LESKOS 3470 #3626 Napisano 1 Listopada 2019 No tak , masz trochę racji , na pewno w sensie biznesowym ... Pamiętam jak usłyszałem taką sekwencję na jakimś spotkaniu ... "Podpisanie umowy nie kończy negocjacji w jej zakresie ..."Ale "prości" Chińczycy mają raczej nieskomplikowane zasady postępowania. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3627 Napisano 3 Listopada 2019 LAST MINUTEDziś ostanie jeże , pięknie oznaczone przez żonę poszły w świat ... Wszystkie miały wagę powyżej 800 g (870 g max). Zjadły 7 kg mączniaków i drewnojadów, z 8 kg mięsa z kurczaka, 1 kg karmy dla kotów - od 22 września - prawie 40 dkg dziennie średnio... .Mają/miały "spust" ...Zdjęcia przed wypuszczeniem ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3628 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Ale bombki ładne Te kolorowe oznaczenia długo się utrzamją?Jesteście z Żoną dobrymi duchami, które zesłało tam przeznaczenie/opatrzność. Ileż to jeży ma szansę przetrwać a potem dać szansę kolejnym pokoleniom Ciekawe ile stworzeń dzięki Waszym staraniom przyjdzie na świat w najbliższych latach.Tam u Was taka bajkowa posiadłość. Jeszcze tak dla dopełnienia, wg mojego wyobrażenia brakuje w domu kota a w ogrodzie kilka uli z mnóstwem pszczół .. Tak się rozmarzyłam ehh Edytowane 3 Listopada 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3629 Napisano 3 Listopada 2019 Sąsiadka ma 6 kotów ... wystarczy dla nas też. siedzą non stop w naszym ogrodzie . w czasie lęgów ptaków przeganiamy - bo to rozbójniki ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3630 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Sąsiadka ma 6 kotów ... wystarczy dla nas też. siedzą non stop w naszym ogrodzie . w czasie lęgów ptaków przeganiamy - bo to rozbójniki ... Sąsiadujące koty to inny level. Kot prywatny, ściśle domowy, który od kocięcia jest w domu, którego matka - kocica nie uczy polowania rzadko kłusuje, co najwyżej na muchy Edytowane 3 Listopada 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3631 Napisano 3 Listopada 2019 No ale moje 5 yorków i taki jeden wyrośnięty wielorasowiec , co myśli że jest też yorkiem - "kochają" rowerzystów za płotem i koty na płocie ... w domu to byłby "sajgon" do kwadratu. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3632 Napisano 3 Listopada 2019 To rzeczywiście byłby problem. Okienko adaptacyjne raczej już poza zasięgiem No ale pszczoły... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3633 Napisano 3 Listopada 2019 (edytowane) Pszczoły mamy - murarki , kilka domków w ogrodzie . Ale one są takie malutkie i nie zbierają miodu dla ludzi. Za to pracowicie zapylają ... Edytowane 3 Listopada 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #3634 Napisano 8 Listopada 2019 Porządkowałem zdjęcia i znalazłem coś takiego...Rok temu, jesienią na jednym z krzewów pojawił się taki owoc...Mała zagadka - z jakiego krzewu jest to owoc?Może ktoś w swoim ogrodzie też miał coś takiego. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaha 22 #3635 Napisano 8 Listopada 2019 Magnolia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #3636 Napisano 8 Listopada 2019 MagnoliaZgadza się, magnolia, a tak wygląda niedojrzały owoc.Po kilkunastu latach pierwszy raz dojrzał jeden. Nie pamiętam jaka to odmiana, ale ma bardzo mały przyrost i często powtarza kwitnienie w sierpniu lub wrześniu. Pozdrawiam Jacek 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3637 Napisano 10 Listopada 2019 Mroczna, ale i nastrojowa płyta. Tytułowe Dark City to Joburg, Johannesburg... MoMo to zespół założony przez legendę gotyckiego rocka z RPA, Roba Mc Lannana. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40557 #3638 Napisano 11 Listopada 2019 Nawiązując do RPA, oto zespół z tego kraju, który po nagraniu debiutanckiej płyty (jeszcze w latach 80tych) przeniósł się do USA. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3639 Napisano 15 Listopada 2019 Jest pewna przyczyna zamieszczenia tej piosenki dzisiaj... 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3640 Napisano 15 Listopada 2019 (edytowane) Jest pewna przyczyna zamieszczenia tej piosenki dzisiaj...https://www.youtube.com/watch?v=_wyxk83ejroNiech mu ziemia ciężką (?) będzie, pALEc Edytowane 15 Listopada 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3641 Napisano 16 Listopada 2019 For those about to ROCK & BLUES... absolutnie polecam Kanada, rodzice z Portugalii i Francji. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40557 #3642 Napisano 17 Listopada 2019 Nie mogę się od tego uwolnić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3643 Napisano 22 Listopada 2019 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3644 Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) .. i jeszcze jeden "toast" Edytowane 22 Listopada 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3645 Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) Jak to już od lat się dzieje, niektórzy po śmierci wydają więcej płyt niż żywi. Dzisiaj premiera, wysłuchałem. Tak czy inaczej - dobrze było posłuchać. Edytowane 22 Listopada 2019 przez Anansi 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3646 Napisano 22 Listopada 2019 Dla mnie Leonard zawsze się kojarzy z jednym kawałkiem ... czas płynie a niebieski prochowiec wciąż wisi w przedpokoju do mojego serca. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3647 Napisano 27 Listopada 2019 (edytowane) A dziś to jestem trochę na takim rozdrożu ... i tak mi się skojarzyło ... Pamiętacie? naszarpało się się parę tych akordów przy ognisku i nie tylko ... Dodam , że najbardziej podoba mi się tekst ... Jakby ktoś nie wiedział za co i dlaczego autor dostał Nobla ... to za takie teksty Hej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęNie jestem śpiący i donikąd nie idęHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęW dzwoniący, brzęczący poranek pójdę za tobąChociaż wiem, że mocarstwa wieczoruObróciły się w piachZniknęły z mojej dłoniPozostawiły mnie stojącym tu po omackuJednak wciąż nieśpiącymMoja znużenie mnie zadziwia, wypiętnowałem je na stopachNie mam z kim się spotkaćA starożytna, pusta ulica, jest zbyt wymarła aby śnić.Hej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęNie jestem śpiący i donikąd nie idęHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęW dzwoniący, brzęczący poranek pójdę za tobąZabierz mnie w podróż na swój magiczny, wirujący statekOpuściły mnie zmysły, moje dłonie nie czują chwytuPalce nóg są zbyt zdrętwiałe by stąpać, czekaj tylko na moje obcasyBy zacząć wędrowaćJestem gotów pójść gdziekolwiek, jestem gotów, aż zacznę gasnąćW środek mej własnej parady, dołączę do twego tańca zaklinając swą drogęObiecuję zatopić się w tymHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęNie jestem śpiący i donikąd nie idęHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęW dzwoniący, brzęczący poranek pójdę za tobąMimo, że możesz usłyszeć śmiechy wirujące,Kołyszące się szalenie poprzez słońce,Nie jest to wycelowane w nikogo, to po prostu ucieczka w bieguA co do nieba, nie pokrywają go żadne przeszkodyA jeśli usłyszysz niejasny ślad skakankowych wyliczanekW rytm twojego tamburynu, to tylkoPoszarpany klaun za tobąNie przejmowałbym się tym, to tylko cieńWidzisz, że podąża za tobąHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęNie jestem śpiący i donikąd nie idęHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęW dzwoniący, brzęczący poranek pójdę za tobąPotem zabierz mnie, bym zniknął przez dymne kręgi mojego umysłuDo zamglonych ruin czasu, ku przeszłości, zamarzniętym liściomNawiedzonym, przerażonym drzewom, na wietrzną plażęDaleko od pokręconego zasięgu szalonego smutkuTak, by tańczyć pod diamentowym niebem,Machając swobodnie jedną rękąZarysowany przez morze, zakreślony placem piachuZ całą pamięcią i losem, wjechać głęboko poniżej falPozwól mi zapomnieć o dzisiaj zanim nadejdzie jutroHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęNie jestem śpiący i donikąd nie idęHej! Panie z tamburynem, zagraj mi piosenkęW dzwoniący, brzęczący poranek pójdę za tobą Edytowane 27 Listopada 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3648 Napisano 27 Listopada 2019 "Być na rozdrożu" to nie brzmi optymistycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEMEL 78 #3649 Napisano 27 Listopada 2019 Ten klimat z ogniskiem się zgadza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3519 #3650 Napisano 30 Listopada 2019 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach