloszenie bo raczej ktos dobralby sie do niego.To moze byc Zamek Ksiaz bo tam odkryto kilka anomalii niedawno ,a badania intensywnie prowadzi polak mieszkajacy za granica p.Kruszynski.Georadar dziala roznie w roznych glebach,im lepszy sprzet tym ciekawsze dane ,sklad gruntu,polozenie przedmiotow wykonanych z roznych materialow -beton,PVC,stal itp.Teren na ktorym znaleziono pociag musi pozwalac na zastosowanie tam georadaru,jednoczesnie takie badania sa widoczne dla osob postronnych,niewykluczone ze osoby prowadzace poszukiwania robily to legalnie czyli zglaszajac do WKZ specjalnym wnioskiem gdzie okresla sie dane ,koordynaty obszaru poszukiwan.I tak pewnie sie stalo bo to za gruba sprawa.Mogli nawet wniosek zrobic po odkryciu .Kilka lat temu zatrzymano 79 letniego dziadka na granicy ze szwajcaria jak chcial przewiezc i opylic stary obraz,reszte zrabowanej kolekcji z czasow II WS znaleziono u niego w domu i u jego znajomych.http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/zobacz-obrazy-odnalezione-w-monachium-niemcy-publikuja-liste-plocien,370773.html Mam nadzieje ze wszystkie przedmioty znalezione tam zostana kiedys pokazane i opisane .Ktos musial bardzo dokladnie przestudiowac stare mapy lub mial dojscie do dokumentow.Jako ciekawostka powiem ze slynne Stonehenge w wiekszosci znajduje sie pod ziemia,w 2014 zlokalizowano wiecej obiektow za pomoca georadaru. Anetta moj wykrywacz pozwala jedynie znalezc srubke od mechanizmu kolo garazu Dzieki Janku Jednak zawsze troche dreszczyku sie przydaje. Co do "guzikow" , to zawsze wrato szukac 0 Share this post Link to post Share on other sites
jaszczur11 69 #1689 Posted September 1, 2015 Nie wszystko wyjechało w pociągu. 0 "Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!" Share this post Link to post Share on other sites
STARUSZEK 207 #1690 Posted September 6, 2015 Darz bór dzisiaj bylo 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Share this post Link to post Share on other sites
mechanik 993 #1691 Posted September 6, 2015 To gdzieś w lesie pod Wałbrzychem? 0 Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2979 #1692 Posted September 6, 2015 Tak, tak. A jedna ze wskazówek, zgodnie z zasadą tam skarb twój, gdzie serce twoje (germańskie) wskazuje.... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #1693 Posted September 6, 2015 Jakub de Molay.... 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
STARUSZEK 207 #1694 Posted September 6, 2015 (edited) Podejrzewam, że w lesie o którym mówicie to już nawet liści nie ma Pan Samochodzik to piękne wspomnienia Co do okolic o których mowa, to niebawem, trzeba się przygotować teoretycznie, bo samo wydobycie to czysta przyjemność Grunt to dobry plan Edited September 6, 2015 by STARUSZEK 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Share this post Link to post Share on other sites
Master Yoda 2171 #1695 Posted September 6, 2015 0 Pozdrawiam, Marek Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2979 #1696 Posted September 6, 2015 Ja tam widzę wymęczony kręgosłup tej pani za kilkanaście lat 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
STARUSZEK 207 #1697 Posted September 6, 2015 A mi nasuwa się na myśl od razu stare powiedzenie "duża klata, mały ptaszek" 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Angelo #1698 Posted September 6, 2015 czy to normalne, ze jak widze takie zdjecia.... to mam ochote ugrysc? moja szczeka w wymyka sie z pod kontroli 0 Share this post Link to post Share on other sites
tarant 2979 #1699 Posted September 6, 2015 Drzewa? Cały las chcesz pogryźć ??? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Share this post Link to post Share on other sites
Guest Angelo #1700 Posted September 6, 2015 (edited) ja tam aby dwa ciasteczka widze gdzie Ty Piotrze widzisz las? Edited September 6, 2015 by Angelo 0 Share this post Link to post Share on other sites