LESKOS 3470 #5801 Napisano 4 Grudnia 2022 Przeglądając przepastne strony internetu trafiłem na taką złotą konkluzję … „… Kłopot tego świata polega na tym, że ilość zaczyna wygrywać z jakością tego, co robimy. Nie jest ważne, czy to co robimy ma wartość, tylko czy da się to komuś opchnąć. Poziom oferty zaczyna się dostosowywać do niewykształconej większości. Do masy. Do miernoty. Wszystko zaczyna równać w dół. Kiedyś próbowaliśmy wejść na drabiny, na których górowali mistrzowie. Teraz odwrotnie, mistrzom każe się schodzić w dół, żeby stali się dostępni dla tych, co stoją pod drabiną…” Coś w tym jest. 4 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #5802 Napisano 5 Grudnia 2022 Wprawdzie są to słowa Jana Englerta - wypowiedź na temat aktorstwa w Polsce, ale równie dobrze pasują do innych dziedzin życia. Niestety, w takich żyjemy czasach, że wyznacznikiem popularności człowieka jest ilość laików w necie... Ja wolę nadal moją "drabinę"... Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #5803 Napisano 6 Grudnia 2022 Najpiękniejszych prezentów w tym szczególnym dniu dla Was wszystkich drodzy. Wypatrujcie Świętego Mikołaja Pozdrawiam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5804 Napisano 7 Grudnia 2022 Wielki Szu rozdaje przy stoliku z niebieskiego sukna.. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5805 Napisano 7 Grudnia 2022 Szkoda, odchodzą najlepsi. Pamiętam jak byłem na spotkaniu z nim po wejściu na ekrany „Spirali” w MDK w Bytomiu. Zarówno film i Jan Nowicki zrobili na mnie ogromne wrażenie. Realista twardo stąpający po ziemi - do dziś pamiętam jego słowa i sposób wyrażania do bólu „na wprost” . Skoda … świat jaki znałem i lubię powoli znika … [*] 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5806 Napisano 8 Grudnia 2022 Pani Zima wita nas ❄️❄️❄️❄️🌨🌨🌨 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #5807 Napisano 8 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Yodek napisał(-a): Pani Zima wita nas ❄️❄️❄️❄️🌨🌨🌨 Pięknie tam u Ciebie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5808 Napisano 8 Grudnia 2022 2 godziny temu, azina napisał(-a): Pięknie tam u Ciebie. Si..! 😁 To bezpośrednie otoczenie mojej pracony. Pada nadal, miasto sparaliżowane, a droga do domu trwała koszmarnie długo. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #5809 Napisano 8 Grudnia 2022 Nawet mi nie mów.. Teraz dopiero wróciłem z Gdańska.. tam też tak było.... 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5810 Napisano 8 Grudnia 2022 Teraz, mkl1 napisał(-a): Nawet mi nie mów.. Teraz dopiero wróciłem z Gdańska.. tam też tak było.... Z Gańska? Ojej... To Cię poniosło 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #5811 Napisano 8 Grudnia 2022 Mnie ponoisło?? Katowice-Berlin-Szczecin-Gdańsk-Katowice 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5812 Napisano 8 Grudnia 2022 1 godzinę temu, mkl1 napisał(-a): Mnie ponoisło?? Katowice-Berlin-Szczecin-Gdańsk-Katowice 😱😮 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #5813 Napisano 8 Grudnia 2022 4 minuty temu, Yodek napisał(-a): 😱😮 No co?? taka praca... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5814 Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Zagadka - znajdź ptaszka na zdjęciu 🙂. Kto znajdzie niech nie określa gdzie jest, niech inni tez mogą się pobawić w spotrzegawczość 😀 Edytowane 11 Grudnia 2022 przez Yodek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taraj 220 #5815 Napisano 11 Grudnia 2022 Dobre 👍. Czy to zdjęcie zza okna😀. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5816 Napisano 11 Grudnia 2022 47 minut temu, Taraj napisał(-a): Dobre 👍. Czy to zdjęcie zza okna😀. Tak, zza mojego osobistego okna 😀✌️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #5817 Napisano 11 Grudnia 2022 Wiadomo jaki to ptaszek ? Podpowiem że wodny … 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #5818 Napisano 11 Grudnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, LESKOS napisał(-a): Podpowiem że wodny … Jaki tam "wodny", jak na londzie jest... Edytowane 11 Grudnia 2022 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #5819 Napisano 11 Grudnia 2022 Ja znalazłem, ale miałem przy tym ubaw... Jak to ja, zrobiłem sobie powiększenie i szukałem kawałek po kawałeczku, a wystarczyło dobrze się przyjrzeć bez powiększania... Pozdrawiam Jacek 2 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5820 Napisano 11 Grudnia 2022 Chciałam zrobić fotkę ptactwa bo sporo go latało, celowałam w konkretnego ale jak przyszlo co do czego stwierdziłam, że model zwiał.. Doprawdy, zupełnie przypadkiem zauważyłam, że jednak mi nie zwiał 🤪😆 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #5821 Napisano 12 Grudnia 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #5822 Napisano 16 Grudnia 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #5823 Napisano 17 Grudnia 2022 😃 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #5824 Napisano 19 Grudnia 2022 Tak kojąco, zimowo 😊 ❄️❄️❄️❄️🌨🌨 https://youtu.be/5o_3SHmKxkc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #5825 Napisano 21 Grudnia 2022 Wrzucę tu jako ciekawostkę... Kilka lat temu znajomy tokarz kupił z likwidowanych warsztatów tokarkę, na której może toczyć elementy długości 6 metrów... Każdy się dziwił - co to za kolos. Poszukałem w necie jakie mogą być największe maszyny tego typu. No i zdziwiłem się trochę, bo są tokarki na których można toczyć elementy długości do 33 metrów, średnicy do 2,5 metra, o wadze 80 ton... Produkuje to polska firma. Największe tzw. karuzelowe - również polacy. Długość 33 metry - to jest dopiero kolos. Tak sobie wyobraziłem, jakby obok takiej tokarki postawić maleńką zegarmistrzowską... To by wyglądało jak pchła na słoniu... Pozdrawiam Jacek 3 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach