Anansi 3518 #5501 Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) Poprzednio pokazany obraz jeszcze u ramiarza (ramiarki ściślej) , a dzisiaj niespodziewanie trafił na ścianę drugi z serii autoportretów... Edytowane 13 Lutego 2022 przez Anansi Uniknięcie zaburzeń psychicznych i prowokowania zgryźliwych tetryków. ;) :) 6 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #5502 Napisano 12 Lutego 2022 Mamy podobny stopień "zagracenia" ścian. 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5503 Napisano 13 Lutego 2022 A ja tam kocham takie ściany, dają mi poczucie, że żyje w świecie z bogatą historią i poczucie kontaktu z nią. 🙂 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #5504 Napisano 13 Lutego 2022 Horror vacui... To się leczy... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5505 Napisano 13 Lutego 2022 Ja bym tam powiedział że bliżej temu do manieryzmu … i wcale leczyć nie trzeba … 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #5506 Napisano 13 Lutego 2022 58 minut temu, kiniol napisał(-a): Horror vacui... To się leczy... Dziękuję za poradę. Zapamiętam. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5507 Napisano 13 Lutego 2022 Lubię takie klimaty 😊 Dla mnie horror to lofty albo stal, szkło i surowa biel.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #5508 Napisano 13 Lutego 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Yodek napisał(-a): Lubię takie klimaty 😊 Dla mnie horror to lofty albo stal, szkło i surowa biel.. No właśnie ja się źle czuję w zapełnionej przestrzeni... pewnie dlatego, że mam narąbane we łbie i lubię gdy nic mi się do tego nie dokłada... Wielkie, puste i jasne wnętrza z dużymi oknami, to luuubię... Edytowane 13 Lutego 2022 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #5509 Napisano 13 Lutego 2022 Godzinę temu, kiniol napisał(-a): No właśnie ja się źle czuję w zapełnionej przestrzeni... pewnie dlatego, że mam narąbane we łbie i lubię gdy nic mi się do tego nie dokłada... Wielkie, puste i jasne wnętrza z dużymi oknami, to luuubię... Noooo , a gdzie zegary ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #5510 Napisano 13 Lutego 2022 Zeby byly zegary to trzeba byc zbieraczem/kolekcjonerem ,traktowac to jako hobby a mie jako zrodlo utrzymania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5511 Napisano 13 Lutego 2022 2 godziny temu, kiniol napisał(-a): No właśnie ja się źle czuję w zapełnionej przestrzeni... pewnie dlatego, że mam narąbane we łbie i lubię gdy nic mi się do tego nie dokłada... Wielkie, puste i jasne wnętrza z dużymi oknami, to luuubię... Mam chaos pod sufitem i tym bardziej lubię drobiazgi bo "łagodzą" tenże.. 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #5512 Napisano 13 Lutego 2022 2 godziny temu, kiniol napisał(-a): No właśnie ja się źle czuję w zapełnionej przestrzeni... pewnie dlatego, że mam narąbane we łbie i lubię gdy nic mi się do tego nie dokłada... Wielkie, puste i jasne wnętrza z dużymi oknami, to luuubię... No tak, w rzeczywistości dodatkowo masz jeszcze liczne szafy, witryny, oraz regały. Zegary wszędzie, narzędzi i maszyn bez liku, biblioteki książek, obrazy też się znajdą... I piękne meble 🤣. Co innego marzenia... Ale jak Cię znam, to puste, ascetyczne wnętrza by były puste jakieś dwa dni, z górą trzy. Mój kolega serdeczny, artysta plastyk, ma dom zaprojektowany niczym wnętrze luksusowej przychodni lekarskiej. Białe i szare hektary ścian, ogromne okna, stal i szkło. Miejscami odrobina drewna. Prawie brak podziałów, otwarta powierzchnia. No tam się nawet wódki nie da swobodnie napić. Latem wystawiamy stół do ogrodu, bo wewnątrz ciągle się rozglądasz, skąd wyjdzie chirurg w kitlu i z grymasem zażąda ciszy w obiekcie. Zimą najbardziej lubię siedzieć z nim w pokoiku bibliotecznym, z regałami po sufit, zamykanymi drzwiami, 10m2. Taki jest to pokój dla personelu 🙂. Ostatnio się lekko łamie i zaczyna w tej pustce wieszać obrazy, bo wracając do swojego domeczku zakłada marynarkę, zamiast ją zdejmować... "Horror vacui"! No se wymyśliłeś... Ein Esel schimpft den anderen Langohr 😁. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #5513 Napisano 13 Lutego 2022 Horror vacui - to trend w sztuce, bo o zapełnianie ścian tu chodzi, a tego chyba się nie da leczyć... Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #5514 Napisano 13 Lutego 2022 Kazdy ma cos co moze leczyc Nobody's perfect 😃 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #5515 Napisano 15 Lutego 2022 A mnie z tym dobrze 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #5516 Napisano 15 Lutego 2022 Poczekaj na odpowiedni komentarz. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #5517 Napisano 15 Lutego 2022 Jedna ze ścian.... ale nie ma piętrowo. ☹️ 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3518 #5518 Napisano 18 Lutego 2022 Nie rąbnęli Szwedzi ni Prusacy no to przeputają PISacy... https://www.kodekskorwina.pl/ 2 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5519 Napisano 18 Lutego 2022 Podpisane ... 3 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5520 Napisano 18 Lutego 2022 Zrobione. I tradycyjnie (***** ***) 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6138 #5521 Napisano 18 Lutego 2022 (edytowane) Jak wyżej Edytowane 18 Lutego 2022 przez mkl1 4 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #5522 Napisano 18 Lutego 2022 Ja także 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #5523 Napisano 18 Lutego 2022 też 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #5524 Napisano 19 Lutego 2022 3 godziny temu, Yodek napisał(-a): Zrobione. I tradycyjnie (***** ***) Jestem za. Podobnie było z Biblią Gutenberga, gdzie dwukrotnie rozważano jej sprzedaż. Jedyny egzemplarz w Polsce, najstarszy, najcenniejszy, jeden z 20 kompletnych na świecie... Jednak nadal jest w Polsce. Pozdrawiam Jacek 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5525 Napisano 19 Lutego 2022 Trochę symboliki w tym jest, a raczej ja widzę 🤭 😀... Koledzy z "kulturnego" ministerstwa chcą zamienić księgę ( dla mnie symbol wiedzy) za zbroje (a to mi się zawsze kojarzy z "zakutym łbem" z przypowiastki o holenderskim rycerzu z depresją) Takie sobotnie skojarzenia przy wichurze i niskim ciśnieniu ... 😂 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach