Anansi 3511 #6101 Napisano 8 Lutego 2024 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6102 Napisano 5 Marca 2024 Coś tu Maryna zaspała , a to już przedwiośnie u mnie na stawach ... (z pierwszych wycieczek rowerowych) 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6103 Napisano 5 Marca 2024 (edytowane) A ja, dziś właśnie, zobaczyłem pierwszy w tym roku klucz 🗝 gęsi.... Chyba wiosna w pobliżu. Edytowane 5 Marca 2024 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3511 #6104 Napisano 5 Marca 2024 46 minut temu, PM1122 napisał(-a): A ja, dziś właśnie, zobaczyłem pierwszy w tym roku klucz 🗝 gęsi.... Chyba wiosna w pobliżu. A nie były to drony? 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6105 Napisano 5 Marca 2024 Oszzzz - słońce po oczach dawało , to teraz już nie wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #6106 Napisano 5 Marca 2024 U nas też wiosennie 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6107 Napisano 3 Kwietnia 2024 Minęło 30 lat od premiery, a dla mnie ciągle słowa aktualne ... starzeję się na potęgę chyba. ... może nie zdążę się już przyzwyczaić. Charyzma PERFEKTU... dla mnie perfekcyjna... Tak sobie słucham dumam i dalej się starzeję ... 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3511 #6108 Napisano 12 Kwietnia 2024 Dzisiaj wyszła ich druga płyta. Perełeczka, zwłaszcza dla starych pierników. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6109 Napisano 16 Kwietnia 2024 Pozdrawiam Jacek 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 522 #6110 Napisano 17 Kwietnia 2024 Piękna ballada. Bardzo klimatyczny utwór tego duetu, do którego często wracam. Nawet czasami zagram - choć "zagram" to ździebko na wyrost...raczej pobrzdąkam . Ale i tak lubię... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6111 Napisano 5 Maja 2024 Taki staroć mi wpadł w ucho… 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6112 Napisano 10 Maja 2024 Dziś widoczna zorza polarna w Polsce 5 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6113 Napisano 10 Maja 2024 CD… 6 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6114 Napisano 12 Maja 2024 (edytowane) Witajcie Szanowni Koledzy 😊😁. Trochę mnie nie ma, bo mam duże przemeblowanie w życiu ale jestem, nie przepadłam. W zegarach nie dłubię i pewnie jeszcze długo nie podłubię. Może na emeryturze i to też bardziej zimą. Emka niedługo wiec mam nadzieję, ze wszystkiego nie zapomnę czego się od Was nauczyłam. PM wspomniał coś o ogrodzie więc wrzucam, choć to nie tylko ogród. Wiosna się rozhulała choć kurna lodowate noce 🥶. To mój "stoliczek i fotelik" kawowy w sadzie, coś pięknego tylko twardo i doopa boli jak za długo 😂😂 A to mój ogródecek mały- zdjecie zrobione z "półptaka" A tu rzut na dawną "stajenkę" Rzut na okolicę za moim płotem ☺️ Jeszcze raz kawiarenka o zachodzie Towarzystwo zza płota. Jest ich tu z 10 rezydujących caly sezon na pastwisku. Kur, gęsi, perliczek, bocianów, żurawi tu nie brakuje 😁. Bedę mieszkać na fsi, będę fieśniarą i to rasową - wczoraj z wózkiem latałam między krowami na pastwisku i uwaga- wrażliwi - nie czytać!!! - zbierałam krowi obornik 🤣🤣.. No i po trochu już wyglądam jak wieśniaczka 😉🤭 Nie lękajcie się - jestem i bedę - a Was serdecznie pozdrawiam fsiowo i cieplutko! 😘😘😘😘 Edytowane 15 Maja 2024 przez Yodek 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #6115 Napisano 12 Maja 2024 Serdecznie pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i pogody ducha ! Zaglądaj tu czasem - nie koniecznie zegarowym. A i czasem zegarowym, bo jednak parę ,, Świtów " i innych masz, więc Twoje zdanie jest ważne i czasami, może komuś pomoże. Pozdrawiam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #6116 Napisano 12 Maja 2024 No to sobie odmieniłaś dotychczasowe życie! Gratulacje za odwagę. Trzymaj się👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6117 Napisano 12 Maja 2024 (edytowane) 3 godziny temu, Yodek napisał(-a): Witajcie Szanowni Koledzy 😊😁. Trochę mnie nie ma, bo mam duże przemeblowanie w życiu ale jestem, nie przepadłam. W zegarach nie dłubię i pewnie jeszcze długo nie podłubię. Może na emeryturze i to też bardziej zimą. Emka niedługo wiec mam nadzieję, ze wszystkiego nie zapomnę czego się od Was nauczyłam. PM wspomniał coś o ogrodzie więc wrzucam, choć to nie tylko ogród. Wiosna się rozchulała choć kurna lodowate noce 🥶. To mój "stoliczek i fotelik" kawowy w sadzie, coś pięknego tylko twardo i doopa boli jak za długo 😂😂 A to mój ogródecek mały- zdjecie zrobione z "półptaka" A tu rzut na dawną "stajenkę" Rzut na okolicę za moim płotem ☺️ Jeszcze raz kawiarenka o zachodzie Towarzystwo zza płota. Jest ich tu z 10 rezydujących caly sezon na pastwisku. Kur, gęsi, perliczek, bocianów, żurawi tu nie brakuje 😁. Bedę mieszkać na fsi, będę fieśniarą i to rasową - wczoraj z wózkiem latałam między krowami na pastwisku i uwaga- wrażliwi - nie czytać!!! - zbierałam krowi obornik 🤣🤣.. No i po trochu już wyglądam jak wieśniaczka 😉🤭 Nie lękajcie się - jestem i bedę - a Was serdecznie pozdrawiam fsiowo i cieplutko! 😘😘😘😘 Na moje oko, a już wieśniakiem trochę jestem, to niezły BYCZEK na ostatnim zdjęciu ... czyżbyś się uganiała za byczkami 🤣😂😀😜 ??? Edytowane 12 Maja 2024 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6118 Napisano 12 Maja 2024 (edytowane) No, pięknie, ale zwrot akcji. Gratuluję, piękne ranczo. Oddychaj pełną piersią tym wiejskim powietrzem, spełniaj marzenia i nie przepracuj się. W tej stajence pewno znajdzie się miejsce na zegarownię, chyba że teraz zegary zeszły na dalszy plan. Ciekawy jestem jak Twoje koty czują się na wsi. Powodzenia. Pozdrawiam Jacek Edytowane 12 Maja 2024 przez JASI 1 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 522 #6119 Napisano 28 Maja 2024 Natrafiłem na takie coś. Jakbym przemów Gomułki czy innych aparatczyków słuchał. Pomysł w swojej prostocie zaiste niezły ... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #6120 Napisano 28 Maja 2024 To zdaje się z czasopisma Szpilki, pamiętam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6121 Napisano 28 Maja 2024 Każde pokolenie ma swoją "sztuczną inteligencję"... aktualne też ... 😜 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6122 Napisano 4 Czerwca 2024 (edytowane) Jak wam się podoba taki zespół - https://www.monkeyhouseofficial.com/video/ ... mnie oszołomił ich nastrój i lekkość ... trąbka super 🥰, wspaniały tekst ... dla tych co ich polubią ... Edytowane 4 Czerwca 2024 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3511 #6123 Napisano 4 Czerwca 2024 Ściągnąłem wszystkie trzy, tylko żebym pamiętał o odsłuchaniu ich. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6124 Napisano 4 Czerwca 2024 Świetny tekst …. NOWY JORK NIE JEST CI NIC WINNY (Don Breithaupt) Idź w dół rzeki Spójrz na morze Ten ostatni raz Opuść miasto jak nigdy dotąd Wierzyłeś, że tu zabłyśniesz Nowy Jork nie jest ci nic winien Miasto jest wolne i czyste Dała ci wszystko, o czym marzyłeś Nowy Jork zna jedną rzecz Wiarę w strachu Ona zawsze była taka, na jaką wyglądała I lśniłeś w każdej scenie Masz księżyc w kieszeni Długi sznur gwiazd Na łańcuchu Jazzowi śpiewacy i rockowcy I piosenki, których już nie usłyszysz Zabij mocne piwo Coś mglistego Zostaw swoje książki przyjacielowi Bóg jeden wie Spędziłeś tu całe życie Powiedz jutro Może padać deszcz Najlepiej być w tym samolocie Aby się stąd wydostać Nie spaj ostatniej nocy Sam, aż do pociągu Idź spać Zatrzymaj się zmarznięty w świetle latarni Śródmieście, czas odpłynąć Czas wyjść Nie szukam Nie szukam Życia po śmierci Po prostu szukam Po prostu szukam Życia po tym 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej Wachowicz 291 #6125 Napisano 7 Czerwca 2024 A propos powyzszej muzyki, ja mam wspomnienie bardzo mile, pozytywne. Za dobrych dawnych czasow, gdy Bruksela byla w rozkwicie i zycie wieczorne, nocne w weekendy tetnilo pamietam ulicznych grajkow. Zwlaszcza saksofon i trabka wieczorem w miescie brzmiala wspaniale, ale niestety to juz bylo i chyba juz nie wroci. pozdrawiam 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach